Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit jelent pontosan az MLM munka? fórum

Mit jelent pontosan az MLM munka? (tudásbázis kérdés)

1 2 3 4 5 6
164. sasmadar (válaszként erre: 163. - F64f0d9a69)
2012. júl. 1. 12:52

Meg sokan szemellenzővel tekintenek az egészre és teljesen elutasítják azt akinek más a véleménye meg a tapasztalata mint nekik. Fel sem merül bennük, hogy esetleg ők tévednek és nincs elég és főleg megbízható információjuk.

Na meg mlmzombinak tekintik azt aki elégedett vele és tudja, hogy mi is az pontosan. Miközben sokkal inkább ők a zombik akik gondolkodás és utánajárás nélkül elhiszik azt a sok sületlenséget amiket összehordanak a neten.

Egy részének van persze valós háttere, de az sajnos csak a kis részére igaz.

163. f64f0d9a69 (válaszként erre: 157. - Sasmadar)
2012. júl. 1. 12:14

:))

Tudom.Válaszoltál a kérdéseire!


A lényeg az, aki ismeri, az tudja mi a tisztességes MLM.

Valóban nem jön be mindenkinek. Ez nem jelenti azt, hogy rossz.

Akinek bejön, annak meg jó.

Nem érdemes vitába szállni, ez a tapasztalatom :((

Utána sem néznek sokan annak, amiről véleményt mondanak.

2012. júl. 1. 09:19
Igaz számomra már az is rejtély, hogy miért nem vagy hajlandó elfogadni azt a tényt, hogy állandóan kevered meg összemosod a piramisjátékot az MLM-el.
2012. júl. 1. 09:06

apátii neked aki pszichológia szakra készül.


Elgondolkodtál már azon, hogy az emberek nagy része miért szinte csak a rossz élményeit osztja meg?

Vagy, hogy miért többségben a rosszakat?


Mivel általában a pozitív élmányek nem ütnek meg náluk egy bizonyos ingerküszöböt. Na meg a legtöbb ember eleve nem tud örülni magának az életnek.


A saját tapasztalatom. Találkozam eddig kb 20-25 hálózatépítővel, értékesítővel. Volt köztük piramisjátékos, meg legális mlm-es is.

Viszont a közös mindben az volt, hogy egyik sem volt erőszakos, nem akart rámtukmálni semmit sem.

Ellenben, hogy ha valaki találkozik egy erőszakos, tukmálós értékesítővel, hálózatépítővel, akkor egyből megy fröcsögni, hogy ő is találkozott ilyennel és elpanaszolja mindenkinek. Ahelyett, hogy eleve elfelejtené az egészet és nem foglalkozna ezzel. Így legfőképp magának tenne jót és nem stresszelné magát fölöslegesen.

Aztán vannak azok akik még soha nem találkoztak értékesítővel aztán ők felveszik ezt és ez alapján ítélik meg az összeset. Holott neki még nincs személyes tapasztalata, de a "szomszéd" mondta neki vagy olvasta a neten, hogy akivel ő találkozott az milyen bunkó volt, de azt már nem mondta el neki, hogy előtte találkozott egy-két normálissal is.


Az emberek mindig is fogékonyabbak voltak arra, hogy kimutassák a rossz érzéseiket, mint hogy azzal foglalkozzanak, hogy milyen jó dolgok vannak az életben.

2012. jún. 30. 20:40

Vagy akár arra is választ adhatnál, hogy az igencsak sikeres emberek, mint Donald Trump, Robert Kiyosaki és még sorolhatnánk a neveket, miért a hálózatépítéssel kezdenék újra, hogy ha minden vagyonukat elvesztenék.


Persze tudjuk ők is komolyatalan emberek hiszem MLM-el nem foglalkoznak komoly emberek. Legalábbis ahogyan te ezt elképzeled.

Csak azt még mindig nem sikerült definiálni, hogy ki vagy mi is a "komoly ember".

159. sasmadar (válaszként erre: 156. - B2b5205284)
2012. jún. 30. 19:41

"Az idő úgy is bizonyítani fogja az igazat, legalábbis az én szememben biztosan."


Igen ez így van. Több, mint 60 év telt el azóta amióta az első MLM cégek elindultak és ennyi idő alatt már bőven bizonyítottak.

A piramisjátékok meg csak pár évet élnek meg. Talán nem véletlen.


Inkább azon gondolkodhatnál, hogy miért keveri olyan sok ember a piramisjátékot az MLM-el.

Meg azon, hogy akik a csúcsra jutnak azok miért nem az erőszakos, bunkó, arrogáns emberek.

Meg azon, hogy miért nem vizsgálod meg eleve a jó példákat, miért csak mindig a rosszat keresed és így csakis ezt látod.


Szangvínikus történet.

Csináltak egy felmérést talán autóval (lényegtelen, hogy mivel)

Meg kellett számolni, hogy hány piros autó ment el egy nap alatt egy szakaszon.

Majd végül közölték, hogy bocsánat nem a pirosat hanem a fehéret kellett volna számolni.

Na hány fehéret láttak? Egyet sem. Mert mindenki a pirosra figyelt.

Ha te is csak a negatív dolgokra figyelsz akkor csakis azt fogod látni.

Én tisztában vagyok azzal, hogy van aki nem érti az MLM-et, van akinek rossz tapasztalata van főleg azért, mert olyannal találkozott aki ezt rosszul csinálja. Én is találkoztam már olyan cipésszel aki rosszul csinálta meg a cipőmet. De ez nem azt jelenti, hogy a cipészek rosszul dolgonak.

Engem nem az érdekel, hogy ki hogyan bukott bele valamibe, mivel ilyen élménye rengeteg embernek van és azoknak semmi köze nincs az MLM-hez.

Engem csak azok érdekelnek akik sikeresek és csak az érdekel, hogy ők mit és hogyan csinálnak, mert abból tudok tanulni. A panaszkodó hülyéktől nem. Pedig rengeteg ember "szeret" panaszkodni. Nem csoda a hülye TV-ben, rádióban, újságokban is ezt nyomatják állandóan. Szinte csak rossz hírek vannak mindenhol. Na meg hülye celebek.

158. sasmadar (válaszként erre: 156. - B2b5205284)
2012. jún. 30. 19:04

Én nem haragszom. Neked meg inkább minél több tapasztalatot meg kudarcot minél fiatalabban.

Miért? Nem rosszindulatból. Hanem, mert a kudarcokból fogsz tanulni és csak akkor lehetsz sikeres.

157. sasmadar (válaszként erre: 155. - F64f0d9a69)
2012. jún. 30. 19:00

Én nem rá pazaroltam, hanem neked válaszoltam.

Szerinted van olyan kérdése amire nem válaszoltam?

Szerinted az nem elég válasz, hogy amit írt az csakis a piramisjátékra jellemző? Ez a 3-as esetében.


Mert az nagyon látszik, hogy keveri a kettőt.

Személyes tapasztalat szerintem nincs, csakis a hülye fórumokat olvasta ahol mindenféle baromságot összehordanak az emberek.

Az nem mérvadó, hogy 12 éve a szülei foglalkoztak ezzel és nem lettek sikeresek.

Mivel nem tudjuk a körülményeket.


Ha meg bárki leírja, hogy igenis van létjogosultsága az MLM-nek ezért, meg azért akkor az ilyen emberek tipikusan nem veszik figyelembe és/vagy hozzákeverik még a piramisjátékot is.


Nem akar válaszolni a kérdésemre. Na persze, mert akkor bebizonyosodna, hogy nekem van igazam. Azt meg az ilyen emberek sosem ismernék el.


Az ilyenekkel tényleg az a baj, hogy azt hiszik a hagyományos kereskedelemben puszira ad mindenki mindent. Miközben fogalmuk sincs arról, hogy az pontosan hogyan működik. De számukra az a megszokott. Ha az MLM-ben értékesített terméket reklámoznák és a boltokban lehetne megvásárolni akkor még drágábbak lennének, mivel egy reklámozott termék árában mindig a reklámköltség a legnagyobb.

Ezt már egy alap marketing oktatáson is tanítják. Legalábbis mi tanultuk az egyetemen igaz ott nem alapoktatás volt.

2012. jún. 30. 13:23

Nem léptem le, mivel meg is írtam, hogy kiszállok. A leveledre és a további hozzászólásaidra nem azért nem válaszoltam, mert nem lenne több kérdésem vagy mert nem tudnék válaszolni a kérdéseidre. Hanem azért, mert én és te teljesen máshogy látjuk ezt az egészet. Úgy sem tudjuk elfogadtatni egymással a nézőpontjainkat. Véleményegyeztetés nem történik meg, felesleges vitákba, beszélgetésekbe meg nem szeretnék részt venni, ennél vannak fontosabb dolgaim is amiket még meg kell oldanom.


Bármi legyen is az MLM munkával kapcsolatban az igazság, az biztos, hogy vitákat, érzelmeket vált ki az emberekből. Mivel tapasztalataim alapján pozitívat nem tudok mondani, több negatívat meg nem szeretnék már mondani. Az idő úgy is bizonyítani fogja az igazat, legalábbis az én szememben biztosan.


Azt visszaszeretném utasítani, hogy gyenge jellem vagyok. Gyenge jellem akkor lennék, ha mondjuk van egy véleményem és azt nem vállalom fel. Szerintem nem nálam kezdődik a gyenge jellemesség.


Nem vagyok panaszkodós típusú ember és nem szeretek rossz hírt közölni senkivel, terjeszteni meg pláne. És kb. 5 éve nem beszéltem senkivel ezzel a témával kapcsolatban.


Zárszóként, csak annyit szeretnék mondani, hogy bennem nincs harag, düh vagy megbántottság. Remélem benned sincs a személyem iránt, ha mégis akkor azért elnézést kérek.

Továbbra is azt kívánom hogy legyél sikeres a magánéletben is és mint üzletasszony is.

Én azért még továbbra is figyelemmel fogom kísérni ezt a fórumot, bár hozzászólni nem hiszem, hogy fogok.apátii

155. f64f0d9a69 (válaszként erre: 154. - Sasmadar)
2012. jún. 30. 11:31

Szerintem nem érdemes több hozzászólást rápazarolni.

Mindenki azt gondol, amit akar!

Neked pedig sok sikert kívánok!

:)

154. sasmadar (válaszként erre: 152. - F64f0d9a69)
2012. jún. 30. 11:21

Tudom ezt már olvastam.

Van olyan ember aki megnézi, hogy pontosan mi is ez és van olyan aki csak a felszínt látja és azt is torzultan a sok MLM sérült miatt, akik mindenféle buta dolgot leírnak a neten. Még ha van is valóság alapja akkor is ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy sok vállalkozó adócsaló meg sok ember lop a munkahelyén, vagy hogy sok kocsmáros vizezi az italt.

És ez igaz is egy bizonyos formában, csakhogy a SOK az nem konkrét.

Ő sem írt konkrétumot amikor meg erre rámutattam meg rákérdeztem akkor simán elsiklott ez felett. Vagyis ha már részletekre és konkrétumokra kellene válaszolni akkor nem lesz válasz, mert azok nincsenek.


Az emberek meg egyébként is sokkal hamarabb megosztják a rosszhírt mint a jót és sokkal több embernek elmondják.

És vannak olyanok is akik saját álrosszhírt kreálnak csak azért, hogy azzal is saját vélt igazukat támasszák alá.

Ezek már az igazán sérült emberek.


Amiket itt feltettem kérdéseket eddig sehol sem láttam bizonyítva. Konkrétumokkal. Csak ilyen mindenféle mellébeszélős dumák voltak, hogy de a neten valahol valamelyik honlapon sokan leírták ezt.

Azt nem nézte, hogy az esetleg nem MLM hanem piramisjáték, vagy hogy egyáltalán valós-e a dolog. Mert ő maga nem is néz utána pusztán elhiszi azt a sok hülyeséget amit azok terjesztenek akiknek valami nincs rendben a fejükben és kb az ördögtől valónak tekintik az MLM-et amit el kell pusztítani.

Tényleg vannak ilyenek a neten bőven. És ezeknek az embereknek a bugyuta írásait sokan valósnak gondolják anélkül, hogy a tényeket figyelembe vennék.


Aki meg mindent gondolkodás nélkül elhisz az egy elég gyenge jellem. Ha nem néztem volna meg, hogy mi is valójában az MLM, akkor vagy én is itt fikáznám orrba-szájba anélkül, hogy tudnám miről is van ténylegesen szó, vagy nem is foglalkoznék vele.

153. f64f0d9a69 (válaszként erre: 152. - F64f0d9a69)
2012. jún. 30. 11:04

ROSSZUL ÍRTAM!!!!

6000 azaz hatezer!!!!

Egy 0-val több lett :(((

152. f64f0d9a69 (válaszként erre: 151. - Sasmadar)
2012. jún. 30. 11:03

:))

Szerintem nincsenek ismeretei, még fiatal.

Véleménye meg már ugye mégis csak van...

Nem a saját pénzéből garázdálkodik, eltartják.

Így könnyű beszólni...


Amúgy nekem nem kellett beszállni semennyi pénzzel csak kb.60000 Ft értékben vásárolni belépésnél.

Ezért cserébe pedig kaptam 30% kedvezményt, ami ugye az árrés.

Nekem bizony megérte, de én nem vagyok forgalmazó.

Nincs kedvem győzködni senkit.

2012. jún. 30. 10:26
Na úgy látom apátii-n kifogtak a kérdéseim és lelépett. :)
2012. jún. 29. 21:36

Vége a webkonfnak.

Közben eszembe jutott mégegy kérdés.

Azt mondod, hogy nem lehet eladni hagyományos kereskedelemben ezeket a termékeket.


Akkor mivel magyarázod a következőt, mi is a különbség? Szerinted.


Hagyományos kereskedelem:

Fogja magát a vásárló és bemegy egy üzletbe megvesz magának néhány terméket. Vagy felmegy a netre és onnan rendel néhány terméket.


Szemben azzal, hogy,

MLM:

Az MLM-es vásárló felmegy az adott cég honlapjára és onnan megrendel magának termékeket, vagy éppen bemegy a cég üzletébe és ott vásárolja meg.


Tényleg csak én vagyok ennyire hülye és nem látom a különbséget?

2012. jún. 29. 20:24

Csupán még egy kérdésem van.

Ha annyira biztos vagy abban, hogy az MLM-ben aki alul van az bukik akkor miért nem bizonyítod be egy konkrét marketingterven keresztül?

148. sasmadar (válaszként erre: 146. - B2b5205284)
2012. jún. 29. 20:21

Mégis mire lennék írigy?

A társadalom számára pedig már hasznos vagyok most is és sikeres is vagyok.

Most megyek mert lassan kedjük a webkonferenciánkat.


"Szerintem idővel kárnak és szemétnek fogod ítélni, ezt az egész MLM-et. "


Ezt teljességgel kizártnak tartom. Sőt minél többet megtudtam róla annál többre tartom.

147. sasmadar (válaszként erre: 145. - B2b5205284)
2012. jún. 29. 20:18

Aha. És akkor miért van az, hogy más meg sikeres benne úgy is, hgoy nem tukmál senkire semmit, nem erőszakos hanem korrekt?


Tudom neki pusztán szerencséje van.


De egyébként mutass már olyan termékeket amiket ugyanabban a minőségben tized áron megkapsz?


Ha meg annyira sz@rok a termékek, akkor miért van tele minden fórum a termékekkel? Igaz én másik céget az FLP-t képviselem nem az Amwayt, de rengeteg olyan topic van ahol a termékekről és a jó tapasztalatokról beszélnek.

De persze szarok a termékek, és a "hozzárétők" megmondták, hogy ez nem működik.


Én meg csakis a saját TAPASZTALATAIMBAN és annak hiszek nem másokra hallgatok. Ez így volt már akkor is amikor még közöm nem volt az MLM-hez.


Azt honnan tudod, hogy egy szekta pontosan micsoda? Voltál már szektában meg MLM-ben is és ezért tudod olyan jól összehasonlítani a kettőt?


"A jó vállalkozó, üzletember, eladó nem akar senkit sem rábeszélni ócska módszerekkel egy termékre"


Ezen nagyon jót röhögtem. Akkor a hülye hazudós reklámok micsodák? Mindenki aki értékesít az igenis rá akarja beszélni az embert arra, hogy vásároljon. És még a sz@rt is agyonreklámozzák.

Tisztában vagy azzal, hogy egy agyonreklámozott tusfürdőnek mennyi ez előállítási költsége és mennyi benne a reklámköltség?

Úgy kb egy 800Ft-os tusfürdő értéke jó ha eléri a 100Ft-ot. A többi mind az árrés meg a reklám.

146. b2b5205284 (válaszként erre: 143. - Sasmadar)
2012. jún. 29. 20:16

Én sikeres embernek tartom magamat, mert eddig amit kitűztem magam elé célul azt 100%-ban megvalósítottam és nem utolsó sorban anyagi jólétben is élek, amit a szüleimnek köszönhetek. De szerintem ez az egész beszélgetés már átment gyerekes irigykedésekben,amiben nem szeretnék részt venni, úgyhogy most kiszállok.


Azt tudd, hogy annak ellenére, hogy anyagi gazdagságban élek egyáltalán nem nézlek le vagy ítéllek el, vagy írlak le, mint embert azért mert MLM-ezel.

Szerintem idővel kárnak és szemétnek fogod ítélni, ezt az egész MLM-et. Kívánom, hogy légy sikeres a magánéletben és az üzleti életben egyaránt, valamint kívánom, hogy a társadalom számára is hasznossá válj.

2012. jún. 29. 20:06

Valóban még nincs diplomám és nincs vállalkozásom.


De a szüleim amwayeztek 2000-es évek elején, már 30 éves vállalkozók, szerintem 10-szer tapasztaltabb üzletemberek, mint én, de talán még nálad is. Ők anno rengeteg energiát fektettek bele előadások vasárnaponként, hétköznapokon meetingek, stb ... és még is kiszálltak, mert a kiterjedt kapcsolatrendszerük ellenére, nem voltak sikeresek, aminek feltehetően nem a szakértelem volt az oka, hanem sokkal inkább az, hogy nem akarták hülyének nézni az embereket, hazudni nekik, rátukmánli az emberekre azt a terméket, amit sima boltban 10-szer olcsóbban megvehet ugyanolyan minőségben, szembeköpve magukat a saját elveikkel szemben.


A jó vállalkozó, üzletember, eladó nem akar senkit sem rábeszélni ócska módszerekkel egy termékre, főleg ha az a termék vacak is ráadásul. Az amway meg az ehhez hasonlók meg csak úgy működnek, ha a nyomod a rizsát, előadásokat adsz, képzésekre jársz. Ahol teljesen átmossák a kisemberek agyát és agymosottá válnak, mint egy szektában. Rosszabb esetben ki is forgatják őket a vagyonukból.


Én azért bízom az emberek, a szüleim, a tanáraim, a környezetem, a közgazdászok jelentős többségének ismeretében és értékítéletében.

Számomra egyértelmű, hogy a magyar emberek többsége, a MLM-es ügynököket a társadalomperifériájára kívánják.

144. sasmadar (válaszként erre: 137. - B2b5205284)
2012. jún. 29. 19:53

"A kérdéseimre semmi konkrétat nem válaszoltál. Én pedig egyszerű kérdéseket tettem fel. Mindig visszakérdezel, visszafocizol... "


Nem konkét kérdésre nem is lehet konkrét választ adni. MEgkérdeztem, hogy mi a "komoly ember". Arra sem válaszoltál. Mivel ez nem konkrét.


Amikor meg eleve kevered a piramisjátékot meg az MLM-et arra meg nem is lehet válaszolni az MLM vonatkozásában. Mivel az csakis a piramisjátékra jellemző és nem az MLM-re. De valahogy ezt képtelen vagy felfogni.

2012. jún. 29. 19:49

Itt is boncolgatják ezeket a kérdéseket.

Amúgy te is tipikusan abba a táborba tartozol aki azt nézi, hogy ki miért és hogyan lett SIKERTELEN. A SIKERES emberek meg mindig azt nézik, hogy a másik mitől és hogyan lett sikeres.


[link]


[link]

2012. jún. 29. 19:41

Egyébként adott a lehetőség bizonyítsd be, hogy aki alul van az bukik az egészen és csak az keres jól aki felül van. Csak azt ne felejtsd el, hogy aki most felül van az is volt alul.

Vigyázz eddig aki ezzel próbálkozott annál mindnél kiderült, hogy nem érti a rendszer működését és felépítését.

2012. jún. 29. 19:39
Ahogy még azt sem tudtad megérteni, hgoy az MLM az nem piramisjáték és folyton kevered a kettőt. Ebből nyilvánvaló, hogy a sztereotípiákból építkezel.
2012. jún. 29. 19:38

Én meg továbbra is fenntartom azon megállapításom, hogy nem saját és személyes tapasztalat után ítéled el az egészet hanem közvetetten mindenféle fórum és egyebek alapján.

Biztos vannak személyes tapasztalataid is amik lehetnek rosszak bár még mindig nem voltál képes felfogni a lényeget, hgoy ez egy vállalkozás és nem állás ahonnét persze bármikor kirúghatnak. Ennyire fix mindenkinek a helye.

139. sasmadar (válaszként erre: 137. - B2b5205284)
2012. jún. 29. 19:35

Az még nem tűnt fel, hogy ha az embernek rossz tapasztalat van akkor azt jóval több emberrel megosztja, mintha jó tapasztalata van?


Én nem akartalak meggyőzni. De az tisztán látszik, hogy nem tapasztalat alapján írtál hanem mindenféle internetes fórumon összeszedett infó alapján.


Egy szavazás kiírásával úgy gondolom betudom bizonyítani, hogy az emberek nem bíznak az MLM alapú cégekben. De erre holnapig várnod kell, mert ma már írtam ki szavazást.


És szerinted az reprezentatív lesz ahol csupa olyan ember fog válaszolni aki szintén tájékozatlan?


"Akkor miért hívogatnak telefonon, előadásokra, reklámokra és miért van tele a spam levelesládám MLM-es cégek termékeinek emailjeivel...? "


Nem tudom, hogy miért van tele a leveles ládád ilyenekkel. Nekem nincs.

Miért amikor felhívnak és elmondják az nem szájreklám?

2012. jún. 29. 19:31

Még egy észrevétel.

Sok MLM cég van amelyik hagyományos módon is értékesít és mégis megveszik az emberek a termékeket így is. Tehát meg is dőlt azon elméleted, hogy nem eladhatóak hagyományos értékesítésben a termékek.

Eladhatóak azok csak ha agyonreklámoznák őket akkor még drágábbak lennének.


Konkrétan egy elég ismert cég nem MLM, átlag 500%-os árréssel értékesítik a termékeiket. És csakis hagyományos módon. Ebben persze benne van a rengeteg reklámköltség is meg minden árrés is.


Akkor melyik termék az amelyik drága és eladhatatlan.

De nem ártana, hogy ha bemennél egy kozmetikai boltba ahol van 50g-os 25.000Ft-os kence amit szintén megvesznek az emberek. Pedig nem MLM-ben értékesítik.


Ha tényleg most érettségiztél akkor még bőven van mit tanulnod. Azt nem mondom, hogy nincs olyan terület ahol jóval érettebb vagy az átlagnál, de a kereskedelemben és a vállalkozásban még bőven tájékozatlan vagy. Legalábbis az MLM-et nagyon kevered a piramisjátékkal és a hagyományos kereskedelem bugyrait sem nagyon ismered.

Lehet sosem leszel elég tájékozott. Nekem is elég sok évembe telt mire ezeket az infókat összeszedtem.


Pont ezért merem azt írni, hogy az MLM jobb értékesítési forma, mint a hagyományos értékesítés. Persze mindkettőnek van létjogosultsága.

2012. jún. 29. 19:28

Köszi a válaszod.:)


Én a kérdéseimet az alábbi cikk alapján illetve a saját tapasztalataim alapján tettem fel.

Cikk: [link]


Hát, sajnos ez nem jött össze. Mármint, nem sikerül meggyőznöd. Kínos magyarázkodásnak tűnik.


A kérdéseimre semmi konkrétat nem válaszoltál. Én pedig egyszerű kérdéseket tettem fel. Mindig visszakérdezel, visszafocizol...


Te minden kérdésed előtt végzel reprezentatív közvéleményt ? Én bevallom nem.


Egyáltalán honnan tudod, hogy akit átvertek az nem piramis- vagy pilótajátékkal találkozott?


Innen:

z Internet világának legszimpatikusabb vonása demokratikussága, azaz, hogy ez a médium soha nem egyoldalúan informál. Hiába dicsőíti önmagát a cég saját honlapján (www.amway.com), ha a benne csalódottak tömegével hoznak létre olyan web oldalakat, ahol leleplezik annak hazugságait, leírják saját negatív tapasztalataikat. Lásd példaképpen a "Internet Society of Ex-Amway Distributors" nevű szervezet kikötőjét, ahol a felsorolt hivatkozásokra kattintva az egykori Amway-forgalmazók web-lapjaira juthatunk, ahol a cégből, illetve annak ügynökeiből, és módszereiből kiábrándult emberek kiteregetik a szennyest, az agymosás egyeteméről, rémálomról, megtévesztő hazugságokról, a remény forgalmazásának üzletéről, kultuszról, szertefoszlott álmokról írnak. Akit érdekelnek ezek a személyes tapasztalatok, vagy sorstársként szeretne csatlakozni a szervezethez, keresse fel "Az igazság odaát van" szlogen alatt működő, az Amway témát legkimerítőbben felölelő web kikötőt, ahol minden hisztériát nélkülözve, tárgyszerűen, pro és kontra érveket, egyéni beszámolókat, elemző és leleplező cikkek, tévhitek eloszlatását célzó írásokat, és nagyon sok egyéni tapasztalatot (rendezve, archiválva) olvashatunk a céggel kapcsolatosan. A web oldal tagja az "Anti-MLM and Anti-Amway Webring"-nek , így innen könnyedén eljuthatunk a körgyűrű további láncszemeit alkotó társoldalakhoz is.Egy szavazás kiírásával úgy gondolom betudom bizonyítani, hogy az emberek nem bíznak az MLM alapú cégekben. De erre holnapig várnod kell, mert ma már írtam ki szavazást.


Az MLM pedig ugyanúgy működik, mint a szájreklám.

Akkor miért hívogatnak telefonon, előadásokra, reklámokra és miért van tele a spam levelesládám MLM-es cégek termékeinek emailjeivel...?Ezek alapján továbbra is fenntartom az ismert véleményemet.

2012. jún. 29. 19:06

Az MLM pedig ugyanúgy működik, mint a szájreklám.

Én például olyan laptopot és ott vettem amit az egyik ismerősöm javasolt. Ő kapott érte pénzt? Nem! Pedig reklámozta a terméket.

De például az Avatart is azért mentünk el megnézni, mert az ismerőseink azt mondák, hogy nagyon jó. Pedig nem szoktam moziba járni azóta sem voltam.

Kapott valaki pénzt azért, mert reklámozta nekem a filmet? Nem.

Ugyanígy az emberek reklámoznak dezodort, mosóport és még számtalan más terméket. A különbség annyi, hogy az MLMben ezért fizetnek is.

135. sasmadar (válaszként erre: 134. - B2b5205284)
2012. jún. 29. 18:54

1) Mert így döntöttek. Az MLM is csak egy értékesítési forma. És csak nagyon kevesen tudják, hogy hogyan épül fel pontosan és hogyan működik (de mindenki ért hozzá), és még kevesebben vannak azok akik azzal is tisztában vannak, hogy a hagyományos értékesítés hogyan épül fel és hogyan működik a gyakorlatban.

De egy konkrét példa. A reklámozás és egyéb költségek óriásiak lennének egy hagyományos hálózat kiépítéséhez. Ellenben az MLM-hez jóval kisebb induló tőke kell.


"Miért vegye meg az adott ember az adott terméket a zeppternél, amwaynél és nem mondjuk egy tescoba vagy bárhol? "

A tescoban nem kapni ilyen termékeket. Plusz a kiszolgálás az kritikán aluli. Ahol pedig normálisan kiszolgálnak ott meg is kérik az árát.


2) Ez max a piramisjátékokra igaz az MLM-re nem. Már megint kevered a kettőt.


3) Ezt megint több részre lehetne szedni. Az egyik, hogy a legtöbb MLM-ben forgalmazott termék nem a Tescos minőségű és a konkurencia a hagyományos értékesítésben még drágábban adja.

A második része megint csak a piramisjátékoknál jellemző.

Egy kérdés: Miért nem volt több, mint 50 év elegendő arra, hogy elfogyjanak az emberek?


4) Mi számít sok esetbennek? Ennyi erővel írhatnám azt is, hogy sok esetben nem agresszívek. Aztán senki nem kötelez senkit sem arra, hogy vásároljon vagy, hogy elmenjen egy bamutatóra. Sőt senkit sem tartanak ott erőszakkal, hogy nem hagyhatja ott az illetőt vagy az előadást.

Továbbá nem is tudom hány olyan butikban jártam már ahol a tulaj mindent rám akart tukmálni. Ennyi erővel írhatnám, hogy sok eladó/tulaj rámerőltet minden sz@rt. Az igazság valahol a kettő között van. Vannak olyanok akik rosszul csinálják ezt az üzletet, viszont akik jól csinálják és sikeresek azok sosem az erőszakos fajtából valók.


Erről egyébként vannak pontos adataid vagy csak hasra ütöttél és úgy írtad?


5) Ez ügyben végeztél reprezentatív közvélemény kutatást vagy saját kútfőből írtad?

Egyáltalán honnan tudod, hogy akit átvertek az nem piramis- vagy pilótajátékkal találkozott?

A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mi a különbség. És ezért írkálnak bődületesen nagy hülyeségeket.


A legtöbb ember miért lesz sikertelen bármibe is fog? Aztán persze minden mást és mindenkit okol a saját sikertelensége miatt.

Újévkor kb az egész ország megfogadja, hogy holnaptól fogyókúrázik aztán amikor meg tenni is kellene valamit akkor felejtős az egész.

Ugyanez igaz mindenre. Ha valaki nem akarja akkor nem is fogja csinálni legyen szó bármiről.


Tudod pontosan, hogy a hagyományos vállalkozásban nincs több csalódott ember, mint az MLM-ben?

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook