Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tejszines zöldséges haltál recept

Tejszines zöldséges haltál recept

Elkészítési idő 45 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejszines zöldséges haltál hozzávalói:
3 rész reszelt sárgarépa
2 rész apróra vágott csiperkegomba
1 rész reszelt fehérrépa
1 rész reszelt zeller
bármilyen fehér husú sovány halfilé
kevés olívaolaj
aprított mandula

fehérbors
főzőtejszín


A Tejszines zöldséges haltál elkészítési módja:
Egy tűzálló tálat kevés olívaolajjal kikenek, majd beleszórom a megsózott reszelt zöldségeket. A halszeleteket sózom és borsózom, majd ráfektetem a zöldségekre. Az egészet megöntözöm kevés főzőtejszínnel (nem kell ellepnie az egészet), majd megszórom az aprított mandulával. Fóliával lefedve 200 C-on kb. 20-25 percig sütöm, majd a fóliát levéve még kb 5-6 percre visszatolom a sütőbe, amíg kicsit megpirul a tetején a hal. Friss olajbogyóval, citrommal és fehérborral nagyon finom, könnyű és egészséges étel.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tejszines zöldséges haltál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook