Baracskai Börtön (beszélgetés)
Szia!
7.45 és 8.00 között jönnek ki a papírokat összeszedni és ellenőrizni, de alátogató papíron mindig 7.00 szerepel. Azért érdemes odaérni fél8 körül.
Ha minden ok, akkor van busz és bevisz, ha nincs akkor egy kis séta...
Mi eddig soha nem jutottunk be fél 9nél hamarabb...
Ma szemelyesen, az irataimmal es a hazassagi ak.-tal karoltve bementem a gyori bv-be es kaptam infot a ferjemrol. Telefonon nem tajekoztattak,.ahogy levelben sem, viszont szemelyesen minden kerdesemre valaszt adtak. Nagyon rendesek voltak.
Viszont 2,5 het alatt nem sikerult megoldaniuk a penzenek kartyara helyezeset, ezert nem tudott telefonalni. Hetfon Kohidara viszik, ahol uj kartyat kap, eltelik ujabb egy het, mire telefonalni tud.
Csak hogy mindenki tudjon rola:gyorben csutortokonkent nxilt latogatasi nap van. Keresre be lehet menni. A bent levinek kell kernie. Ezt elfelejtik kozolni altalaban. Csomagot is lehet kuldeni, annak is, aki csak atmenetileg van itt, ugyvedi uton. Remelem tudtam segiteni. Akinek kohidan van kompetenciaja, kerem jelezze mi ujsag ott, milyen hely?
Szerintem is intézményfüggő.
Páromnak kellett új kapcsolattartói mikor Márianosztrára vitték, ám mikor onnan Tiszalökre szállították, ott már elfogadták a nosztrait is.
Telefonaltam a gyori bv-be. Altalanos tajekoztatast kaptam, majd kelloen hatarozott fellepesemnek koszonhetoen egy e-mail cimmel lettem gazdagabb, ahova irtam es igeretet kaptam gyors valaszra, ami nyilvan nem jelent semmit szamukra. Total hulyenek nezik az embert. Igazabol nem ertem, hogy telefonon arra hivatkoznak, hogy nem tudnak beazonositani, akkor e-mail alapjan ezt hogy teszik meg?!?!? Hiszen barki lehetnek egy fiok mogott ...
Viszont azt megmondtak, hogy a kapcsolattartoi es a levelem megerkezett. Szoval eleg vegyes...de legalabb valami.
Persze, a BV-től semmit ne várj, majd a férjeddel mindent megbeszélhetsz.
Amit már a legelején érdemes megjegyezned: ott bent nemcsak az elítéltek napjai mennek csigalassúsággal, hanem az ügyintézés is.
Gondolom úgy vannak vele, hogy aki bent van az úgyis ráér, na meg az is igaz, hogy iszonyatosan le vannak terhelve a nevelők, nagyon sok elítélt tartozik 1-1 emberhez.
Ügyvédről nem tudok neked nyilatkozni, mert nekünk csak kirendelt védő volt.
Le a kalappal előtted, hogy így tudsz hozzáállni. Nekem a türelem részét kell tanulni azt hiszem. Már amennyit vártunk -6 évig tartott az ítélethozatal - igazàn beleszokhattam volna. :-)
Egyébként azt hittem hogy hivatalos levelet csak kapok az àtszállítáról, legalàbb, hogy hova ... mikor jöhet legelőbb ki. Gondolom akkor minden másról -kedvezmények stb ...- a párom fog ertesíteni? Akkor most megfogalmazódik bennem az újabb kérdés: érdemes-e ügyvédet tovább fizetni a Kúriás.
Majd a párod ír neked levelet és akkor megtudod, hol van, vagy ha vitt magával pénzt, akkor fel tud hívni.
A levelet megkapja mindenképp, mert elvileg utánaküldik, ha időközben elszállították, csak ez néha sok idő.
Türelem, ha már leveleztek rendszeresen és fog tudni hívni sokkal jobb lesz, bele lehet szokni ebbe az életmódba is, csak az eleje nagyon nehéz.
A férjem is 3 év múlva jöhet haza, már 11 hónap eltelt. Baromi hosszú idő, de visszatekintve nagyon rövidnek tűnik.
Kitartást és türelem!
Ez az, amit mindenki megtanul aki ilyen helyzetbe kerül, mert mást úgysem lehet tenni, ha beleőrülünk sem jön haza hamarabb a párunk, akkor meg minek tönkretenni magunk?? :)))
Szerintem nem fognak semmit mondani neked telefonban.
Én mindig azt a választ kaptam, ha hívtam a BV-t, hogy nem tudom bizonyítani, hogy valóban a férjem felesége vagyok és semmiféle információt nem adhatnak ki emiatt.
Januárig ne nagyon várj választ mivel most csak ügyeletes nevelők vannak, a legtöbben szabadságukat töltik.
A ferjem dec.18.-án ment be a gyori bv-be. 5 éves egyhaz bünteteset kezdte meg. Dec.23-an jött meg a kapcsolattartói levél, amit aznap visszaküldtem. A 30.-ai postával fog beérkezni. Majdnem 2 hete semmit sem tudok róla az ünnepi mizéria miatt. Mikor szállitják, hova, mikor jőhet ki legkorábban, hogy van egyáltalán...
A nevelőjével fel tudom venni szerintetek a kapcsolatot 30.-ai postabontás után telefonon? Adnak ki infót? Előre is köszönöm a segítséget!