Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sajtsaláta recept

Sajtsaláta recept

Elkészítési idő 20 perc

A Sajtsaláta hozzávalói:
10-10 dkg füstölt sajt
reszelt márványsajt
ementáli sajt
juhsajt
10 szem olajbogyó
1 fiola kapribogyó
1 csokor zöldhagyma szárával együtt
1 fej saláta
3 dl tejföl
5 dkg finomra darált dió
5 dkg durvára tört dió

törött fehér bors és mustár ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
2 alma


A Sajtsaláta elkészítési módja:
A zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kis kockákra szeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és kézzel apróra tépjük; fogyasztásig hûtõszekrényben tartjuk. A tejfölt, a kapribogyó leszûrt levét, a mustárt, a sót, a törött fehér borsot, a szétzúzott fokhagymát és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a finomra vagdalt, kimagozott olajbogyót és a zöldhagymát. Alaposan összeforgatjuk és másfél óráig hûtjük. Fogyasztás elõtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a durvára tört dióval és a reszelt márványsajttal.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sajtsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook