Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Annyi mindent hallani az angyalokról, de vannak sötét erők is.Ezek pontosan milyenek? fórum

Annyi mindent hallani az angyalokról, de vannak sötét erők is.Ezek pontosan milyenek? (tudásbázis)

1 2
11. enikö (válaszként erre: 9. - Asra)
2007. jan. 12. 13:08
nagyon "szépen " megfogalmaztad az egésszet!És milyen igaz!!!!!
10. Ancika
2007. jan. 12. 10:34
Szerintem is a rossz az emberekben van! A saját egónk teremti meg a rosszat.
9. Asra
2007. jan. 12. 05:37

hm... bár elég rég nem járt erre senki mégis írok ide.

a rossz és a jó értékelés. szubjektív értékelés. személyek és csoportok ugyanazt a jelenséget másként értelmezik. vannak cselekedetek, amiket a többség egyformán értékel (pl. gyilkosság, szadizmus) és amelyeknek hatása a közösség, a személyek számára valóban negatív. de igazából nem lehet a sötét erőkre fogni. a "sötét erők" számomra azt jelenti, hogy az ember nem meri felismerni az önmagában, vagy embertársaiban nem tetsző dolgokat, ezért inkább távolítva kihelyezi, megszemélyesíti. ez egy pszichés folyamat (énkép-védelem) része, de más pszichés folyamatokat is beindíthat (pl. félelem).

a természeti jelenségeket (cunami, földrengés, árvíz) a gonosznak tulajdonítani ostobaság. ezek a jelenségek voltak akkor is, amikor az ember nem volt itt. a föld ritmusa szabályozza őket. semmi köze az emberiséghez (ha csak nem maga az ember váltja ki).

ha valóban a jót akarjuk meglátni (magunkban, másokban) azzal növekedni fog a jó. ami pedig nem tetszik, azt felismerni és megváltoztatni kell. és ezen a téren mindenki önmagáért felelős: kezdje mindenki magával:)

2006. nov. 14. 08:47
Szerintem a jó is az emberekben van. Mindenki azt hozza elő, amelyiket akarja.
2006. nov. 14. 08:40
Szerintem a rossz az emberekben van. De ezen nehéz lenne változtatni. Keresztényüldözés, népek leigázása, háborúk, inkvizíció és ráadásnak a XX. sz-ban két világháború.
2006. nov. 13. 19:47
Ha körbe nézel a világban,rájössz,hogy a gonosz erő létezik és az utóbbi időben sajnos igen aktívan jelen van az emberiség életében.A rengeteg természeti katasztrófa,háborúk,az egyre növekvő bűnözés...stb mind ezt mutatja.Az emberek egyre inkább kifordulnak magukból.Van hogy megyek az utcán,és csak azt látom,hogy torz arcú emberek jönnek velem szemben,akik olyanok mint a zombik.Árad belőlük a negatív energia.Ti nem tapasztaltátok még ezt?
2006. nov. 13. 19:12
A Tóra, a Biblia, a Korán óva int mindenféle jóslástól, boszorkányságtól, stb-től. Ezt minden esetben a rossznak tulajdonítja, még akkor is, ha általa valami jó történik. Ezek szerint nem szabad se boszorkány, se álomfejtő, se mágiával foglakozó lapokhoz, írásokhoz, emberekhez fordulni semmilyen segítségért. Viszont ezen írások (Biblia, Korán) felvilágosítást adnak az angyalokról is.
2006. nov. 13. 14:08

Sajnos sokan a fejünket a homokba dugjuk és nem akarnak tudomást szerezni a rosszról a gonoszról a sötétről. Pedig van, él, létezik és folyamatosan bizonyítja, hogy jelen van, csak ha valaki nyiltan beszél róla azt hülyének (bocs) nézik. Ettől függetlenül találsz a témáról írásokat különböző boszorkány, álomfejtő lapokon, akár még a fekete mágiával kapcsolatos cikkekben is.

Az álmoddal kapcsolatban ne aggódj, mert általában a rossz álmok jót jelentenek, a jók pedig rosszat, csak ez nem visel meg ennyire és ezzel nem foglalkozol.

3. zena01 (válaszként erre: 2. - Mese)
2006. nov. 13. 14:00
Nekem is voltak rémálmaim, de szerintem ez nincs összefüggésben az angyalokkal. Sőt van egy visszatérő álmom is ami szerencsére ritkán jelentkezik.
2. mese
2006. nov. 13. 13:56
Én kérdezem ezt, mert ahol van jó, ott van rossz is, sötét erők, amikről nem nagyon hallani, és meg is értem miért.De szerteném tudni,legalább olyan pontos leírást lehet róluk tudni, mint az angyalokról?Igazából azért érdekel ez, mert nemrég volt egy szörnyű rémálmom, és bár csak egy álom, nagyon nagy hatással volt rám lelkileg.
1. mese
2006. nov. 13. 13:52
Annyi mindent hallani az angyalokról, de vannak sötét erők is.Ezek pontosan milyenek?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook