Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Besameles-húsos rakott tészta recept

Besameles-húsos rakott tészta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Besameles-húsos rakott tészta hozzávalói:
0,5 kg fodros kocka tészta
0,5 kg darált hús (bármilyen)
0,7 dl tej
10 dkg margarin,
15 dkg reszelt sajt
liszt
olivaolaj v. étolaj
póréhagyma
fokhagyma

bors
szerecsendió


A Besameles-húsos rakott tészta elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzöm, nem túl puhára. Serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a felkarikázott póréhagymát, kicsit megpirítom. Belereszelek 3-4 gerezd fokhagymát és belerakom a húst. Sózom, borsozom. Megpirítom. A besamelhez a vajat és pici olajat felhevítem, teszek bele 3-4 evőkanál lisztet, rántást csinálok.(fehéret!) Felöntöm a hideg tejjel és habverővel addig keverem, míg be nem sűrűsödik. Sózom, borsozom(legjobb bele a fehérbors, de azzal csínján kell bánni, mert elég intenzív az íze), szerecsendiót reszelek bele. Ízlés szerint lehet beletenni reszelt sajtot is, akkor még addig kell keverni, míg a sajt teljesen bele nem olvad. Egy tepsit kikenek margarinnal, beleöntöm a leszúrt tészta felét, rá a besamel felét, arra a husit, megint tészta és megint besamel. A tetejére sajtot reszelek és irány a sűtő! Ha a sajt rápirult, lehet enni! Jó étvágyat!!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A besameles-húsos rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook