Koronavírus fórum (beszélgetés)
Elkeseredve és cinikusan mondom, hogy állami eü ellátást lassan már egyáltalán nem kapunk, teljesen mindegy az oltások száma:( aki tud fizetni, terelik a magán szférába, tudjuk kik számára termelni a profitot.
A másik, egyéni véleményem, de kezdettől fogva háborgott a gyomrom, amikor elkezdték "reklámozni" az antitest mérést. Az elejétől az volt az érzésem, behúzzák az embereket, hogy utána lehúzzák őket, mert nagyon jól jövedelmez, meglátták benne a haszonszerzési lehetőséget. Közben lehet hogy tényleg nem sokat ér, és egyes orvosok nem véletlen mondják, hogy a szervezet sokkal komplikáltabb módon dolgozik. Ezt az egészet úgy nyomtatják most, mint valamit ami nagyon trendi. Nem tudom, ha kapsz egy tetanusz oltást akkor is küldenek-e magán laborba? Tetanuszt még nem kaptam, nincs tapasztalatom. Egyet tudok, a két Sinopharm után tavaly augusztusban enyhe tüneteim voltak, az orvos nem is állt velem szóba, annyit mondott, ha elmúlt, egy hét múlva menjek a harmadik ért. Akkor kaptam aug. 17-én az első Pfizert, ami után semmit nem éreztem.
Igen, ez elképzelhető, ugyanis, mint írtam én a már megfertőződött kollégámmal két napon keresztül is együtt dolgoztam. eddig nem lett bajom, gyanítom, ha lesz is így 9 nap után már nem tőle kaptam el.
,zumba
Nem olyanra gondolok, ha valakit baleset ér. Mint írtam egy mezei fogfájára.
Azért pedig nem fogok egy autó elé feküdni, hogy megkapjam majd utána a szükséges fogászati kezelést is. :))
Most komolyan, muszáj ezt a kifejezést használnom, pedig alapból utálom: ki nem sza.ja le, hogy terjeszt-e vagy nem terjeszt, az oltakozási kedvnek ez a leggyengébb indikációja. Elsősorban saját magára gondolt, aki beoltatott, és mindenki úgy vigyáz a bőrére, ahogyan tud. Több olyan ismerősöm van, aki hozzád hasonlóan tízezres antitest szinttel rendelkezik, és nem emlékszik rá, hogy beteg lett volna, vajon ők mennyit szórtak azalatt?
Hangsúlyozottan elnézést kérek azoktól, akik spec. ok miatt valóban nem oltathatnak.
Említettem néhány mondatot pár napja egy gyógyszerésszel történő beszélgetésből.
Elmondtam neki, hogy a szervezetemben, még 3000 felett található ellenanyag.
Annyit mondott ez nem jelent semmit, mert ez lehet bármilyen fertőzéstől is.
Mivel nem vagyok jártas az egészségügyben, ezért nem akartam rákérdezni, hogy ez milyen más fertőzéstől lehet, mikor covid specifikus ellenanyagot nézettem?
Vagy arra dobtam ki néhány zöldhasút, hogy kapjak egy semmit nem érő eredményt?
Csak pislogtam és végképp elvesztettem a fonalat.
Nem tudtam eldönteni, hogy ennyire hülyének néznek, mint laikust és minden erővel az oltásra akarnak kényszeríteni, vagy tényleg van egy semmit nem érő vizsgálat, amiért a paraszt kiad egy csomó pénzt, amit másra is költhetne.
Különben eldöntöttem, ha addig nem fertőződöm meg valahol, pénteken elmegyek és kérek egy szecsuáni szószt a szervezetembe.
Nem tudom érni fog-e valamit, de mint már nagyon sokszor írtam, talán ezt tartom a Szputnyik után adható legveszélytelenebb oltásnak.
Persze benne van a pakliban, hogy nem ér semmit, mint ahogy édesanyámnál sem termelt ellenanyagot.
Ebben az esetben marad a bizakodás, hogy ha el is kapom a betegséget megúszom komolyabb baj nélkül.
Ugyanakkor nem merek nekivágni harmadik oltás nélkül ennek az évnek, mert félek, hogy a Kossuth téren székelő puhatestűek kitalálják, hogy nem kap majd később eü ellátást az, akinek nincs harmadik oltása.
Az már nem befolyásol, hogy esetleg moziba, zárt térben tartott sportrendezvényre, vagy egyéb kulturális rendezvény látogatását majd az oltási igazolványhoz kötik, mert azokról le tudnék mondani. De ha begyullad a fogam és azt nem látják el, mert két oltással és egy betegség átvészelésével én Viktorék szerint oltatlan lennék, akkor bizony nem tudom mit tudnék kezdeni.
Ugyanabból a HVG cikkből...és hangosan felröhögtem rajta kínomban:
“Az izraeli Sheba Medical Center által hétfőn közzétett előzetes tanulmány szerint a negyedik oltás még a harmadiknál is magasabb szintre növeli az antitesteket, de valószínűleg nem elég az omikron kivédéséhez. Ennek ellenére a második emlékeztető oltás továbbra is ajánlott a kockázati csoportoknak - közölte a Sheba.”
Magasabb szintre növeli az antitesteket...Azokat az antitesteket, amik egy oltatlan gyógyultban hiába ütik meg a szintet, nem jogosultak semmiféle -akármilyen nevű, de diszkriminációtól mentesítő - kártyára.
Bohózat, csak sajnos az életünkről van szó.
Mai HVG cikk.
A második bekezdés utolsó mondata a lényeg.
“Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója szombaton azt mondta, hogy a koronavírus világjárvány elleni küzdelemben az éves vakcina előnyösebb lenne a gyakoribb emlékeztető oltásoknál.
A Pfizer/BioNtech vakcinája hatásosnak bizonyult az erősen mutálódott omikron változat által okozott súlyos megbetegedések és halálesetek ellen, de kevésbé hatékony a vírus átvitelének megakadályozásában - írja a Reuters.”
Ezen felül, ha oltottként kapcsolatba kerülök a vírussal, es bekerül a szervezetembe, terjeszteni is fogom, akkor is, ha engem nem betegít meg.Az oltottak nem “semlegesítik” a vírust, ahogy nem is “pattan le” róluk, hiába mondott ilyet a miniszterelnök.
Köszönöm, hogy ilyen normális módon szóltál hozzá a gondolatomhoz.
Ha beoltottan nem tudnának fertőzni az emberek, akkor egyet értenék a “társadalmi felelősségvállalas” szükségességevel.
De ők is tovább tudják adni a vírust....
Ezért kell arginint fogyasztani, ha megfertőződtünk:
De csak rövid ideig!
Mi, mikor a testvérem pozitív tesztje után egy hétig szedtük.
Egyébként pedig folyamatosan 4000 NE D vitamin, C vitamin, Magnézium, Cink, Szelén, Probiotikum, Kvercetin, NAC.
Ugye az oltásra azt mondják, azért kell par havonta, mert immun booster kell.
Hát ez egy alternatíva rá.
Annyi a hátránya, hogy: energiát kell tenni bele, hogy összeszedc az infót, mit, és hogyan szedj, fizetni kell érte, szemben az ingyen oltással, és nem kapsz oltási kártyát, meg megátalkodott leköpködni való “Gődényistának” vagy Lenkei hívőbek minősülsz.(Pedig sosem ettem Lenkei vitaminokat.)
Megemeltem én is az adagot ,de a férjem tiltakozott ,mert szerinte ez PONT elég ,slussz:)
Viszont gyömbért reszelek teába ,mézzel citrommal.
Fokhagyma napi szinten befigyel.
Desszert :most ipari mennyiségű bundás almát készítek.
Édesszájú, gondoltam legalább van benne gyümölcs.
Mi napi 3000 NE-t szedünk. Ha kezd kaparni a torkunk, vagy dugulni az orrunk, 2X ennyit pár napig. Ilyenkor a C-vitamin adagot is 2X-esére emeljük, 2000-3000 mg-ra.
Két éve még nem volt légúti betegségünk.
Heti párszor propolisz vagy fokhagyma kapszula, cink, szelén is kerül belénk.
Mi napi 2000NE D vitamint szedtünk egy évig ,úgy indultunk a járványnak.
Szeretnék hinni abban ,hogy ez is közrejátszott ,hogy nem fektetett ki minket ez a rohadék vírus.
Ne általánosíts, én abszolút nem várok sem tőled, sem mástól empátiát. Szerencsére nincs is miért.
Ettől függetlenül gusztustalan dolognak tartom élvezkedni a más baján. Ez a fordított esetre is igaz természetesen. Értem itt azt, ha valaki oltatlanul lesz beteg, ne adj isten meghal.
Leírtam már számtalanszor, hogy engem soha nem érdekelt ki oltat, ki nem. Miért is érdekelne? A saját életével, egészségével mindenki azt csinál, amit akar.
Még a dokinőm állított össze Németoban egy vitamin protokollt 2019 -ben.A D vitamin első volt.
Szedettem a férjemmel is mindent.
Akkor még nem volt ennyire ,,felkapva,,a D vitamin sem.
Nem, nem igaz.
Tele van minden D vitaminnal.
Helyes ! :)
Tegnap hallottam, hogy hiánycikk lett a D-vitamin. Vajon igaz ? Nekünk még van itthon, nem voltam patikában.
Igen, tudom. A tüskefehérjék az ereket teszik tönkre.:(
A cseppfertőzés, ill. a cseppek is levegővel kerülnek beléd.
Persze, hogy nem.
És jelenleg az a szerencse, hogy ez a gyors terjedésű variáns, talán nem annyira veszélyes, mert ha az lenne, akkor hullanánk, mint a legyek...
Sima textil maszk volt rajtam mikor éjjel a sürgősségire mentem.
El mondanám, hogy bent szinte senkin nem volt, vagy ha volt is, az orra alatt.
Nekem is az orrom alatt volt.
Még a kórházban sem foglalkoznak ilyen dolgokkal...
Elmentem a gyógyszertárba Ffp2 maszkban ,fertőtlenítettem mindent .
Kenyeret sütök ,bevagyunk tárazva kaja ügyileg.
Az érdekes ,hogy két évig tömegben ,dolgozva stb nem kaptuk el.
Ez sem biztos ,hogy az.
Viszont én még soha ,de ténykeb soha nem voltam még csak megfázva sem.
Most igen.
Hullámzik az egész ,egyszer fel tudnám ásni a kertet ,két perc múlva feküdném mint a lőtt kutya.
Szaturácio 96,97,95 változó.
Még a járvány előtt is szedtük .
Gyömbér tea ,propolis pluszban .
Mi textil maszkot hordunk. Azt mondják, hogy kevés...
Beszereztem néhány FFP2-est és olyan orvosit, ami több rétegű, mint az a zöldeskék. Nem szeretem őket, mert mindig variálni kell a gumival, hogy jól illeszkedjen.
eddig a munkahelyemen csak ajánlott volt a maszk az épületben, de most felszólítottak minket, hogy hordjuk állandóan, ha kijövünk az irodából...
Nálunk, ha valaki kontakt vagy tünete van, akkor 1-2 hétig nem jön be, amúgy is csak heti 2 napot kell bemennünk és úgy, hogy ketten lehetünk az irodába.