Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
kitépni a kezükből a telefomnt?
na ne.
Hamarabb letörlik a felvételt, mint bárki elvehetné tőlük
A betegnek kell eldöntenie, mennyire akarja körülvenni magát rokonsággal, s kikkel.
Kívülálló, akinek fogalma nincs a beteg belső érzéseiről , ne döntse el, mennyi látogató legyen a beteg körül.
A való világban sem jó ötlet magára hagyni egy ilyen beteg embert.
Miért gondolod, hogy baromság?
gondolom ez azért is van, mert nem akarja, hogy körbe "lihegjék" őt, s majd később elmondják. ez nem olyan betegség, mint az influenza, hogy jaj de beteg vagyok, szedek aspirint, stb.. sajnos teljesen más.
abból az ember pár nap alatt kigyógyul,de a leukémia nagyon más... :(
nem hagyják békén? inkább szerintem csak fel akarják dobni a hangulatát neki.
Hát igen, mondjuk ez a Balázs-féle beköltözés kissé érdekes...
Azt meg megértem, hogy nem akarja nagydobra verni, hogy sajnálgassák, meg ezen csámcsogjon a ház, meg összesúgjanak a háta mögött, de sajnos sztem egy ilyen közösségben egy iylen betegséget lehetetlen eltitkolni. Ha mondjuk csak pár napról lett volna szó, még hagyján, de ennyi ideig...
Feneketlen kútba??
És az nem mindegy, hogy a saját pénzét hová teszi?
Az ő dolga.
Lehet, ennyi pénz belepumpálásával fel tudja virágoztatni az éttermet.
Persze lehet, hogy ez se segít.
A lakás viszont az övé. Joga van a tulajdonához.
Eddig meglehetősen elnéző és engedékeny volt, most fordult a helyzet.
Nyilván (és szerencsére) nem mentél még keresztül ilyen komoly betegségen... ezért nem tudod, mit érezhet az érintett, hogy akarja eltöltni a kezelés napjait.
Biztos van olyan habitusú ember, aki maga köré gyűjti a családot, míg van olyan, aki szeretné ezt egyedül, magányban, befelé fordulással átvészelni.
Mindenki másképp reagál erre a dologra.
Úgy látszik, nektek nem szúr szemet, de engem kifejezetten undorít, hogy Peti betegségét ennyire tabunak kezelik. Legalábbis mintha leprás lenne, mintha stigma lenne a rák. Egy ilyen népszerű sorozatnak lehet véleményformáló szerepe, üzenete a társadalom számára, és ez egy rossz, gyáva üzenet. Egyébként óvatosan megjegyezném, hogy a 20. sz. elején még kenderolajból készítettek gyógyszereket, ez állítólag csodaszer, mindent gyógyít, a rákot is meg pszichés bajokat is, stb. Csak aztán jöttek a vegyipari haverok és felosztották maguk között a piacot, a kender meg illegális lett. Nem marihuánás cigire gondolok itt, az úgy nem gyógyít. Mindezt csak halkan jegyzem meg.
Egyébként azt is utálom, hogy nem hagyják békében egyedül a kórházban Petit. Mit kell őrizni rajta? Hadd pihenjen, gondolkodjon már, egyedül. Baromság, amatőrség.
néztem az új előzetest. szerintem miki tényleg bele szeretett zsófiba.
mi lesz ha lebukik zsófi? a bk története szerint hirtelen kiszeret zsófiból?