Anyukák, akik "különleges" gyermeket nevelnek (tartósan gondozásra szoruló, fogyatékossággal élő kismanók). Beszélgessünk! (beszélgetés)
Egy ...................vagy, aki állandóan sajnáltatja magát minden fórumon, cikket ír, aztán jaj de jó, hogy mások hősként néznek rá. Inkább örülj, hogy a szerncsésebb oldalon vagy. Bizonyára láttál te is a kórházban elég gyereket meghalni. Vagy sétálj be egy gyerek neurológiára, aztán majd rájössz, hogy nem te vagy a hős.
hát hihetettlen! Örüljön hogy az ő élete nem igy alakult....ááááááááá
Pontosan!!! egyépként ki sajnáltatta magát! Mi meghallgatjuk egymást, mert itt mindenkit érdekel hogy ki milyen problémákkal küzd az életben! Nem kell idejönnöd, el lehet tolni a biciklit:)
bocsi lányok, de én azt hiszem lelépek. egyszerűen útálom, hogy az ember feljön valahova, és ilyen mocskos férgekkel találkozik...kívánok nektek minden jót, a naplótokba majd bekukkantok...puszi nektek,,
Én erre szoktam mondani,járnál csak a cipőjében....
Ver minket eléggé az élet,miért bántjuk még egymást is?
tudod, aki sajnálatra méltó, az te vagy. én ezen már tul vagyok, csak beszélgetni jöttem, megnézni másokat, kíváncsi vagyok az életükre...de nem baj...
már ne is haragudj de mi közöd neked ahhoz hogy mi miről beszélgetünk!!!!!!???????Szégyelld el magad!!!!
köszi szépen, ki beszél itt sajnáltatásról??? ez nagyon jól esett...
A rákos gyerek vagy meggyógyul vagy nem. Össze sem hasonlítható egy fogyatékossággal küzdővel. Minek sajnáltatod mindenhol magad? Az ilyet nagyon nem szeretem.
Születése óta voltak jelei.
úr isten, mi a szarnak szül valaki gyereket, ha nem is kell neki, vagy nem tudja felnevelni. akkor inkább mondjon le róla, hogy annak a picinek is legyen normális élete...annyira nem értem az ilyet..:-(
semmi baj, kérdezzetek nyugodtan! Őket nem tudjuk örökbe fogadni mert a szülők amig élnek nem mondanak le róluk, de nem is látogatják őket! A nagyobbnak májusban lesz a felülvizsgálata ha addig nem jelentkeznek(márpedig fognak mert tisztában vannak vele milyen következményekkel jár) akkor örökbeadhatónak nyílvánítják , a picit pedig júliusban! De a picinek nincs esélye az örökbeadásra ugyhogy ha szét is szedik őket akkor is a pici ittmarad mivelünk és velünk fog felnőni! Reméljük erre nem kerül sor és mindketten ittmaradnak velünk!
Minden tiszteletem a tiéd...szegénykék, de legalább jó helyen, kezekben vannak, család, ahol szeretik őket.
És ilyenkor ez hogy van? Örökbe is fogadjátok őket. Bocsi, hogy kíváncsiskodom...
Mikor derült ki hogy autista a kislányod? Az én unokatstvérem is középsúlyosan értelmi és testi fogyatékos...de ennek ellenére nagyon okos! Csak imádni lehet már 17 éves:)Jártam sokáig hozzá tanítani amig fősulis voltam!
Sziasztok!
Az én lányom már elmúlt 18, autista, és középsúlyos értelmi fogyatékos. Az első években szinte vért izzadtunk, de minden perce megérte. Mi is vártuk a csodát, ami nem jött el.
Nem volt egyszerű a foglalkoztatása megszervezése, bölcsődét, óvodát keresni neki, aztán megküzdeni az értetlenséggel. Az iskolával szerencsénk volt, kifogtunk egy szuper tanárnőt. Nem, a végén sincs csoda, ma is ránk szorul, egyedül még közlekedni sem tud.
Ennek ellenére azt mondom, ma sokkal rosszabb ember lennék, ha ő nem lenne nekünk. Sok mindenre megtanított, amire a szüleim nem.
hát ugyan miböl én e4gy ft se adok van egy doki ismim az meg mond mindent ami érdekel
de ha pénzelnéd a dokikat akkor biztosan kedvesebbek lennének!!!:(
mi velünk már nem törödnek egy évbe egyxer gyogyxer beállitásnál de akkor se mond semmit
Teszek fel 2 képet a naplómba ami november végén készült amikor először mentem a kislányhoz és ami a napokban készült! ketten vannak testvérek 2.5 éves a nővérkéje.A legkisebbik 650.gr-al született, kétoldali II.stádiumú agyvrzése volt, baloldali ajak-és szájpadhasédk, a medencéje úgy el van fordulva hogy a bal lába 3cm-rel rövidebb, és még ami közbejön, a köldöksérve a sok tornától már visszahúzodott, a szeme is elvileg már rendben van, milyen sokat használ hogy családban van és nem intézetben! Teszem a képeket
De főleg ezek a gyerekek hihetetlen sok szeretetet tudnak adni.
Én mondtam a nőgyógyásznak,hogy van valami bent,ami nem mozdul,és néha kellemetlen érzés...közölte,hogy a baba az....szülésnél kiderült,hogy dupla köldökzsinór-csomó volt,nagyobb volt,mint a gyerek feje,aztán vizsgálgatták,és még azóta is tudnak újat mondani.
Nekünk azóta is ezt mondogatják...pedig iskolába jár,bár speciálisba,fel akarták menteni a írás alól,most ír,olvas...
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi beteg baba, gyerek van. Nekem a kisfiam 9 hetes és nyelőcső atresiája van.
Nálatok kiderült a terhesség alatt, hogy beteg a baba?
Nehéz, de megérte...és a harcot azért továbbra sem adjuk fel..
Nálatok mi a baj? mert nézegettem, de nem igen találom?
Örülök hogy minden rendben van! Nagyon nehéz lehet nektek!
2 éves volt, izomzatrák, két operácio követte, majd egy éves kemoterápia. De most jól van, az eredményeink jók..
Üdvözöllek újra itt:)))))
Édes Jó Istenem! És megkérdezhetem hogy mikor derült ki illetve hogy milyen fajta?
szya nekem is ezt mondták szülés után a korházba
További ajánlott fórumok: