Koronavírus fórum (beszélgetés)
Ez az amerikai katonai cuccos?
Igen, jó lenne egy ilyen.
A barátnőm most kéri majd a harmadikat, de mondtam neki, hogy mindenképp teszteljen mielőtt beadják neki, és az oltás után 2 hétig ho-ban dolgozzon.
Vásárolni szoktatok? Vagy rendelni?
A napokban 2 kisebb üzletből azért jöttem ki vásárlás nélkül, mert arról beszéltek, hogy bár pozitív lett a tesztjük, az élet nem állt meg, dolgozni kell, mert pénzből élnek, így bejöttek dolgozni...
Lehet, hogy ennyi is elég ahhoz, hogy elkapjuk. Nem tudom, de azért nem ott vásároltam, hanem elmentem egy másik boltba, ahol bár nem hallottam semmi ilyet, de simán lehet, hogy ott is dolgozott néhány kovidos, illetve a vásárlók között is lehetett akár, jó néhány....
Ha esetleg covid, omikron, gondolj arra, hogy mint az influenza, ez is LÉGÚTI betegség, a levegővel terjed.
Remélem, szeditek a C- és D-vitamint ! Most nagy adagban !
Én is úgy gondolom most, hogy marhára meguntam, elég lesz hogy évente oltassam magamat. De arra is gondolok, mi van ha teljesen elmúlik az előzőek hatása. Akkor azzal az 1-el annyit érek el, amennyit most az első oltást felvevők. Szinte semmi hatása, azért kell az ismétlő nekik.
Ne kérdezd meg honnan vesze. Nem tudom:
A napokban olvastam hogy egy olyan vakcina van 3. kisérleti fázisában, amit évente 1x akarnak adni, és véd influenza és kovid ellen is. Ha ez megfelel a vizsgálatok során, akkor ősszel talán ebből kaphatunk. Gondolom én.
Azt hiszem említettem ,hogy elvonultunk a világtól.
Egy hete olyan tüneteket produkálunk ,ami esetleg omikron is lehet.
Láz nincs ,köhögés minimális,levertség ,fáradtság (vonz az ágy)
Ha amennyiben ez az ami ,hol kaptuk el?
Tesztett rendelni kell ,de az sem 100 %
Én már rengeteget elméletet gyártottam, de mind megdőlt, így a jelenlegi elméletemnek is ez lesz a sorsa.
Sok ismerősöm lett kovidos az utóbbi néhány hónapban.
A legtöbb 2 oltásos volt.
Úgy vettem észre, hogy nem számít, hogy milyen oltás a megkapott 2 db, inkább az, hogy szinte mindenki megkapta legkésőbb júniusban, azaz 5-6 hónappal a második után kapták el a kovidot.
1 ismerősöm van, aki 3 oltás után lett kovidos, de ő a betegség előtt kicsit több, mint 1 héttel lett 3 oltásos, és ekkor már az összes közvetlen kollégája betegeskedett. Ő középsúlyos tünetekkel favipiravint is kapott.
A 2 oltásosoknak enyhe 3-5 napig tartott a betegségük.
Az oltás előtt kevesebb ismerősöm volt kovidos. "Csak" ketten haltak meg, a többiek közül néhányan kórházba kerültek, de legtöbben otthon meggyógyultak.
Ez alapján, még mindig arra hajlok inkább, hogy talán segít az oltás, de azt is gondolom, hogy kb. 3-4 hónap védettséget ad csak, esetleg 5 hónapot.
Az oltásokkal kapcsolatban arra számítottam, hogy azért jó lesz megelőzésre is, bár tudom, hogy ezt nem ígérték, illetve arra, hogy elegendő lesz évente oltatni.
Ha nem találnak ki mást, akkor mi 1 évente fogunk oltatni. Kb. szeptember végén október elején, mert az talán elegendő a szokásos évi 3 hullámra, azaz a novemberben, januárban és a márciusban kezdődőre is, hiszen ez összes kb. 6 hónap. Májustól meg ugye nincs vírus...
Én nem várok empátiát, és még mindig nem tudjuk, hogy mi az igazság.
Ugyan ott tartunk, ahol 2020. márciusában voltunk. 1 lépést sem haladtunk előre.
Egyébként én nem emlékszem arra, hogy bárki is a markát dörzsölte volna, ha egy oltatlan kórházba került, és a halálát kívánta volna.
Hidd el, ha így jártál volna, érted is izgultunk volna, ahogy ezt tesszük bárkiért.
Neked természetesen nem kell ezt tenned.
Azt mondasz amit akarsz, hiszen sem a te, sem a másik kívánsága nem befolyásolja senki állapotát.
Nyugodtan ugrálj itt és veregesd a vállad, hogy mennyire okos vagy és milyen jól döntöttél, de tudd, hogy nem biztos semmi...
Értem. Mondom, örülök hogy örömet okoztam neked!
Igen cinikusan fogadtam a fájdalmaimat, a sajátjaimat. Nem másét. Veled ellentétben.
Volt itt egy fórumtárs, Intro. Na ő aztán tényleg kapott itt mindent, de eszébe nem jutott bezzegelni, örömködni, kárörvendeni felettem, sőt segíteni próbált, tanácsot adott.
Így is lehet. Csak ne írnád hogy mert te ember maradtál.
Visszaolvastam,milyen cinikusan fogadtad,amikor oltás után kezdtek jönni a fájdalmaid,és a környezetedben néhányan az oltást okolták.
Hiszen te művelt,okos,orvos rokonsággal körbevett nő vagy.Nyilván örültél,hogy a csodás Pfizer-t kaptad.
No,nekem “csak” mikrobiológus van a családomban,de esze ágában sem vont MRNS vakcinát beadatni.Sem akkor,mikor kvázi verekedtek az emberek az “elit”,”világútlevet jelentő” vakcináert,sem a harmadik körben,amikor kis túlzással úgy adták,mint a cukrot,és alig talált olyan oltópontot,ahol ne Pfizerrel oltottak volna.
Nem,nem maradok csöndben.Lassan dereng mindenkinek,hogy itt nem az emberek egészségének a megóvása van a fókuszban.
Ritkán nézek be, mert már nem nagyon érdekel a téma. Belefáradtam.
Micsoda vitafórum lett ez! Kár hogy nem vezet sehova. Viszont aki unatkozik, annak jó időtöltés lehet. 😀
Hihetetlen hogy egymás torkának tudtok esni a semmiért. 😀 Meggyőzni a másikat? Szélmalomharc!😀
Az “áltudományos cikkel” ugyanúgy minősítesz.
Lássátok már be,hogy attól,hogy egy orvos nem nyal be csontig hatalomnak meg a gyógyszergyártóknak,még nem áltudományos.
Orosz rulett ez,bizony,de az oltottaknak ugyanúgy.
És még vannak szülők,akik a gyerekeket viszik Covid oltásra!
Pont hatalmasat tévedsz velem kapcsolatban. Bőven van oltatlan ismerősöm, barátnőm is. Nem próbáltam őket sosem oltásra rábeszélni. Ahogy ők sem bombáztak engem áltudományos cikkekkel.
Vannak olyan oltatlan ismerősök akik épp kórházban vannak aggódunk, imádkozunk értük, hogy valahogy győzzék le ezt a cart, van olyan is aki meghalt, megsirattuk.
Egyszer sem jutott eszembe bezzegelni nekik, orruk alá dörgölni bármit is, vagy örömködni a fájdalmukon.
De mindegy. Te bemutatkoztál.
Hidd el ,megértelek .
Én is kaptam itt mindent,csak jó szót nem.
DE!
Most bölcsebbb lett volna hallgatnod.
Ne kelljen elmagyaráznom miért.
Most mindannyian empátiát vártok azoktól az emberektől,akiket az oltás szkeptikusságuk miatt eddig szétszedtetek,pellengérre állítottatok,verbálisan aláztatok.
Szándékosan írok oltás szkeptikust,sőt,Covid-oltás szkeptikust,mert sem vírus- sem oltástagadók nem voltunk,nem vagyunk.
Kigúnyoltatok minket,vajákos,tudományellenes,sőt,társadalomellenes embereknek minősítettetek.
Aztán amikor kiderül,hogy bőven volt alapja a szkepticizmusunknak,akkor meg számon kéritek rajtunk az együttérzést.
Milyen együttérzéssel lennétek felém,ha oltatlanként elkaptam volna a Covid aktuális variánsát,és súlyos állapotban kórházba kerültem volna?Kb annyit,ja,aki hülye,haljon meg.
Pedig ugyanaz lenne a szituáció,mint az oltott Covidosok vagy oltástól egészségkárosodást szenvedtek esetében:az általam összeszedett infók alapján hoztam egy döntést a saját testemre nézve,azzal a céllal,hogy csökkentsem a nagy baj kockázatát-majd kiderül,hogy nem feltétlen a legjobb döntést hoztam.
Így igaz egyébként!
Én soha, senki torkának nem estem neki, azért mert nem akart oltatni. Én oltattam tavaly, mert pláne egy covidon átesve úgy láttam jónak. Ha csak rajtam múlik további oltásokat azonban nem igazán szeretnék. Legalábbis egyelőre... Csak félő ez nem rajtam fog múlni.:((
Aki élvezkedni szeretne rajtunk, leszarom tegye meg! Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb öröme!
Viva70 ,de mindenkinek is.
Nancy Ann mondandójának máskor lett volna jogosultsága.
Most nem volt szerencsés .
Ezért kellene nekünk összezárni (oltott,oltatlan),nem egymás torkának esni.
Mindenki érintett ,mindenki fél .Ezt a megosztást elejétől fogva utáltam :világjárványt nem így kezelünk.
Hát igen..., azt valóban nem tudhatjuk...
A covid is, meg az oltás is olyan, mint az orosz rulett. Nem tudni kire, mi, hogyan fog hatni. Ha nem oltatunk és súlyos lefolyású, ne adj isten halálos kimenetelű lesz a betegség, akkor az a baj. Ha oltatunk, és annak lesz komoly szövődménye, halálos kimenetele, akkor meg az a baj.
Kétségtelen az a legjobb, ha valaki nem kapja el a betegséget, vagy átvészeli könnyebb tünetekkel. Na de sajnos nem ilyen szerencsés mindenki...
Tavaly még sokan úgy gondolkoztunk, hogy próbáljunk meg valamit tenni azért, hogy megállítsuk végre a covidot. Most már látjuk, hogy a valóság sajnos mást mutat. Csak az a szomorú, hogy magasabb szinteken ezt nem akarják belátni...
Kérlek benneteket ne veszekedjetek!
Senki nem tudja a jövőt ,ne ugorjunk egymásnak.
Kezd savanyú lenni a szőlőtök,úgy érzem.
Igen,ebben a csoportban nem tudok jóindulatú lenni.
De pl. a kolléganőmet,aki évek óta pajzsmirigy problémás,és három oltás után pont most mutatott rosszindulatú daganatot a biopszia,tiszta szívemből sajnálom.Csak ő elfogadja,hogy én oltatlan vagyok.
Nem voltam pikírt azzal a háromszor oltott kolléganőmmel sen,aki mondta,higy az egészségügyben dolgozó rokona mesélt a szívproblémások hirtelen megsokszorozódásáról.
A combján iszonyú,hónapokig nem múló véraláfutást kifejlesztő háromszor oltott kolléganőmmel is együtt érzek.
A háromszor oltott,majd súlyosan Covidos,belszervi fájdalmakkal küzdő harmincas fiát ápoló kolléganőmet is sajnáltam.
Csak ők oltottan sem felejtettek el embernek maradni.
Erre most mit kellene reagálni?
Lehet te az a típus vagy, akit a mondás szerint a végén úgy kell majd agyoncsapni...
Egy buta, rosszindulatú némber vagy.
Pont nem azt tálaltad meg, aki valaha is ilyet írt volna rólatok.
Szedd a Görény vagy a Csollány féle bogyókat, oltass, vagy ne, senkit nem izgat.
Lényeg, hogy végre fontosnak és okosnak hihesd magad.