Az anyasággal megszűnik-e a női lét? (beszélgetés)
Szuperanya.szupernő,szuperrend.
Nálunk szuperszeretet van,a szuoerszéjjelséget együtt rakjuk össze.
Ilyen sarkított karakterek leginkább a mesékben vannak, de köszönöm, én már felnőttem.
Amúgy számomra még mindig nem tiszta, hogy Szépségnek ( = a budai csodamami) és Szörnyetegnek ( = a 13. kerületi anyuka) van-e állása.
Neked mi a női lét?
Ezt kéne tudni először is.
Csak azért, mert 13. kerületben lakik, vagy Budán, önmagában semmit nem jelent; ez már eleve kategorizálas. Van erre egy szakszó, de nem jut eszembe. Akinek igénye és lehetôsége van diplomásként, az persze, hogy fogad bejárónôt...
Lattam én mar olyan diplomás lakását, hogy onnan csak s*ggel kifelé lehetett jönni!
A hentesnek meg gyönyörû koloniállal berendezett lakas porcelánnal, kristállyal, perzsával, és a Duna Hotel Intercontinentálba mentek aludni, amikor Pestre mentek szinházba.
Egyetértek, nem lehet így kiragadni ilyen szélsőséges példákat mert mindenkinek van valami, amire jobban odakoncentrál, másra meg nem annyira, sokféle megközelítés létezik, és tényleg az anyagi különbségeken lovagolni szintén felesleges. Nyilván, akiben már benne van a késztetés, hogy egy adott módon csinálja, az a több pénzt is arra használná, hogy ezt minél inkább megvalósítsa de a a kevésből is igyekszik egy standardot (a sajátját) követni. Más pedig akkor sem törődik ezzel jobban, ha a lehetőségei adottak.
Teszem azt főzés: ha szegény vagyok de szeretek főzni, olcsóbb alapanyagokból olcsóbb ételeket, de főzni fogok. Ha netán pénzhez jutok, szintén főzni fogok, de kipróbálok drágább recepteket is.
Ha pedig nem szeretek főzni, és szegény vagyok, megelégszem egy olcsó menzáról rendelt kajával, vagy hideg ételekkel, de ha pénzhez jutok, nem leszek attól egy konyhatündér, továbbra is rendelek, csak drágább helyről.
A lényegen nem változtat, az sem, hogy melyik kerületben lakik az ember, ha bizonyos dolgok neki nem prioritás, nem az és kész.
Sőt, az egyik a budai villanegyedben lakik a másik a nyóckerben, az egyik tisztaságmániás, a másiknál hemzsegnek a csótányok... qrva jó az ilyen szélsőséges, sarkított megközelítése a dolgoknak. Mintha csak ez a két nőtípus létezne! Te biztosan boldog vagy, kedves fórumindító, hogy azt hiszed, csak ez a két típus és a hozzájuk hasonlók léteznek. Én nem érzem magam közel egyikhez sem, hanem ÉPPEN félúton a kettő között :D Egyébként, a 12. kerületben is láttam már rendetlen kinézetű lakást és gyereket, és a 13. kerületben se csak "kőművesburkolók" igénytelen feleségei laknak mint ahogy az indító hsz-ból sugárzik. Ott is laknak olyanok akik nem csak megszülik a gyereket de nevelik is szépen.
Az persze kimaradt a történetből, vagy csak én nem olvastam jól, hogy van-e az anyukáknak ÁLLÁSUK , egy 8 órás meló ahol helyt kell állni naponta, mert ez erősen árnyalná a dolgokat.
Nem írtál semmit a 2 nő nőiességére vonatkozólag, ezért nem érteni a kérdést, hogy mire megy ki.
A hsz-re válaszolva: nincs összefüggés anyagi helyzet vagy lakóhely szerint. Egyéni, esetleg hozott minták, de az sem mindig, hiszen egy családon belül is lehet 2 különböző lánytesó, egyik fog vasalni, másik nem, egyik kaját rendel, másik nem, ezt mivel magyarázzuk?:)
Amúgy még mindig nem értem a nőiesség megszűnte vagy nem szűnte és a 2 nő közötti dolgot.
" A ferjevel voltak konfliktusok a lakas kinezete miatt, de elmondasa szerint nem sokaig gondolkodott azon, hogy valtoztasson rajta"
Lehet, hogy felületesen olvastam, de nem láttam, hogy a második nő dolgozik-e, vagy otthon van? Férfiak általában kevésbé igényesek környezetükre, vagyis ha már szóvá tesznek valamit, ott tényleg gubanc van. Bizonyos mértékben a nő is tudja, hogy mi a rend, tisztaság, hiszen lát más lakásokat, és értékeli. Inkább lustának nevezném, mint igénytelennek. Igen, az alaphabitusa, házimunkákhoz hozzáállása lehet hozott családi minta, így ha lakóhelyet cserélnének, a második otthon felvirágozna, az első lepusztulna.
Hiányolom a kérdést, hogy miként vélekednének a gyerekek saját körülményeikről, ha már nagyobbacskák lesznek.
A bejegyzés köszönőviszonyban sincs a címmel.
Olvastunk két azonos családi állapotú, de eltérő anyagi helyzetű nőről.
A leírtak alapján az derül ki, hogy az egyik igényes az otthonára, a családjára, a másik nem. Ha felcserélődnének az anyagi állapotok, az eredmény valószínűleg ugyanaz lenne.
Hogy boldogok-e? Az elsőt hiába elégíti ki, hogy betartják az általa felállított szabályokat, ha titkon csalja a férje, akkor nem valószínű.
A másik érezheti magát nyugodtnak a megszokott szemétdombján, de rosszul teszi, hiszen a rendetlenség miatt már adódtak konfliktusai a férjével; ráadásul a gyerekeknek is nagyon rossz példát mutat. De ettől még érezheti magát boldognak.
Ezek a nők akkor is így viselkednének, ha nem volna gyerekük. Az igényesség nem a gyerekek születésével alakul ki, vagy szűnik meg.
A cím alapján azt hittem, arról lesz szó, hogy megmarad-e a nőiessség, a NŐ a nő en amellett, hogy anya lesz.
Ez arról szól, hogy milyen anya és milyen háztartási alkalmazott egy nő szülés után....
Szerintem mindketten lehetnek boldogok.A rend,rendszer,fegyelem igénye nem pénz függő.Még csak nem is annyira műveltség,tanultság függő.Több magasan képzett nőt ismerek aki kifejezetten rendetlen,igénytelen.Lakására és önmagára is.Mikor kicsik voltak a gyermekeim még nem volt diplomám,-ápolónő voltam,férjem mentős,-és hasonlóan neveltem a gyermekeimet,mint az első anya.Annyi különbséggel,hogy nem jártam barátnőzni,-most sem járok!-és sosem volt háztartási alkalmazottam.Mondjuk nálunk mindenütt volt játék,de este el kellett pakolni!Én kifejezetten szerettem,ha körülöttem játszottak.A gyerekeknek kell a rendszer és a szabályok.Attól lesz biztonságérzetük.De nem szabad túlzásokba esni.Én könnyebben azonosulok az első anyukával.
Remélem tudtam segíteni.Jó munkát!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy áprilistól megszűnik a hosszabbított GYES, a tartós beteg gyerek után?
- Rubint Réka tornájától meddig volt izomlázad? Megszűnik ez valaha?
- Vasárnapi bevásárlás megszünik?
- Tényleg megszűnik 2013-ban az emelt összegű családi pótlék?
- Igazságtalan, felháborító és elkeserítő egyszerre - megszűnik a Peter Cerny Alapítvány
- Január 1-vel megszűnik a közcélú foglalkoztatás! Van valakinek erről bővebb információja?