Kisbaba mellett ápolnátok a beteg szüleiteket? (beszélgetés)
Nagyon optimista vagy.
Mi elég hamar megtudtuk, hogy helyben nincs ápolási segítség, aztán azt is, hogy megfizethető ápoló, aki ott lett volna Anyánnkal napi több órát, olyan a környéken sincs. Viszont elég hamar romlott annyit az állapota, hogy már 24 órás ápolásra szorult, és vagy a krónikus betegosztály lett volna megoldás, vagy egy ápolást is vállaló öregotthon, de ez megint csak marha kevés van. A húgom talált egy egyházi otthont a közelükben, de mint utóbb megtudtuk, az egyházi otthonokban más a felügyelet és más rendelkezések érvényesek, szó nincs arról, hogy egy nővér ránézne időnként, ivott-e az ágyban fekvő gondozott, akiért mellesleg nem kevés pénzt fizetnek.
És erre a férőhelyre is hónapokat kellett várni.
Tudom, hogy szépen hangzik: együtt megbeszéljük, hova is megy, de sajnos ez nem ilyen romantikus és nem is csak simán választás kérdése.
Olcsó és megfelelő otthon esetleg az ország másik végében akad...
Olcsó alatt azt értem, hogy a havi díj esetleg kikerülhet az idős ember saját nyugdíjából is, és nem kérnek beugrót sem.
Én a negatív oldal vagyok.
Nem, sajnos nem lennék képes -lelkileg- a saját szülőmet ápolni.😔 Leülnék vele beszélgetni és elmondanám neki hogy nagyon szeretem és szeretnék rajta segíteni és vagy felfogadnék valakit vagy keresnénk vele együtt egy otthont, ahol ápolják majd. Én meg sokat megyek és látogatom.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Kisbaba mellett tanulni
- Terhesen vagy kisbaba mellett főiskolára/egyetemre járni
- Kisbaba mellett lehet-e klímát használni?
- A ti 8 hós kisbabátok hányszor szopizik egy nap? Hányszor kap emellett enni, inni?
- Torna kisbaba mellett..