Anyós probléma a terhesség alatt (beszélgetés)
Ezt képzeld el:
Van 2 terhes nő. Az egyik a lányod, a másik a menyed. Melyik terhessége érdekel jobban?
Erről van szó.
Majd ha meglesz mindkét unoka, és köztük tesznek jelentős különbséget, na akkor esetleg van jogalapja a nyígásnak.
Most érzékenyebb vagy, ki vagy hegyezve erre. Nyugodj meg! Boldog babavárást kívánok!
Normális, a sógornőd a lánya, te meg nem, veled foglalkozzon a te anyukád. Majd ha meglesznek az unokák akkor sem veled fog foglalkozni, hanem a gyerekeddel. Ez normális szerintem.
Nálunk férjem egyke, így nem volt "riválisom" e téren, de engem anyós le se cart, terhesség előtt és alatt sem nagyon foglalkoztunk egymással, később az unoka kapcsán kerültünk közelebb egymáshoz, de igazából akkor is a fiára és az unokájára volt kíváncsi nem rám.
Ha majd meglesz a gyerek teljesen más lesz gondolom a helyzet, de egyelőre van 2 terhes nő, aki az egyik a lánya, a másik a menye. Nekem is fiam van, így ez a veszély nem áll fenn, de ha lenne lányom, ugyanebben a szituációban szerintem én is a lányomat helyezném előtérbe.
Mondjuk én semmit nem vártam terhesen az anyósomtól, az meg természetes volt, hogy anyukám mellettem van...
Nem tudom elképzelni ezt a helyzetet, mert nincs lányom. A fiam barátnőjét nagyon kedvelem.
Engem az anyósom sosem mellőzött, ahogy megtudta, hogy gyereket várok, körbeugrált mindig. De azt nem tudom, hogy mi lett volna, ha ugyan akkor a sógornőm is terhes lett volna.
Sosem vettem észre nála, hogy különbséget tett volna az unokák között, ahogy az én nagymamám is csak mondta, hogy a fiúkat jobban szereti, de soha nem tett különbséget köztünk, max. annyiba, hogy pl. a bátyám több kaját kapott;)
Azt gondolom, hogy ha eddig jó volt a kapcsolatotok, akkor ez ne rontsa el!
Lehet, hogy a lánya nehezebben viseli a terhességet, vagy bármi lehet.
Foglalkozz magaddal és magatokkal, aztán majd alakulnak a dolgok!
Jó egészséget nektek!
Nem tudom...
A sógornőmnek az volt a gondja, hogy anyósom a fia gyerekét szerinte jobban szerették a szüleik, azaz az én gyerekemet.
Időnként, persze ment, hogy tovább viszi a nevet, de sosem mondtak olyat, hogy jobban szeretik, de a sógornőm így érezte.
Ne csinálj ebből gondot!
Én konkrétan örültem, hogy a nagyszülők nem nyüzsögtek körbe. :)
Szerintem legyél boldog, hogy a kislányával foglalkozik többet. Később még hálát is adsz majd az égieknek, hogy nem nálad van,nem nálad duruzsol. Hanem élvezheted a te kis családod harmóniáját!
Boldog baba várást! :)
Sok családban van ilyen, a nagyszülők nem tudnak vagy nem akarnak mindent egyformán mérlegre tenni, mindig jobban hajlik a kezük valamelyik irányba. Nálunk például ugyanazon családon belül szereti anyós jobban egyik unokát, mint a másikat. Annyi EQ nincs benne, hogy ez ne legyen érezhető, de már feldolgoztuk.
Anyukáddal milyen a kapcsolatod?
Hiába mindkettő az ő unokája lesz, teljesen más érzelmileg, ha az ember lánya, vagy a menye terhes, ezért kár hibáztatni.
Engem mondjuk sosem izgattak érzelmileg a férjem szülei, és 30 év után még mindig nekem ők "csak" a férjem szülei, akik igazán érdekelnek, azok az én szüleim...
Anyósodnak miért is kellene veled foglalkoznia?
Neki szülöd a gyereket?
További ajánlott fórumok:
- Terhesség és súly problémák Rubint Réka módra
- Egy nem problémamentes terhesség története
- Egy nem problémamentes terhesség története (folytatás)
- Beteg volt a kisbabám, meg kellett szakítani a terhességet... és utána az élet! Lehet még egészséges, problémamentes terhességem, gyermekem?
- Magas GOT (64) és GPT érték (172) terhesség alatt. Okozhatja epe probléma?
- Terhesség alatti gyomorsav próblémára, mik válnak be?