Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Na, jó,de nem mindenkinek ilyen egészséges a gondolkodása!:)))
Én meg azt nem értem, Zsófi miért nem mondja meg Zsoltnak, hogy miért hagyja el...ez sehogy sem megy a fejembe...(pedig nem olyan nagy, hogy ne férne bele:))) )
A követetkező rész tartalmában azt írják, hogy vajon Júlia elfogadja-e Klau állásajánlatát? Javítsatok ki, ha tévednék, de szerintem tegnap már elfogadta. Hmmm...
Azt is írják, hogy Tóni és Noémi el akarnak szökni.
A követetkező rész tartalmában azt írják, hogy vajon Júlia elfogadja-e Klau állásajánlatát? Javítsatok ki, ha tévednék, de szerintem tegnap már elfogadta. Hmmm...
Azt is írják, hogy Tóni és Noémi el akarnak szökni.
Nem ölelte át, csak a kezével kísérte, ahogy lépett be az ajtón.
Igen, rossz a féltékenység, de miért nem beszélik meg? Miért nem kérdezett rá Gézánál, hogy miért volt ott a Zsófi? Miért kell kombinálni, utálatoskodni, áztatni a Zsófit Eriknek (aki szintén nem a világ esze...), ahelyett, hogy az illetékestől kérdezne???
Ha nekem kérdésem van, felteszem. Ha nem kapok választ, akko rkezdek el gondolkozni háttér dolgokon. Buta, buta Kingácska...
Nem szeretem Kingát, olyan folyton nyafogó lányka, de most picit megértem.
Főleg a végén, amikor Géza előre engedte Zsófit, ráadásul (ha jól láttam) picit át is ölelte közben.... hú és Kinga épp meglátta. Félreérthető helyzet.
Na ideszállítottam ezt:
- a nap legnagyobb részéban rossz, levert hangulat
- az érdeklődés és az öröm csökkenése
- az étvágy változása, súlycsökkenés vagy súlynövekedés
- alvászavar, álmatlanság vagy fokozott alvásigény
- nyugtalanság, agitáltság vagy gátoltság érzése a mindennapi tevékenységekben
- állandó fáradtság
- értéktelenség érzése, súlyos bűntudat, nem igazolható önvádlás
- csökkent gondolkodási képesség, összpontosítási és döntési képtelenség
- visszatérő gondolatok a halálról
Legalább öt tünet, legalább 2 héten belül fennáll ezekből = depresszió
Akkor, ha jól számolok, igazad lehet... ugyanígy volt Andrásnál is. Ámde! Lacit könnyen meg lehetne gyógyítani 20 millával, szerintem.
Én még a Tanár úr testi épségéért sem mernék garanciát vállalni, ha elkezdené Lacit kikérdezgetni.
Hogyha észrevétlenül csinálná, akkor se.
Kezedet csókolom kedves Célia, na ő a másik...
Azt beszélem magamnak, hogy mert eddig nem tudta, hogy van nagyanyja....
ettől függetlenül az is nagyon nem szép.
Kedves Gerna, nem ki oktatni akarlak, de a depresszivitás kialakulása, annak el mélyesedése, tudat előttesre való hatása, nem idő függvénye, valaki 1! hét alatt, mély depresszióba tud esni, és vannak akik un. évszaki depresszióba esik.
Nem akarlak untatni, hogy örökölni lehet a hajlamot stb...
A való életben már javában lehetne depressziója.
Sajnos, de így van.
Ha vkinek hirtelen 20 milliós pénzhiánya jelentkezik, az nem pszichés probléma. Ugyanolyan, mint más hirtelen krizishelyzet. Ilyenkor meg kell próbálni a reális segítségnyújtást (amiket eddig felsoroltunk, részletfizetés, lakásjelzálog stb). Abban kellene Lacinak segíteni, hogy egy független, hozzáértő személytől tanácsot kapjon és el is tudja fogadni. Az nem segítség, hogy szedje össze magát és ne nézzen bambán.
Depresszió? az elhúzódó krizishelyzet mehet át depresszióba. "Elhúzódás" 1 hónapnál tovább tartó helyzet.
Ma találkoztam a Csifó Dorinával a DM-ben..
Életben sokkal helyesebb, soványabb.
Orsit nem értem, már mint az írókat!
Ő tudora az emberi léleknek, nem neki kellene közvetlen klinikai kikérdezéssel javítani az állapotot?
Lacinak Nem jól irják a szerepet, miért nem kérdeznek meg, egy szakértőt, mert lehet, hogy laikus szemnek ez depresszió, de ez nem a klasszikus depresszió!Csak jelei vannak, de a depresszió egy olyan lélektani folyamat...... a többi túl szakmai.