Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Amúgy azt hittem, nincs lejjebb Zsoltnál, de most kiderült, hogy mégis. Ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam. Nem is értem, hogy gondolhatta, hogy majd Krisztián belemegy...
Holnapi: "Balázs nem várt segítséget hoz Péternek. Gizella meglepő felfedezést tesz. Zsolt a pénzbehajtó banda élére áll."
De pl. mi van, ha vki nem akarja átgondolni az életét, nem akar betegségtudatban élni, rettegni, hanem a lehetőségekhez képest élni tovább az életét, hülyéskedni, közben remélni a legjobbakat?
Mondom ezt úgy, hogy engem zavarna, ha rosszul vagyok, és vki tátja a száját, de ha épp nem vagyok rosszul, akkor jó a szórakoztatás. Bár adott helyzetben nem hiszem, hogy Balázst hívtam volna.
Ádámnak meg bakter, mi ez a szöveg, hogy rányomult a Hannára, meg hogy bejön neki?! Ezt most miért mondja, engedélyt akar Petitől?!
elröhigcsélni ilyen szörnyű betegségen?
nem tudom, lehet én vagyok a fura, de amikor láttam a nagypapámat haldokolni, akkor ott minden volt bennem csak nem vidámság...
ő konkrétan 1 hónap leforgása alatt ment el. leépült a szervezete, s ahogy mondták a diagnózist, rá 1 hónappal elment...
a másik: amikor az egyik volt havernőm nagyapja ment el, akkor ő nagyon szomorú volt, rá 1 hátra olyan boldog volt, hogy mindenkit ölelgetett.
volt akit lerázott, míg mással kedves volt.
lehet velem van a baj, sokáig emésztem a dolgokat, de én nem ilyen vagyok.. minden ember más..
Mostanában történt valami érdekes a BK háza táján? Legalább egy hete nem jártam erre sem és BK-t se néztem. Az új előzetest láttam csak, Miki meg Zsófi valami borvidéken.
Az igaz, hogy Gőzekét most tényleg kirabolták és most úgy járt mint a farkast kiáltó fiú?
Én csak saját példát tudok mondani. Ez nem film, nem egy kitalált történet. A férjem rákos volt, és igen, egy csomó embert nem akart látni sem a műtéteknél, sem a kezelések alatt, egy csomó ember nem is tudott róla, hogy mi baja van, sokan a kopaszságára is azt hitték csak divatozik. Csak a szűk családra volt kíváncsi. Szüleire, rám és a fiára, illetve néhány közeli barát és ennyi. Ha nagyon magára hagytuk, mármint volt ideje végig gondolni az addigi életét, akkor bizony mindig úgy döntött, hogy vége, nem kell neki élnie. Az ilyen beteg emberek hajlamosak feladni, hajlamosak a túlzott betegség tudatra, még sokszor akkor is, ha mellette vagyunk. A valóvilág más, mint egy film. Itt nincs csodálatos gyógyulás egy ilyen súlyos betegségből, csak gyógyulás van, amit megelőz egy igen kegyetlen időszak. Nincs üzenete, nincs mit végig gondolni, nincs mit kijavítani a gyógyulás érdekében, csak jól kell tolerálni a kezeléseket, ami sajnos nem mindenkinek megy.
Ezt majd mind akkor fogod megtudni, ha valakid benne lesz, esetleg te, de remélem nem lesz alkalmad megismerkedni ilyennel, mert a beteg részéről is és a hozzátartozók részéről is nagyon kegyetlen, kilátástalan, fájdalmas átélni, megtapasztalni és látni, hogy egy ember min megy keresztül.
Tapasztalat nélkül nem tudsz erről az egészről semmit, tehát nem kellene bölcsen nyilatkoznod egy általad nem ismert helyzetről.
És még egyszer: ne legyen benne részed!