Koronavírus fórum (beszélgetés)
A kormányoldalról másoltam.
Mondjuk ez sem garancia semmire.
A jogszabály nyelvezetét nem biztos, hogy értem.
Ha ezt a kormány oldalról vagy egy cikkből vetted akkor nem egészen igaz.
Egy másik fórumon írtam, hogy lesz pofára esés annak aki nem a jogszabályból tájékozódik. Mondjuk még nekem sem volt egyszerű eligazodnom a szövegen, a jogszabály szerkesztés a szokásosnál is trehányabbul készült el. Egy jogi okádmány, a szakma szégyene.
Na de a lényeg. A Közlönyben az van ha a 2. (ha egy dózisú akkor az első) oltást követő 6 hónapon belüli fertőzésre igaz csak az amit leírtál.
Ha az oltást/oltásokat követő 6 hónapon túli a fertőzés akkor nem hosszabbodik az érvényesség.
Akkor ezt kihagytad:
"Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa."
Valljuk be, hogy amíg nem ismertünk valakit, akinek ilyen problémája lett, addig azt gondoltuk mi is, hogy ez városi legenda, és azt próbáltuk megfejteni, hogy vajon miért jó az az illetőnek, hogy hazudik?
Mint írtam, nekem közvetlen ismerősöm nincs, akinek az oltástól problémája lenne, legalább is, nem tudom egyértelműen azt mondani, hogy ettől van.
Azt viszont konkrétan kijelenthetem, hogy a férjem vércukra a moderna után szinte mindig a referencián belül van, illetve a bátyámnak sakkoznia kell az inzulinnal, amióta megkapta harmadik oltásként a modernát.
Az unokanővérem oltás nélkül került koviddal kórházba és noninvazív lélegeztették. Az ő lánya eü-s és a pfizertől hormonális problémája volt 2-3 hónapig, de azóta rendben van.
Közvetlen ismerősöm ő az egyedüli, akinek 2 napnál tovább tartott az oltási "reakció".
Illetve, most Timy és te akiknek teljesen elhiszem.
A D-dimmerre azért írtam a tesómat, mert ugye neki a kovidtól emelkedhetett meg ez a szintje, de senkit nem érdekelt. Én mondtam neki, hogy ha már ez van és úgy is van otthon vérhígítója, ami a műtét után megmaradt, akkor azt adja be magának, biztos ami biztos alapon, ha már a dokikat nem izgatja ez sem...
Ugye, mi beoltattuk magunkat háromszor, de jelenleg az általatok tapasztaltak miatt nem megyünk oltásra.
Majd ősszel, mielőtt jön a hetedik hullám. Mert ugye akkor már az lesz, hiszen most van az ötödik, majd márciusban kezdődik a hatodik, majd jön a szabi májustól és kb. október közepétől már a hetedik hullámnál tartunk, ha jól számolom...
Tehát, most várunk és próbáljuk megúszni..
semmilyen gyógyszert nem szedtél? az immunológusod ha jól értem azt modnt, olyan mintha....
az olyan mintha nem at jelneti, hogy az.
az enyhe omikron fertőzés olyan mintha fosós hányós vagy nátha lenne. de nem az. viszont olyan mintha...
egyébiránt, az hogy szarul kommunikálok, az nem azt jelenti hogy magas lovon ülök.
ahogy a kcsintós jel se jelent röhögést.
tök egyszerú vagyok ha kiröhögök valamit ilyet teszek : :D ez most csak példa, nem röhögök.
Én sem azt akarom mondani, hogy így akarják gyéríteni az emberiséget. Mert valóban sokkal egyszerűbben megtehetnék.
De el kellene fogadni azt ( nem neked), hogy bizony vannak olyanok, akiknél minden valószínűség szerint az oltás miatt alakult ki valami olyan mellékhatás, ami csak hosszú idő után múlt el, vagy egyelőre nem tudhatjuk, hogy valaha elmúlik-e?
Én a klubban felsoroltam pár esetet, amiről, mint írtam ismerőseim, hozzám valami miatt közel álló személyek számoltak be. Az előtt nem volt ilyen problémájuk, az oltás felvétele után jelentkezett náluk.
Én sem hittem ezekben sem, csakúgy, mint magában a vírusban, még jó pár ismerősömnél, vagy családtagnál nem jelentkezett ilyen.
De mióta ezek megtörténtek kénytelen vagyok hinni benne és nem próbálom magyarázni ezt azzal, hogy félelmükben beszélték be maguknak és ez csak pszichés. Főleg nem azután, hogy a laboreredményüknél, jelentkezett, vagy a mindennapi teendőikben gátolja őket ez a probléma.
Én egy igen hipochonder személy vagyok, nálam már jelentkezett mindenféle halálos betegség, sőt azoknál sokkal súlyosabb is. De mikor elmegyek orvoshoz, hogy ez és az a bajom, majd kivizsgál és azt mondja semmi eltérést nem talál sehol, akkor lehet tudni, hogy valószínű megint a hülyebogár indult el a fejemben.
Azonban, ha a vizsgálatnál igazoltnak látszik a probléma, ami az oltás felvétele előtt soha nem volt jellemző arra az emberre, miért vonjuk kétségbe, hogy ez az oltástól van?
Miért akarjuk azt mindenáron belemagyarázni, hogy teljesen véletlen, hogy ez az oltás után alakult ki?
Ja meg megjegyezted hogy terelek. Na mindegy.
Nincs ellentmondás, csak nem figyeltél. 5 hónap orvostól orvosig járás kevés volt a diagnózisomhoz, de az immunológusom azt mondta, olyan mintha az lenne amit képes gyógyszer kiváltani. Ott az a megoldás hogy elhagyják a kiváltó gyógyszert, itt nincs mit elhagyni. Ennyi.
Az hogy úgy szedek immunmodulánst, hogy nincs definitiv diagnózisom nekem sem tetszik, de bíznom kell az orvosban, hogy tudja mit csinál.
Igaz bíztam az oltásokban is.
Nem gondolom, hogy köpönyegforgató vagy.
Mindenki így van ezzel szerintem.
Mivel nem kapunk megfelelő tájékoztatást, illetve az orvosok is politikai nyomás alatt vannak és saját véleményüket sem mondják el, honnan tudnánk mi laikusok, hogy mi a legjobb megoldás?
Sosem próbáltam egyik ismerősömet sem befolyásolni az oltással kapcsolatban. Mindig csak azt mondtam, hogy én beoltatom magam, majd azt, hogy a harmadikat is kérem. Most már ezt sem mondom, nehogy emiatt döntsön másként, mint döntött volna, ha nem beszél velem...
Szerencsére az ismerőseim között nincs olyan, aki oltástól betegedett volna meg.
De ugye a 2 éven belül meghalunk még bármikor bekövetkezhet.
Lehet, hogy Intronak igaza van a vitamin-méreg elosztásban?
Jó, ezt nem gondolom komolyan;)
Nem gondolom, hogy bárkin is szemellenző volna és ettől nem látná, hogy mi folyik itt. Én még mindig nem találok arra magyarázatot, hogy ez kinek és miért jó? Kinek és mi a célja ezzel az egésszel?
A véleményem nem változott abban, hogy ha az emberiség ritkítása a cél, akkor nem így tennék, hiszen van gyorsabb módja is ennek...
Inkább azt gondolom, hogy mindenki bizonytalan.
Ahogy tudjuk azt is, hogy a kovid halottak, akik súlyosak és lélegeztetőre kerülnek, nem a kovidba és nem is a meglévő krónikus betegségeikbe halnak bele, hanem a kórházi fertőzésekbe. Mert bár nem látogatható senki a kórházba (nem csak a kovidosok), de a kórházakban még véletlenül sem tartják be a higiéniás protokollt. Mert nincs pénz? Nincs eszköz? Nem érdekli őket?
tehát, én nem tudom, hogy jó e a mixelés, azt sem, hogy hány oltás lenne elegendő, azt sem, hogy oltás nélkül milyen kilátásai vannak az embernek és azt sem, hogy oltással mire számíthatunk, és semmit.
Nagyon kevés dolgot tudok tenni, ami egyáltalán nem biztos, hogy szükséges, előnyös, segít...Mosom a kezeimet, ahogy szoktam, lefújom fertőtlenítővel, ha nem tudom megmosni, és felveszem a maszkot, bár nem tudom, hogy alkalmas e bármelyik, arra, hogy ne kapjuk el.
Ja, azt sem tudjuk, hogy milyen a többedik megfertőződés, bár itt van olyan, aki igazoltan volt kétszer és néhánynak hiszek is....
Nem tudunk semmit, és valószínű, hogy ez így marad...
Hogy jon ide gyogyszer hirtelen....
A gyogyszerek es oltasok ket teljesen mas dolog mas hatasmechanizmusok..de gondolom evvel tusztaban vagy te is.
Gyonyoru essze volt. Terelesbol jeles
Az immunológusom elég magasan jegyzett a szakmában, többek között MTA tag is. Hadd tudja már hogy a tüneteim egy olyan immunbetegségre utalnak amit gyógyszer is kiválthat, egyetlen gyógymód van, a kiváltó gyógyszer elhagyása. Az oltást nem lehet elhagyni. Így nem marad más mint az immunrendszerem leépítése.
Immunmodulánst nem a pszichére, meg placebo hatásra szoktak felírni.
De kösz hogy tényleg idiótának nézel. Én meggyőződésből oltattam. Több orvos is van a családban, ismeretségi körben. Egészen addig nem fogtam a bajom a vakcinára, amíg az egyik orvos a másik után nem kezdte el mondani, hogy basszus ez az oltás lesz. Egyre többen jelenünk meg náluk, hasonló panaszokkal, látszólag ok nélkül. A virológusom meggyőződéses oltás párti volt még októberben. Aztán legutóbb decemberben beszéltem vele, megkövette a korábbi nézeteit, már ő is azt mondja, hogy mikor olt csak remélni tudja, hogy épp nem árt. Amit oltás címen csinálnak az nem szakma, politikailag oltani kell, ennyi.
Miért olyan hihetetlen, hogy mint minden gyógyszernek, szernek úgy az oltásnak is lehetnek tartós, akár maradandó mellékhatásai?
Eddig voltak terveim, tök megalapozottan, hisz a családomban minden nő 90 körül saját foggal, saját hajjal, saját ágyában álomra szenderülve tért meg a megváltóhoz.
Genetikai vizsgálatom is volt. Semmi, icipici hajlamom sincs a betegségemre. Húgomat is megnézték, neki nincs panasza, neki sincs hajlama.
Nálam valami mégis beütött. Biztos a placebo hatastól nem alszok szeptember 20. óta és nem a fájdalomtól, amit semmilyen fájdalomcsillapító sem tud enyhíteni. Volt olyan, hogy bőgve ültem a kádban, hogy ag épp kegyetlenül fájó részemet inkább levágom csak legyen már vége annak a pusztító fájdalomnak.
És nincs olyan másodperc az életemben hónapok óta, hogy valami ne fájna. Nincs reggel, hogy ne szájzárral ébrednék az álkapocs ízületem miatt, ne sírva öltöznék a vállaim miatt.
Egészségesen élek, sportoltam. Ma a házimunkát sem tudom elvégezni, nem tudok vezetni, 1,5-2 kg-nál többet nem tudok megemelni. Korábban lazán lefutottam 10 km-t egymást követő napokon vagy tekertem le 50-et,vagy nyomtam végig egy súlyzós edzést, most van olyan reggelem hogy lábra állni sem tudok a fájdalomtól.
Placebo, hogyne.
Ma érdekes beszélgetést folytattam egy gyógyszerésszel. Vittem egy ügyfelet oltásra és rákérdeztem, hogy Sinopharm oltást kaphatnék-e harmadiknak?
Kérdezte, hogy miért? Mondtam neki, mert Pfizerékben nem bízom, így, hogy Szputnyikos vagyok. Mondtam történtek a családban olyan esetek, ami miatt kételkedem az MRS vakcinákban. Kérdezte mi történt? Mondtam neki, hogy édesapám az oltás után pár nappal pont ennek a kórháznak a sürgősségi osztályán találta magát szívpanaszokkal. A gyógyszerész természetesen próbálta a számukra kiadott szöveget mondni, hogy ez lehetett mástól is.
Mondtam neki, hogy azért az több, mint elgondolkodtató, hogy oltás előtt két nappal 2 órát focizott és semmi baja nem volt, majd oltás után, 300 m-t nem tudott gyalogolni, mert szét akart szakadni a mellkasa és szúrt a szíve. Mert, ha szívbeteg lett volna, valószínű meghal foci közben. A gyógyszerész erre már nem tudott mit mondani, csak annyit, természetesen van Sinopharm is.
Az a baj túl sok már az olyan, aki főleg a harmadik oltás után, ahol már megy a koktél, súlyosabb panaszokról számol be, nem pedig másfél-két napos gyengeségről, izom, fej és csontfájdalomról valamint lázról.
Neked sem kellene homokba dugnod a fejed.
Én ugye kételkedtem ennek az egész covidnak a létezésében, mielőtt beteg lettem. De tudtam elnézést kérni és változtatni a véleményemen. Te sem lennél szerintem senki szemében kisebb, ha végre levennéd a szemellenződet és azt mondanád történhetnek valóban súlyos mellékhatások és nem ragaszkodnál annyira ahhoz, hogy biztos a véletlen műve az, hogy sokan pont az oltások után kezdik rosszabbul érezni magukat.
Én azon a véleményen vagyok, mielőtt még bárki a köpönyegforgató jelzőt aggasztaná rám, hogy az első két oltást most is felvenném, mert valószínű jelenleg tényleg ez a legjobb védekezési mód a vírus ellen. De negyedévenként szúratni magát az embernek ezekkel az oltásokkal azt mondom, magában rejti annak veszélyét, hogy később valami visszafordíthatatlan dolgot okozzon az ember szervezetében.
További ajánlott fórumok:
- Miért vagy a magad ellensége?
- Mit mondasz, ha nincs jegyed, de jön a BKV ellenőr? Ki tudod dumálni magad, vagy azonnal átnyújtod a személyidet?
- Önmagadért, ne önmagad ellen harcolj!
- A második koronavírus elleni oltás után miért vannak rosszul?
- Teherbeesés előtt beadattad a bárányhimlő elleni védőoltást magadnak, ha előtte még nem estél át rajta?
- Lombikosoknak koronavírus elleni oltás