Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Baracskai Börtön fórum

Baracskai Börtön (beszélgetés)

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
3735. esthajnalcsillag (válaszként erre: 3734. - Liliána06)
2013. nov. 23. 08:06

Csak egy fokozatot lehet váltani.

A 2. váltás akkor lehetséges, ha pl. fegyelmi vétség miatt visszaminősítik egyel feljebb.

De fegyházról fogházra kizárt.

2013. nov. 23. 00:17
Sziasztok! Van köztetek olyan akinek párja, ismerőse, stb.. kettő fokozatot váltott??? (Pl: fegyházról börtönre, majd fogházra.) Lehetséges ez??? Mert van aki azt mondja csak egyet lehet, és van aki meg hogy kettőt. Párom jelenleg fegyházas januárba adhatja be a börtönösítést ami bízunk benne sikerül is, esélyünk meg van rá, viszont azt nem tudjuk hogy később beadhatja-e a fogházasítást is vagy azt már nem..
2013. nov. 21. 11:59

Sziasztok Csajok!

Nem tudja valaki,ha a párom utal nekem a börtönből pénzt az mennyi idő alatt ér ide,mert csekken beküldtem neki a pénzt egy dolog miatt és végül még sem volt rá szűkség..most meg küldi majd vissza nekem!?

Előre is köszi!

2013. nov. 17. 00:16
tényleg nagy itt a csend sajna na az szupi már lassan nekünk is eljön a 6 nap eltáv nagyon várom
3731. Lilike19
2013. nov. 15. 21:18

Sziasztok!

Milyen nagy a csönd. Én holnap hajnalban megyek a páromért, jöhet haza 1 napra, vagyis este 11-re kell visszamennie.

Már nagyon várom!

2013. nov. 7. 18:47
hát én úgy gondoltam hogy ez jót jelent mert én nem tudok hogy bármi szabályt is felrugna
2013. nov. 7. 10:10
Sziasztok! Van esetleg köztetek olyan aki Pécsen már volt beszélőn? Mert oda szállítják a párom beszélőre és nem voltam még soha, elvileg családi beszélő lesz...
3728. jösseflicka (válaszként erre: 3727. - Erika bence)
2013. nov. 7. 09:56

"42. § (1) Az elítéltet a befogadási bizottság a fogvatartás biztonságára való veszélyesség növekvő mértéke szerint az I., a II., a III., illetve a IV. biztonsági csoportba sorolja.

(2) A biztonsági csoportba való besorolásnál60

a)61 az elkövetett bűncselekményt (annak jellegét és körülményeit), a szabadságvesztés időtartamát és végrehajtási fokozatát,, a szabadságvesztésből még le nem töltött időt, a feltételes szabadságra bocsátás esedékességének az időpontját,

b) az elítélt személyiségét, előéletét, egészségi és fizikai állapotát, kapcsolattartását,

c) új büntetőeljárás indítása esetén az ennek alapjául szolgáló magatartás jellegét és körülményeit,

d) az intézet, illetve a foglalkoztatás biztonsági szempontú sajátosságait

kell figyelembe venni.

(3) A (2) bekezdésben foglalt szempontok értékelése alapján

a) az I. biztonsági csoportba lehet besorolni azt az elítéltet, aki az intézet rendjét várhatóan betartja, szökésétől vagy más bűncselekmény elkövetésétől nem kell tartani, és a biztonságos fogvatartás általában ellenőrzéssel is biztosítható;

b) a II. biztonsági csoportba lehet besorolni az elítéltet, ha arra lehet következtetni, hogy veszélyeztetheti az intézet rendjét, a biztonságos fogvatartás azonban felügyelettel vagy ellenőrzéssel is biztosítható;

c) a III. biztonsági csoportba az elítélt akkor sorolható, ha arra lehet következtetni, hogy az intézet rendjével tudatosan szembehelyezkedik, és a biztonságos fogvatartás csak őrzéssel vagy felügyelettel biztosítható;

d) a IV. biztonsági csoportba kell besorolni azt az elítéltet, akinél alapos okkal arra lehet következtetni, hogy az intézet rendjét súlyosan sértő cselekményt, szökést, a saját vagy mások életét, testi épségét sértő vagy veszélyeztető magatartást fog tanúsítani, illetve ilyen cselekményt már elkövetett, és a biztonságos fogvatartás csak őrzéssel, kivételesen felügyelettel biztosítható.

(4) Ha a biztonsági csoportba való besoroláshoz szükséges adatok, ismeretek hiányosak, azok megszerzéséig az elítéltet a III. biztonsági csoportba kell besorolni.

43. § (1)62 Az elítélt biztonsági csoportba sorolását legalább évenként, a III. biztonsági csoportba soroltaknál legalább hat hónaponként, a IV. biztonsági csoportba soroltaknál legalább három hónaponként a befogadási bizottság felülvizsgálja.

(2) A besorolás alapjául szolgáló körülmények változása esetén a befogadási bizottság - halaszthatatlan esetben a parancsnok - az elítélt biztonsági csoportját az (1) bekezdés szerinti határidőktől függetlenül is köteles megváltoztatni.

44. § (1) A biztonsági csoportba való besorolás az elítélt törvényben meghatározott jogait nem érinti, a különböző biztonsági csoportokban a jogok gyakorlásának módját és rendjét az intézet házirendje határozza meg.

(2) A biztonsági csoportba való besorolás indokairól az elítélt csak akkor tájékoztatható, ha a tájékoztatás a fogvatartás biztonságát nem veszélyezteti."

2013. nov. 6. 18:50
2 es fokozatra tették a párom mitt jelent? vagy hogy kel írni :D
3726. Erika bence (válaszként erre: 3725. - Ravenna)
2013. nov. 4. 20:58
igen csak az a fránnya tél nehezen megy tavaly is elég lassan ment
3725. Ravenna (válaszként erre: 3724. - Erika bence)
2013. nov. 4. 20:40

Nekunk meg sok van…:((( Augusztusban ment be , es a minimum 18 honap, amit bent lesz. De nagyon remelem, hogy kap majd eltavot O is! :)

Milyen jo lesz nektek, hamar eltelik az az 5 honap! :)

3724. Erika bence (válaszként erre: 3722. - Ravenna)
2013. nov. 4. 18:10

5 hónap van vissza nekünk decemberbe pedig haza jön 5+1 re

Nektek akkor még sok van? kitartás egyszer minden véget ér tudom az eleje a legnehezebb

3723. Lilike19 (válaszként erre: 3721. - Erika bence)
2013. nov. 3. 20:56

Sziasztok!

Érdekes, nálunk ma 10 hónapja, hogy ott a sorompónál elváltunk a párommal. Bár azóta már volt itthon többször is, s ez nagyon jó, de azért mi is nagyon várjuk a végét.

Kiartás mindenkinek, hiszen minden nappal kevesebb van a végéig!

3722. Ravenna (válaszként erre: 3721. - Erika bence)
2013. nov. 3. 13:06

Szia!

Jo ezt olvasni! :)

Mennyi van meg hatra?

A paromat atszallitottak egy masik bortonbe, mert tanukent kihallgattak egy masik ugyben. Ma pont egy hete, hogy tudtam vele beszelni, azota semmi…:(

2013. nov. 2. 20:24
sziasztok ki hogy van? Nekünk tegnap előtt egy éve, hogy bement a férjem , ma már kicsit közelebb van a vége mint akkor :) december 21.től 226. ig itthon lehet velünk ennél nagyobb boldogság már csak az mikor végleg itthon marad, már egyszer kint lehetett pesten együtt voltunk. remélem másokkal is történtek jó dolgok és sokan látjátok már a végét mint mi. Kitartás és további sok erőt mindenkinek!
3720. Ravenna
2013. okt. 25. 08:21

Sziasztok!

Vki meg tudna irni a zalaegerszegi bv bankszamla szamat, ahova penzt lehet feladni a fogvatartottnak?

Surgos lenne, a titkarno, aki tudna, nincs bent most...

Koszonom!

3719. Bébanyus (válaszként erre: 3702. - 0b9992f88a)
2013. okt. 24. 09:51
Szia ! Az én párom is az volt és 3 x volt itthon 5+1 -be , de hogy pont karácsonyra haza engedik az nem biztos ...
3718. K.Csillus (válaszként erre: 3714. - Dru_34)
2013. okt. 22. 08:58
Mi rendszeren küldjük a pezsgőtablettát. Azt hiszem 2t lehet egyszerre, egy csomagban.
3717. Ravenna (válaszként erre: 3716. - Liliána06)
2013. okt. 18. 08:04
Lehetseges, hogy tobb azonos nevu is van bent, igy egyszerubb rairatni a szamat. :)
3716. Liliána06 (válaszként erre: 3713. - Dru_34)
2013. okt. 17. 22:28
Ez érdekes mert az én párom 19 hónapja van bent, ez idő alatt volt Győrben, Baracskán és most Kőhidán, már a kezdetektől heti 2 levelet váltunk egymással és még soha nem írtam rá az azonosító számát.. Levélre csak a nevét, és címet írok, csomagra úgyszintén meg hogy általános vagy tisztasági stb...mikor pénzt adtam fel a csekk hátuljára is a közleménybe csak a nevét születési idejét és anyja nevét írom, de volt hogy azt sem írtam és megkapta.. szóval nem kell azonosító!
3715. bettinabull (válaszként erre: 3711. - Juju)
2013. okt. 17. 21:29
Köszi szépen. Közben vissza is küldték, hála istennek.... mert fel kell adnom a bizonyitványát, nem örültem volna ha csomagnak számitják. hát mostmar ezt is tudom
3714. dru_34 (válaszként erre: 3712. - Piviki)
2013. okt. 17. 21:26
A vitamint is fel kell íratni a benti orvossal és utána azt a fajtát magánál tarthatja, ugyanígy lehet pl fájdalomcsillapítót is. Pezsgőtabletta passz.
3713. dru_34 (válaszként erre: 3709. - Liliána06)
2013. okt. 17. 21:25
Nekem minden levélre és csomagra rá kell írnom, legalábbis párom ezt mondta. Úgy még nem küldtem levelet, hogy csak a nevét írtam volna rá.
3712. piviki
2013. okt. 17. 14:09
Sziasztok!Tudtok segíteni abban, hogy Baracskára milyen vitaminokat vagy pezsgőtablettát lehet beküldeni? Előre is köszi! :)
3711. juju (válaszként erre: 3710. - Bettinabull)
2013. okt. 17. 06:35
szia!a párom nem Baracskán van,de nálunk a nagy alakú boríték már csomagnak számít.A csomagba viszont nem lehet levelet tenni.És gondolom,nem írtad rá a borítékra,hogy milyen fajta csomag (általános,írószer stb),mivel Te nem annak szántad.szóval szerintem több ponton fennakadt a csomagod.Legalábbis nálunk Kecskeméten így van..
2013. okt. 16. 23:57
Sziasztok. Beküldtem Baracskára 1hete elsöbsegivel ujsagokat 5 dbot kb 60dkg volt, 1kilo alatt és levélként ment, meg 1 oldalas kis levelket is leleraktam direkt boritek nelkül,de nem kapta meg..:( ez nem szabályos? van erre is valami szabály?
3709. Liliána06 (válaszként erre: 3707. - Katakatak)
2013. okt. 16. 18:36
Szia mikor betelefonáltam akkor nekem azt mondták az azonosító száma nem publikus, tehát szerintem nem is kell ráírni!
2013. okt. 16. 18:13

Sziasztok közületek valaki párja holnap megy pestre?

valami plépánosal kirándulnak vagy mi?

3707. katakatak
2013. okt. 16. 18:04
Tegnap helyezték át baracskára, azt írta a közös ismerősünk! Ott akkor a képeslapot nem adják oda neki, ha a cellaszámot, meg az azonosítót nem tudom és csak a nevét meg a börtöncímet írom rá??
3706. katakatak (válaszként erre: 3704. - Dru_34)
2013. okt. 16. 17:59
Köszi a tippet!!! Az azonosítószámát nem tudom! Ha felhívom a baracskai börtönt, akkor nem adják meg? Mármint ha bediktálom a személyes adatait??
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook