Baracskai Börtön (beszélgetés)
Csak egy fokozatot lehet váltani.
A 2. váltás akkor lehetséges, ha pl. fegyelmi vétség miatt visszaminősítik egyel feljebb.
De fegyházról fogházra kizárt.
Sziasztok Csajok!
Nem tudja valaki,ha a párom utal nekem a börtönből pénzt az mennyi idő alatt ér ide,mert csekken beküldtem neki a pénzt egy dolog miatt és végül még sem volt rá szűkség..most meg küldi majd vissza nekem!?
Előre is köszi!
Sziasztok!
Milyen nagy a csönd. Én holnap hajnalban megyek a páromért, jöhet haza 1 napra, vagyis este 11-re kell visszamennie.
Már nagyon várom!
"42. § (1) Az elítéltet a befogadási bizottság a fogvatartás biztonságára való veszélyesség növekvő mértéke szerint az I., a II., a III., illetve a IV. biztonsági csoportba sorolja.
(2) A biztonsági csoportba való besorolásnál60
a)61 az elkövetett bűncselekményt (annak jellegét és körülményeit), a szabadságvesztés időtartamát és végrehajtási fokozatát,, a szabadságvesztésből még le nem töltött időt, a feltételes szabadságra bocsátás esedékességének az időpontját,
b) az elítélt személyiségét, előéletét, egészségi és fizikai állapotát, kapcsolattartását,
c) új büntetőeljárás indítása esetén az ennek alapjául szolgáló magatartás jellegét és körülményeit,
d) az intézet, illetve a foglalkoztatás biztonsági szempontú sajátosságait
kell figyelembe venni.
(3) A (2) bekezdésben foglalt szempontok értékelése alapján
a) az I. biztonsági csoportba lehet besorolni azt az elítéltet, aki az intézet rendjét várhatóan betartja, szökésétől vagy más bűncselekmény elkövetésétől nem kell tartani, és a biztonságos fogvatartás általában ellenőrzéssel is biztosítható;
b) a II. biztonsági csoportba lehet besorolni az elítéltet, ha arra lehet következtetni, hogy veszélyeztetheti az intézet rendjét, a biztonságos fogvatartás azonban felügyelettel vagy ellenőrzéssel is biztosítható;
c) a III. biztonsági csoportba az elítélt akkor sorolható, ha arra lehet következtetni, hogy az intézet rendjével tudatosan szembehelyezkedik, és a biztonságos fogvatartás csak őrzéssel vagy felügyelettel biztosítható;
d) a IV. biztonsági csoportba kell besorolni azt az elítéltet, akinél alapos okkal arra lehet következtetni, hogy az intézet rendjét súlyosan sértő cselekményt, szökést, a saját vagy mások életét, testi épségét sértő vagy veszélyeztető magatartást fog tanúsítani, illetve ilyen cselekményt már elkövetett, és a biztonságos fogvatartás csak őrzéssel, kivételesen felügyelettel biztosítható.
(4) Ha a biztonsági csoportba való besoroláshoz szükséges adatok, ismeretek hiányosak, azok megszerzéséig az elítéltet a III. biztonsági csoportba kell besorolni.
43. § (1)62 Az elítélt biztonsági csoportba sorolását legalább évenként, a III. biztonsági csoportba soroltaknál legalább hat hónaponként, a IV. biztonsági csoportba soroltaknál legalább három hónaponként a befogadási bizottság felülvizsgálja.
(2) A besorolás alapjául szolgáló körülmények változása esetén a befogadási bizottság - halaszthatatlan esetben a parancsnok - az elítélt biztonsági csoportját az (1) bekezdés szerinti határidőktől függetlenül is köteles megváltoztatni.
44. § (1) A biztonsági csoportba való besorolás az elítélt törvényben meghatározott jogait nem érinti, a különböző biztonsági csoportokban a jogok gyakorlásának módját és rendjét az intézet házirendje határozza meg.
(2) A biztonsági csoportba való besorolás indokairól az elítélt csak akkor tájékoztatható, ha a tájékoztatás a fogvatartás biztonságát nem veszélyezteti."
Nekunk meg sok van…:((( Augusztusban ment be , es a minimum 18 honap, amit bent lesz. De nagyon remelem, hogy kap majd eltavot O is! :)
Milyen jo lesz nektek, hamar eltelik az az 5 honap! :)
5 hónap van vissza nekünk decemberbe pedig haza jön 5+1 re
Nektek akkor még sok van? kitartás egyszer minden véget ér tudom az eleje a legnehezebb
Sziasztok!
Érdekes, nálunk ma 10 hónapja, hogy ott a sorompónál elváltunk a párommal. Bár azóta már volt itthon többször is, s ez nagyon jó, de azért mi is nagyon várjuk a végét.
Kiartás mindenkinek, hiszen minden nappal kevesebb van a végéig!
Szia!
Jo ezt olvasni! :)
Mennyi van meg hatra?
A paromat atszallitottak egy masik bortonbe, mert tanukent kihallgattak egy masik ugyben. Ma pont egy hete, hogy tudtam vele beszelni, azota semmi…:(
Sziasztok!
Vki meg tudna irni a zalaegerszegi bv bankszamla szamat, ahova penzt lehet feladni a fogvatartottnak?
Surgos lenne, a titkarno, aki tudna, nincs bent most...
Koszonom!
Sziasztok közületek valaki párja holnap megy pestre?
valami plépánosal kirándulnak vagy mi?