Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Rokforttorta recept

Rokforttorta recept

A Rokforttorta hozzávalói:
25 dkg cérnametélt
20 dkg reszelt rokfort (márványsajt)
2 dl tejföl
5 dkg vaj
3 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors; a tésztához 1 teáskanál só; a tortaformához 1 evõkanál vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.


A Rokforttorta elkészítési módja:
A tésztát apróra összetöröm, és a szokásos módon megfõzöm, majd hideg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem. A tojássárgákat a törött borssal fehéredésig keverem, ezután hozzáadom a tejfölt, és tovább keverem egy-két percig. Belekeverem az olvasztott, de visszaszilárdult, puha vajat. Ha már egynemû a krém, beleforgatom a fõtt tésztát, a reszelt sajtot, a fokhagymát és a közben keményre vert tojáshabot. Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenek, zsemlemorzsával megszórom, és belesimítom a torta anyagát. Elõmelegített, forró sütõbe tolom, és a közepesnél valamivel kisebb lángon legalább 50 percig sütöm. Ha a teteje idõ elõtt megbarnulna, letakarom egy tiszta papírlappal vagy alufóliával. Egy hurkapálcát beleszúrva ellenõrzöm, hogy megsült-e. A formában hagyom kihûlni. Ezután az oldalát (ha szükséges) körbevágom, kikapcsolom és tálra csúsztatom. Rendkívül ízletes, vacsorára vagy bor- és sörkorcsolyának való étel, amelyet tortaként, szeletekre vágva tálalok, és nem felejtek el mellé valamilyen salátát is adni.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A rokforttorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook