Babázzunk és barátkozzunk, beszélgessünk... (beszélgetés)
mi múlt héten voltunk itthon
torokgyulladása van, szóval nincs bölcsiben:S Alszik már jó rég óta, Hajnit meg Pityesz hozza haza
mi vettünk csak már elfogyott de tök jó volt HÁppy-s pelust, Bella HÁppys nem a sima Happy mert az egy valag trutyi
olcsó volt 1790 a csomag maxi 33/db-ra jött ki
nincs, mert a mellettünk levő kisdrogéria a pelenkafutártól hozatja a pelust, így oda járok a 100 db-os gazdaságosért, meg a bugyipelusért. 3790 ft az I osztályú, szóval alig drágább, mintha rendelném
Timi neked van még betankolt pelusod? nekem már nagyon folytán van, pedig mennyi volt, most már csak 2 lila tacsis van meg egy 100-as gazdaságos és szeva
Ja és nagyon fincsi ez a tészta, úgyhogy legközelebb buktát sütök:)
szerintem nem kell a tésztába ennyi cukor és én a radiátoron kelesztettem 1 órát:)
1 kg finomliszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 ek. cukor
1 ek. só
1,5 dl olaj
A „só”:
2 ek. só
3 ek. finomliszt
és annyi víz, amivel sűrű, folyós masszát kapunk
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatom, majd a már összeöntött alapanyagokhoz adom, és alaposan kidolgozom. Ezek után a sütő melegen tartó funkcióján (30-60 fok, sütőtől függően) megkelesztem. A megkelt tésztát újra átgyúrom, majd lisztes deszkára borítom, darabokra vágom. A darabokból az ízlésemnek megfelelő méretű kígyókat sodrok, ezekből formázom a pereceimet, amelyeket sütőpapíros tepsire teszek. Nem kell keleszteni a tepsiben!!!
Teljes tojással megkenem. 230 fokon sütöm. Mikor barnulni kezd, kiszedem, és meglocsolom „sóval”. Jó színesre sütöm. :)
lassan mézeskalácsos idő jön,
adod ide a receptet de rögtön!! :-))
napok óta tervezem én is, hogy sütök, de tegnap is inkább sós perecet sütöttem. Jó sok sóval, olyannal, mint a vásári pereceken:)
na itt vagyok, csak közben kisütöttem a palacsintákat
persze, mindenképpen beíratom tavasszal, oszt meglátjuk.
Hányinger és társai miatt részvétem. nekem szerencsére nem nagyon volt egyszer sem.
ez mutatja a tényleg fejlődést is
Ja, ilyenem még nincs. Mindjárt megpróbálok csinálni.
A Boldogan naplómba már raktam!
én is álom kórós voltam mind a kettővel, Dancinál főleg azért volt baj, mert akkor indultam az OSZTV és nem fogott az agyam
Azért próbáld meg. A városban nálunk is ez van, de itt a falun bízom benne, hogy nincs olyan sok gyerek, és 2 óvoda van egy kicsi és egy nagy, ha lehet mindkét helyre megpróbálom.
van olyan link ami olyan sticket csinál ami megmutatja most mekkora a baba csinálj te is olyat sok naplóban látom, olyan jópofa
Iszonyat rosszul vagyok, rosszabb mint Botinál. Az vigasztal, hogy remélem ez annak a jele hogy jól van a baba. Non-stop hányinger és bármikor el tudnék aludni érzés. Nehezen megy a tanulás, nem fog az agyam, úgyhogy meglehetősen szenvedek:-S
mi is várólistások vagyunk a budapesti bölcsiben 140-en vannak előttünk, nem sok reményt fűzők hozzá, csak szeptemberig kell kibírnunk.
de akkor is jobban járunk ha melózom, dupla kajajegy stb
jaja, de tuti várólistások leszünk szerintem, mert ugyi okt. 15-én született.
Az idén is volt egy csomó várólistás.
Na előbb-utóbb csak meglesz a helye az önkoris bölcsiben és akkor marad ott legfeljebb tovább, mjad májusban kiderül.
okszi, majd írd meg :-)
jobban vagy már vagy még mindig hányingered van?
További ajánlott fórumok: