Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
:)))
LOL
Nekem annyi kedvezményem van (tandíj, biztosítás), hogy semmi adó nem marad, még ugyse hogy nem minimálon vagyok. :)))
De legalább visszajön egy kis lovetta.
Pandika nyugi, senkinek sincs gondja...csak valaki máshogyan értelmezi a kérdést...ahogyan te feltetted, esetleg másra gondol.
Ez itt a nyilvános vitafórum, itt öljétek egymást! :))
Volt már kormányváltás? :)
Vagy alakítás? :))
Kinek adod az adód 1%-át? - szavazásról
Az a legnagyobb baj, hogy akit minimálbérre jelent be a munkáltatója, hiába rendelkezik az adójának az 1%-áról, mivel nem adózik az a jövedelem. :(.
Azok tudnak rendelkezni, akik magasabb bejelentett fizetést kapnak, mint a minimálbér.
Sajnos ez így van :((((. Szívesen adnám, ha lenne, de mivel nincs, így nem is tudom adni sem :(.
Szedtél már vagy szedsz fogyókúrás tablettákat, "csodaszereket" szavazás:
Szerintetek logikusak a válaszok? Valahogy nem áll össze egésszé.
Most mondjátok meg nekem, miért van az, hogy bizonyos szolgáltatóknál szinte kötelező (legalábbis elvárják) borravalót adni, másoknál meg eszébe sem jut az embernek. Tegyétek a szivetekre a kezeteket. És gondoljátok végig:
-hányszor vissza sem kapod a benzinkútnál az aprót? Nem ott hagyod eleve vissza sem adják.
-hányszor hagysz a fodrásznál, a kozmetikusnál az étteremben, a sörözőben, pizzázóban bármilyen kajáldában vagy "iszoldában" borravalót?
ÉS hányszor adsz:
-a gyógyszertárban?
-a postán?
-a közértben (sima vásárlásnál)?
Ez utóbbiaknak miért nem adunk?
Sokszor azt mondjuk ez a munkájuk, de a pincérnek nem ez a munkája? A fodrásznak a kozmetikusnak nem ez a munkája?
Dolgoztam mindkét oldalon, tudom, hogy mit beszélek. Az egyik oldalon napi 1000 ft volt átlagban a borravalóm átlagosnak mondható fizetés mellett. A másik oldalon kb 10 forint a borravalóm naponta, szintén átlagos fizetés mellett.
De miért van ez így? Én nem azt mondom, hogymindenkinél hagyok, de ha valaki kedves, és segít hagyok neki akkor is ha éppen a gyógyszertárban teszi ezt vagy a postán, nem csak akkor, ha kiszolgál, vagy megszépít.
Valahogy így!
De utálom, ha eleve feltűntetik a számlán, hogy "szervírozási díj". Múltkor belekötöttem, hogy miért kézzel van odírva. Addig pampogtam, hogy rátették a számlára, bár már nem emlékszem, hogy milyen címen.
Igen csak akkor adok, ha úgy látom jónak.
De volt ugyanezen a helyen az is, hogy nem hagytunk ott borravalót, hiába írták rá a szervírozási díjjat, mikor jött a pincér, közölte velem (a még hepciásabb barátnőm), hogy szerintünk nem érdemlik meg, így nem adjuk.
tartsák meg eme jó szokásukat:)))
Csak bízzák ránk a dolgot:)
Én is így gondolom teljes mértékben!
De ebből is bejön majd a külföldi példa, ahol már bele is van építve a borravaló a számládba..:(
ezzel szóról szóra egyetértek!!!
szerintem felháborító, hogy a legtöbb helyen automatikusan elvárják a borravalót, ott is ahol le se sz*r a pincér, hogy mit akarsz, órákat kell várni a kajára míg kihozzák, stb....
ahol tényleg jó a kiszolgálás, ott szívesen adok, de ne legyen már automatikus!!!
"elfogadtad"
Sok dolog múlik ezen...majdnem minden.
Valószínű kulcsszó az életben. Az elfogadás.
Elfogadni valamit, ami nem úgy történik ahogy megálmodjuk...stb.
Nekem is kellett hozzá a reiki... és a mai napig tartó hitetlenségem, de tény az tény, hogy nem véletlen történnek a dolgok, hanem mert így kell lennie.
Nálad is úgy van, hogy ahogy ezt megértetted máris egyszerűbben elfogadtad a dolgokat, amik körülötted megtörténtek?
Igen, igen, igen!!!!!!!!!
Erről tudnék mesélni, de hát ez is hozzáállás kérdése, mert nem mindenki látja azt sorsszerűnek.......
Nálunk a párom nem szavazott, de én igen na akkor most mi van?
Ezt a szavazást kihagyom, az.
Hogy értendő, hogy egy felé???
Ugyanarra a pártra vagy ugyanarra az oldalra?
Szia!
Lehet a Bikák hízásra hajlamosak, de az oroszlánok (mint én is) tipikusan erős testalkattal vannak megálldva... :(, szóval alapból nehéz minden fajta fogyi számukra, aztán a fogyi megtartása is. Persze csak a tunya oroszlánoknak nehéz... mint nekem is.
De összegezve, szerintem minden jegy szülöttének nehéz fogyni, illetve ha nő az illető hízni sem nehéz :)...
A lényeg, hogy ha nő az illető, akkor lehet vannak problemái a súlyával, akármilyen jegy szülötte is.
Minden jegy szülöttének hatalmas kitartást kívánok :).
Sziasztok.
Most néztem azt a szavázást, hogy kinek mi a horoszkópja. Azt hiszem nem meglepő, hogy egy többnyire fogyis oldalon a bikák vannak a legtöbben.Ők azok akiknek az élvezetek fontos szerepet játszanak az életükben. És itt most az étkek ízének élvezetére gondolok. ;) Azt hiszem nemcsoda, hogy éppen ők azok akik hajlamosak a hízásra, ugyanakkor a kitartásuk hatalmas. tehát nemhiába mi vagyunk a legtöbben. :-)))