Amway, mint üzlet.Érdemes belevágni, eladható? (tudásbázis)
A Jar liter 550 forint
A dishdrops 2000 forint. 4x több.
Olvasd vissza, hogy miket írtam és próbálj meg rájönni.
pl. az olyan mondatokból, hogy "az üzleti részéről nem tudok nyilatkozni".
és ha figyelmes vagy, találsz még néhányat ;)
Én sem vagyok rokona annak, aki beíratott a rendszerbe. Egy éve nem is láttam. Ha vásárolni akarok, felmegyek a netre, megrendelem, a futárszolgálat kihozza. Szinte már a nevére sem emlékszem, egy ismerősöm hozott össze vele, elmesélte, megmutatta, megtetszett, beiratkoztam.
De aki nem tud kapcsolatot teremteni, aki csak a családjára hagyatkozik, az tényleg ne kezdjen bele. Nem való mindenkinek.
Pont ez a probléma,hogy az MLM -es hálozaton belül másodlagos a termék,elsődleges hogy hány embert építesz magad alá,akik hasznot hoznak neked a feletted lévő beszerveződnek és etc....
Eddig a foglalkozásomnák fogva 7 MLM cég próbált beszervezni,egészség és mozgás,és tisztaság témakrében.Egyiknek sem sikerült.
A következő miatt:
Alapból ha én nem hiszek egy termékben,a termék minőségének és árának arányában akkor ,én se venném meg.De ha én nem venném meg akkor,hogy ajánlanám,adnám el,jó szívvel a barátaimnak,és az ismerőseimnek???Akinek lelke rajta adja.Én nem!
Az hogy lehet, hogy van akinek sokkal drágábbra jön ki, másnak meg olcsóbbra? Egységnyi mennyiség jóval drágább. Csak úgy lehet olcsóbb, ha kevesebbet használsz belőle időegység alatt.
Igen ám! De az olcsóbból is lehet kevesebbet használni.
Egyetértek.
És mindig lesznek olyanok, aki erőszakosan akarják rásózni valakire a terméket. Nos, ezek azok, akiknek az életben nem fog összejönni az üzlet, és ezek lesznek azok is, akik a legkíméletlenebbül szidják :)
Van, ami drágább, mint máshol, de a háztartási vegyiáru nem!
De mindenki olyat vesz, amilyet akar. Nekem több ismerősöm is van, aki csinálja, és sikeres.
Minden tiszteletem azoké, akiknek van ehhez türelmük. Én kiszámoltam, mennyibe kerülnek egy évre így a tisztítószerek és egyéb dolgok, amiket megveszünk, nálunk megtakarítást eredményezett.
Bizonyára van, akinek drága. Az ne használja, ennyi. Ráadásul sokkal kíméletesebbek a környezethez, a bőrömhöz, mint a korábbiak.
Ez baromság. Utálom, amikor felnőtt emberek nem vállalják a döntésük felelősségét és másokat hibáztatnak, mert megvásároltak valamit, amit egyébként nem akartak.
Ha jó a termék használom, ha nem jó, akkor sem veszem meg másodszor, féláron adják.
Az elméleted szerint az összes üzletnek tönkre kellett volna már mennie, és csak a turkálóknak és százforintos boltoknak megmaradniuk. Mindig lesznek emberek, akik árérzékenyek, és mások, akik inkább a minőséget választják.
Ráadásul szerintem hosszú távon nem is drágábbak. Egy 2.900 ft-ért megvásárolt szájvizet egy évig használtam - és nem azért, mert hetente egyszer mosok fogat :P. Ennyi pénzért 3 flakon colgate-et kapok, ami max. fele ennyi időre volt elég.
Nem beszélve arról, hogy lassan olcsóbbak a termékek, mint a boltban :)
És igen, érdemes, ha rászánod az időd, és baromi jól birod a visszautasítást olyan emberektől, akik 1. full negatívak, 2. lövetük nincs, mi is az az mlm.
Ez a topik nem csak a termékről szól.
"Amway, mint üzlet. Érdemes belevágni, eladható?"
Amúgy sem a termék a lényeg. Az csak egy közvetítő ezköz a hálózatépítéshez. Így legalizálható, máskülönben törvénytelen piramisjáték lenne.
Én nem gondolom hogy ha az embert nem "beférhetőnek" nyilvánítják ,akkor kizárják,mert nem befogadó...
"Nem érdemes vitatkozni, hisz ti úgyis annyira tudjátok, hogy mi és mennyi és hogyan .
Akik benne vannak, azok meg belelátnak, megtapasztalják és élvezik.
Nem való ez mindenkinek . "
Viszont ha nem lehet erről eszmét cserélni/nem vitatkozni,beszélgetni/csak elfogadni és lelkesedni lehet,ellentmondás nélkül,akkor nevezzük ezt inkább szektának ,mint terjesztői hálózatnak.ha pedig lehet beszélgetni is..nos akkor szeretnénk válaszokat a kérdésekre.
Nem tiltakozást ,és elutasítást,hanem beszélgetést.
Vagy igen ,vagy semmi ..ez elég szélsőséges hozzáállás,persze megint csak szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Egyedül belevágni?
- Lombik tapasztalat azoknak, akik még nem mernek belevágni
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- Érdemes most belevágni a házépítésbe?
- Lakásvásárlás, házasság és gyerekvállalás előtt állok beszélgessünk! Ki, hogy fog belevágni?
- Ékszerkészítés. Van benne üzlet? Eladható?