Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Áttétes vastagbélrák fórum

Áttétes vastagbélrák (beszélgetős fórum)


4. timycat (válaszként erre: 1. - Nyanya11)
ápr. 11. 20:10

Tényleg mindenki más és másként reagál. Pl az én csont alkesz apám úgy kijött a vastagbélrákból, hogy a kemo sem viselte meg, aztán tökéletesen gyógyult. Úgy hogy se a bagóval, se a piával nem hagyott fel még a kezelés alatt sem. Sőt ciki, nem ciki, de míg kórházban volt az orvosok adták neki a szeszt, mert esélyesebb volt hogy nem a rák hanem a delírium tremens viszi el.

Aztán meghalt másban ripsz-ropsz.


De sajnos van ellenpélda is, barátnőm mindig egészségesen élt, nála a rák áttétet dobott májba és tüdőbe. A kemotól fizikailag erősödött, jobban érezte magát, némi időt nyert vele, de a tumorok a kemotól függetlenül csak nőttek, szaporodtak 😕

3. Nyanya11 (válaszként erre: 2. - Oliva2023)
ápr. 11. 09:03

Köszönöm a bíztatást!

Igen, tudom hogy minden szervezet más és minden betegség is más, de mégis érdekelnének azért hasonló tapasztalatok mindenkitől. Köszönöm hogy leírtad.

ápr. 10. 22:53

Az áttétes rák mindig nehezebb dió, mint az, ami még csak egy helyen van, tehát ebből a szempontból rosszabbak az esélyei. De ma már nagyon korszerű kezelések vannak, az esetek túlnyomó többségében a rák sokkal inkább krónikus, mint gyógyíthatatlan betegség. Gondolom, majd a tüdőt is műteni fogják. Édesapám a 90-es években sajnos belehalt az áttétes vastagbélrákba, de ma van olyan ismerősöm, akinél már 15 éve kiújul időnként valami, hol itt, hol ott, de mindig időben elkapják, kiszedik, kap kezelést, és megy tovább, mintha mi sem történt volna. Másik ismerősömnél mellrákot találtak, volt rákos sejt a nyirokcsomókban is, de a kemó és sugár után most úgy néz ki, hogy rendben van.

Én azt javaslom, hogy kérdezd meg az orvosoktól, hogy mi a prognózis és ne hagyd magad lerázni azzal, hogy minden eset más. Gyógyulást kívánok neki!

ápr. 10. 22:21
Sziasztok! Közeli családtagomnál vastagbélrákot diagnosztizáltak, már túl van a műtéten, de a műtét utáni kemó alatt derült ki hogy áttét van a tüdejében. Elég rossz fizikai állapotban van... de az orvosok csak hazaküldték erősödni, oxigént és étvágynövelőt kapott. Kérlek írjatok valami bíztatót :( volt már valakinél hasonló és kijött belőle?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook