Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Penne Bolognese recept

Penne Bolognese recept

A Penne Bolognese hozzávalói:
Különleges mesterrecept egy olasz vendéglőstől. Mitől lesz valódi? A marhahústól és ...

1/2 kg darált marhahús
1 fej hagyma
olíva olaj a sütéshez
paradicsomlé, vagy sűrétett paradicsom
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregano
1 kk. majoranna
1 kk. cukor
csipetnyi fehérbors, só
csipetnyi fahéj
3-4 csepp citromlé


A Penne Bolognese elkészítési módja:
Vágd nagyon apróra a hagymát diszteld aranybarnára és futtasd meg rajta a darált marhahúst. Add hozzá a sót és a borsot. A paradicsomlét készítesd elő, míg a hús párolódik, keverd hozzá a zöldfűszereket ebbe is mehet még egy pici bors, és persze az íz titka, a csipetnyi fahéj. Önts fel az egészet a fűszeres paradicsomlével és amikor már majdnem kész, adj hozzá néhány csepp citromlevet és egy picike cukrot. Párold egészen puhára. A kifőtt penne tésztát tedd a tányér aljára, halmozz rá az húsos szószból és szórd meg a tetejét parmezánnal és friss oregánóval.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A penne bolognese elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook