Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyós probléma a terhesség alatt fórum

Anyós probléma a terhesség alatt (beszélgetés)

1 2
26. Bluemoon55 (válaszként erre: 3. - 94a06e9696)
2023. júl. 5. 21:24
A" normalis" anyós, aki igenis szereti a fia választottjat, érdekli a születendő gyerek.. De ilyen kb sajnos 100000 bol 1 van...
25. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. júl. 5. 21:08

Ezt képzeld el:

Van 2 terhes nő. Az egyik a lányod, a másik a menyed. Melyik terhessége érdekel jobban?

Erről van szó.

Majd ha meglesz mindkét unoka, és köztük tesznek jelentős különbséget, na akkor esetleg van jogalapja a nyígásnak.

Most érzékenyebb vagy, ki vagy hegyezve erre. Nyugodj meg! Boldog babavárást kívánok!

24. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. júl. 5. 20:01

Normális, a sógornőd a lánya, te meg nem, veled foglalkozzon a te anyukád. Majd ha meglesznek az unokák akkor sem veled fog foglalkozni, hanem a gyerekeddel. Ez normális szerintem.

Nálunk férjem egyke, így nem volt "riválisom" e téren, de engem anyós le se cart, terhesség előtt és alatt sem nagyon foglalkoztunk egymással, később az unoka kapcsán kerültünk közelebb egymáshoz, de igazából akkor is a fiára és az unokájára volt kíváncsi nem rám.

23. 94a06e9696 (válaszként erre: 21. - Channa*)
2023. júl. 5. 19:03

Ha majd meglesz a gyerek teljesen más lesz gondolom a helyzet, de egyelőre van 2 terhes nő, aki az egyik a lánya, a másik a menye. Nekem is fiam van, így ez a veszély nem áll fenn, de ha lenne lányom, ugyanebben a szituációban szerintem én is a lányomat helyezném előtérbe.

Mondjuk én semmit nem vártam terhesen az anyósomtól, az meg természetes volt, hogy anyukám mellettem van...

2023. júl. 5. 17:37

Nem tudom elképzelni ezt a helyzetet, mert nincs lányom. A fiam barátnőjét nagyon kedvelem.

Engem az anyósom sosem mellőzött, ahogy megtudta, hogy gyereket várok, körbeugrált mindig. De azt nem tudom, hogy mi lett volna, ha ugyan akkor a sógornőm is terhes lett volna.

Sosem vettem észre nála, hogy különbséget tett volna az unokák között, ahogy az én nagymamám is csak mondta, hogy a fiúkat jobban szereti, de soha nem tett különbséget köztünk, max. annyiba, hogy pl. a bátyám több kaját kapott;)

Azt gondolom, hogy ha eddig jó volt a kapcsolatotok, akkor ez ne rontsa el!

Lehet, hogy a lánya nehezebben viseli a terhességet, vagy bármi lehet.

Foglalkozz magaddal és magatokkal, aztán majd alakulnak a dolgok!

Jó egészséget nektek!

21. Channa* (válaszként erre: 3. - 94a06e9696)
2023. júl. 5. 17:31

Nem tudom...

A sógornőmnek az volt a gondja, hogy anyósom a fia gyerekét szerinte jobban szerették a szüleik, azaz az én gyerekemet.

Időnként, persze ment, hogy tovább viszi a nevet, de sosem mondtak olyat, hogy jobban szeretik, de a sógornőm így érezte.

2023. júl. 5. 16:36

Ne csinálj ebből gondot!

Én konkrétan örültem, hogy a nagyszülők nem nyüzsögtek körbe. :)

Szerintem legyél boldog, hogy a kislányával foglalkozik többet. Később még hálát is adsz majd az égieknek, hogy nem nálad van,nem nálad duruzsol. Hanem élvezheted a te kis családod harmóniáját!

Boldog baba várást! :)

2023. júl. 5. 16:14
de gondolom, most már látszik hogy anyós hogyan viselkedik a lányával, és a mennyével
2023. júl. 5. 16:13
még nincs, de a fórumindító és a sógornője terhes
17. andi6020 (válaszként erre: 15. - Banános Zselé)
2023. júl. 5. 16:10
Szuper, hogy segítesz átlátni a szituációt. Amúgy nincs még gyerek.
2023. júl. 5. 16:08
a szülök, és nagy szülök tesznek különbséget, gyerekek, unokák között
2023. júl. 5. 16:06
hogy az anyós, csak a saját lányával és annak a gyereke fontos
14. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. júl. 5. 16:05
Nem értem mi a problémád.
13. Banános Zselé (válaszként erre: 2. - Aszparagusz)
2023. júl. 5. 15:14
az ő vére is hiszen a fia gyereke, unokája tudod mit jelent az a szó?
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Fc03b2622b)
2023. júl. 5. 15:07
Köszönöm, hogy írtál. Nem ilyen céllal írtam, sajnálom, hogy így jött át.
2023. júl. 5. 15:05
Köszönöm, hogy írtál. Megértelek.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - 94a06e9696)
2023. júl. 5. 15:04
Igazad van.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Panna07)
2023. júl. 5. 15:03
Köszönöm, hogy leírtad a saját tapasztalatod, ugyanígy tudom elképzelni a jövőben a saját életünket is, ünnepek és egyéb alkalmak alatt letudni a találkozókat, hétköznapokban nem találkozni, úgy mint eddig. Anyósommal való viszonyom jó volt a terhesség előtt, mindent megbeszéltünk, ez most mióta kiderült, hogy a lánya is terhes (hozzáteszem nem is akart gyereket, ezt azért írom ennyire biztosra, mert beszélgettünk erről majd a reakciója egy fintorgó fejcsóválás volt a gyerekvállalásról, de ahogy kiderült nálunk, hirtelen neki is kell, hagyjuk ezen már túl vagyok).
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Boldogzokni)
2023. júl. 5. 15:00
Köszönöm, hogy írtál. Anyával nagyon jó a kapcsolatom, mintha barátnők lennénk. Anyósommal sem volt rosszabb kapcsolatom a terhesség előtt. Nagyon egyetértek veled ebben, hogy ezt legalább ne érzékeltetnék!
2023. júl. 5. 14:45
Nem szép dolog, de hidd el, hogy még mindig sokkal jobb, mintha a nyakadra járna, és mindenbe beleszólna. Én azt kívánom, bárcsak lenne sógornőm, aki elvonja az anyósom figyelmét. Mert amint teherbe estem, elkezdett rendezkedni nálunk, mindenbe beleszólni, kritizálni, stb.
6. boldogzokni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. júl. 5. 14:34

Sok családban van ilyen, a nagyszülők nem tudnak vagy nem akarnak mindent egyformán mérlegre tenni, mindig jobban hajlik a kezük valamelyik irányba. Nálunk például ugyanazon családon belül szereti anyós jobban egyik unokát, mint a másikat. Annyi EQ nincs benne, hogy ez ne legyen érezhető, de már feldolgoztuk.

Anyukáddal milyen a kapcsolatod?

5. fc03b2622b (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. júl. 5. 14:27
Ez nekem kicsit úgy hangzik: "Nincs problémám? Akkor csinálok."
4. Panna07 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. júl. 5. 14:03
Szia! Nálunk is hasonló sztori van, csak nem a terhesség idején kezdődött, hanem később, most, hogy a kislányom másfél éves, a sógoroméknál 3 éves a kisfiú. Kb minket is leszar anyósom, mert minden idejét a másik unokára szenteli, velük folyton kommunikál, találkoznak, minket nem hív, nem ír, csak akkor találkozunk, ha mi kezdeményezünk. Pl most volt egy másfél hétig tartó hasmenése a kislányomnak, ez volt az első ilyen betegsége, anyósom egyszer se kérdezett meg ezalatt, hogy hogy van az unoka, elmúlt-e, pedig korábban jó volt a kapcsolatunk, messengeren is mindig kommunikáltunk. Mivel nem történt semmi, ami okot adhat a kapcsolat változásra, arra tudok gondolni, hogy az időhiány miatt van ez, de ettől még rosszul esik, hogy tojik ránk. Ja és én sem vagyok különösen jóban a sógorommal, sógornőmmel, felszínes cseréljék vannak csak, és a két gyerek szinte csak a családi ünnepek alatt találkoznak, pedig egy városban lakunk, de sose találkozunk hétköznap közös játszóterezésre.. Nálatok hogy van, milyen a viszonyod anyóssal?
3. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. júl. 5. 14:03

Hiába mindkettő az ő unokája lesz, teljesen más érzelmileg, ha az ember lánya, vagy a menye terhes, ezért kár hibáztatni.

Engem mondjuk sosem izgattak érzelmileg a férjem szülei, és 30 év után még mindig nekem ők "csak" a férjem szülei, akik igazán érdekelnek, azok az én szüleim...

2. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. júl. 5. 14:02

Anyósodnak miért is kellene veled foglalkoznia?

Neki szülöd a gyereket?

2023. júl. 5. 13:28
Sziasztok! Nálunk is és a sógornőméknél is most van úton a baba. Én 2 hónappal előrébb járok, de mióta kiderült, hogy ott is jön a baba anyósom le se szar minket, pontosabban engem és a babát. A férjemet hívogatja meg találkoznak a munkahelyén. Velem 2 hetente sorsszerűen találkoznak, amikor is a fejemhez vágja, hogy már 2 hete nem látott... hát én se őket... (kicsit nárci). Sógornőmmel abszolút nem tartjuk a kapcsolatot, ez már régebben megromlott, de anyósom áradozik nekem, hogy milyen jó a lányával a kapcsolata, sose volt ilyen jó én ezt eltudom hinni? Nem tudom ez normális-e, lehet örülnöm kéne, hogy nem velem foglalkozik. Másnál is volt így? Ti hogy álltatok ehhez a dologhoz? Köszönöm!
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook