Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Álomfejtés: Mit álmodtál és az mit jelenthet? fórum

Álomfejtés: Mit álmodtál és az mit jelenthet? (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit álmodtál és mit jelent?

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
688. Manó00
2007. dec. 17. 14:31
Az az egy nagy gond van, hogy nincs itt egy normális álomfejtő. Más oldalról én is le tudom nézni, hogy egy egy szó mit jelent, de mit jelent úgy egészben amit én álmodtam?? Szeretnék erre is választ kapni. Segítsen valaki!
687. 690f13fdbb (válaszként erre: 686. - Hoxa)
2007. dec. 8. 15:13
Köszi szépen.Nagyon kedves vagy.
686. Hoxa
2007. dec. 8. 15:11

Ezt találtam:

KÉPTELENSÉG - Az a sokszor előforduló nyomasztó álom, amikor valamit nem bírsz megtenni; ütni, kilátni, menekülni szeretnél, de kezed nem bírod mozdítani, hangot nem tudsz adni, lábad nem engedelmeskedik, akárha megbénultál volna stb. Mindig az adott eseményhez, álombeli történéshez való kettős viszonyulás; például: a vádtámadó útonállót szeretnéd ártalmatlanná tenni, magad vele szemben akár ütéssel is megvédeni, ugyanakkor szeretnél egy kalandos história, akár egy rablótámadás hőse is lenni; esetleg vágyaid mondjuk, hogy megüss valakit ellen erkölcsi érzéked tiltakozik. Az álombéli képtelenségnek annyi formája létezik, hogy csak általánosságban lehet vele foglalkozni, de a fentiek figyelembevételével érdemes elgondolkozni rajta az álmodónak. Az álombéli képtelenség kínos érzésével nemcsak mozgásokban találkozhatunk; gyakori álom, hogy ajtó válik becsukhatatlanná, vagy eltűnik onnan, ahol lennie kellene fürdőszoba, WC, valószínűnek tartom, hogy az ilyen álmokat ugyanaz a kettős, egymásnak ellentmondó érzelmek okozzák. Végül tekintetbe kell venni azt az egyszerű magyarázatot is, amely szerint fekszel azon a kezeden, amellyel álmodban éppen valamit tenned kellene, az álombeli képtelenség-kezed mozdíthatatlanságának - képzetét ez okozza.

GALLY - Feltartanak; sok apró szívességet teszel.

FÉLELEM - Ha olyan dologtól, tárgytól félsz, ami ébren kedves a számodra: zavarban vagy egy kapcsolatodban; kis árulásra kényszerülsz. Félelem egy különben szeretett személytől; ha egy kedves, általad jól ismert alak közeledik feléd, majd hozzád közel érve hirtelen ijesztővé, ördögivé válik: érzelmi zűrzavar, nagyon tiltott dolog után vágyódsz; haragszol arra, akibe szerelmes vagy.

ERDŐ- Becsapnak, de nem veszed észre, azt hiszed, hogy kiváló emberismerő vagy, pedig gyakran tévedsz. Őserdő: nem igazodsz ki valami problémában. Őszi erdő: emlékezés, nosztalgia.

KÖD - Félelem; bizonytalanság; rossz viszony a valósághoz.

SÖTÉTSÉG - Oktalan félelem, nem tudsz magadnak számot adni aggódásod, szorongató közérzeted okáról.

Jó nagy káosz. De talán ki tudsz bogozni valamit.

Innen van: [link]

685. 690f13fdbb (válaszként erre: 682. - Mg8248)
2007. dec. 8. 14:45
Talán egy másik életben együtt lesztek.Vagy nem tudom.Biztos van valami jelentése.
2007. dec. 8. 14:43

Gyakran álmodom ugyanazt:köd,sötét,erdő,menekülnék,de megbénít a félelem.Ha mégis mozdulnék,visszahúznak az ágak.

Valami valós félelemmel van kapcsolatban?De mitől félhetek ennyire?

2007. dec. 6. 14:11
Ki szokta megválaszolni a rejtélyes álmokat?
682. mg8248
2007. dec. 6. 00:25

Sziasztok!

Egy vagyis két álmomat szeretném megosztani veletek, és kiváncsi lennék, hogy mi a véleményetek róla, szerintetek mit jelenthetnek...

Mielőtt mielőtt belekezdenék azt tudni kell, hogy a leányzót akiről szó van már évek óta ismerem, szüleinken keresztül ismertük meg egymást, s lettünk nagyon jó barátok. Azonban részemről kezdett több lenni, mint barátság... S végül reménytelenül belészerettem annyira, mint még soha addig senki másba együttvéve... Az első álmom azelőtt álmodtam mielőtt tudtára adtam volna, hogy mit érzek iránta (kb 1 héttel) Szóval az első álmomban a semmiben lebegtünk, átöleltük egymást, majd hosszan megcsókoltam. A Csók után elengedett, s egyre távolodott tőlem, majd eltünt a messzi semmiben... Már nem emlékszm rá de mintha úgy rémlik mintha szellemek lettünk volna, mert nem volt lábunk (minek ha lebegünk :) )

A második álmomat azután álmodtam, miután tudattam vele érzéseim... Sajnos visszautasított :( Úgy gondol rám, mintha a bátyja lennék.. A második álmomban egy meseszép völgyben sétáltunk (mintha a mennyország lett volna). Mellettünk egy hatalmas tó, partján fűzfákkal, a kis út másikoldalán pedig egy csodálatos virágos rét... Hófehér lenge ruhában egymást átkarolova sétáltunk, miközben Ő a fejét a vállamra hajtotta...

Mérhetetlenül nagy nyugalom és boldogság vált urrá rajtam...

Kíváncsi lennék, hogy szerintettek van-e jelentése, mondani valója e két rövid kis álomnak. Akár külön-külön, akár együttvéve..

Gergő

681. rdetty
2007. nov. 27. 07:39

Szeretném tudni mit jelentenek az álmaim. mostanában több alkalommal álmodok ilyen témával.

1. álom: Anyósomtól kaptam ajándékba egy nagyon szép képes bibliát.

2. álom: A Mátyás templomban (ami fel volt állványozva) találkoztam egy kolléganőmmel, a templomi gyermekkórus énekelt (ha jól emlékszem karácsonyi műsort gyakoroltak).

Szóval ezek voltak az álmaim, + olyan emilt kaptam amiben szintén bibliai idézet volt.

Előre is köszi

2007. nov. 9. 15:32
de igen, én vagyok az
679. 0260f21e84 (válaszként erre: 676. - 4912cc9864)
2007. nov. 9. 15:19

En annyit tudok javasolni, hogy van 2 jo konyv, amit en olvastam, ha elolvasod, talan talalsz vmit.

Tudatos almodas (Robert Moss, ha jol emlexem), a masikat Szepes Maria irta, (ennek meg a pontos cimere nem emlekszem ):

Az alomszimbolumok egyediek, hasznos az alomnaplovezetes. Vagy ha "esznel" vagy az alomban, meg is kerdezheted, hogy miert van ez.(Nem te vagy, akivel tegnap ismerkedtem ossze?:)

2007. nov. 9. 11:11
:) szép álom ez is... nekem emberrel kapcsolatos.. nagyon sokat van benne egy ember, akit ismerek is
2007. nov. 9. 11:07
Erre én is kíváncsi lennék!Mit jelent?Sáros cipőben végigmenni,babakocsit tolva egy asztalon,hivatalos ügyintézés céljából???
2007. nov. 9. 11:02
Sziasztok... Valki ért nagyjából az álmok fejtéséhez? Van egy állandó álmom, egy személlyel s szeretném tudni, hogy mért... Tudna valaki segíteni?
2007. nov. 5. 17:10
Én is álmodtam az éjjel,de ha senki(hozzáértő) nem fejti meg az álmokat,miért irjam le?
674. Manó00
2007. nov. 5. 15:50

Sziasztok!

Egy pár napja azt álmodtam, hogy valahova rohanok. Tök normális városi hangulat(emberek, üzletek, kocsik, stb.) Befordultam egy sarkon és egy srác tekintetét kaptam el. Még sosem láttam. De nem volt sok időm és szaladtam tovább. Ő utánam jött és megállított. Elkezdett nekem beszélni, azt hiszem olaszul vagy spanyolul, de nem értettem. Utána angollal próbálkozott. Így már úgyahogy ment a beszélgetés. Azt mondta nagyon tetszem neki, és hogy járni szeretne velem. Nemet mondtam, hisz nem is ismertem,de szívesen megismertem volna. Mikor felébredtem olyan érzésem volt hogy ez az idegen srác nagyon felkeltette az érdeklődésemet

Valahogy olyan fura volt ez az álom. Még sosem álmodtam idegennel.

673. janna
2007. okt. 19. 18:42

Sziasztok!

Nekem tegnap előtt volt egy furcsa álmom... Éppen egy órára tartottam volna, egy buszra kellett volna felszállnom de nem arra szálltam fel, hanem a HÉV-re, amivel elmentem a végállomásig, ami más volt mint ahogy igazából kinéz (elég sokszor jártam ott, szinte minden nap elmentem ott 6 éven keresztül.). Aztán észrevettem azt az embert, aki tetszik nekem, és követni kezdtem, de ő nem vett észre. Valami híd alatt voltam amikor ő megállt egy domb szélén és elkezdett telefonálni. Azután elővett egy újságot és olvasgatni kezdte, csak úgy a domb oldalán. Még csak nem is ült le. Aztán felnézett az újságból, és látta, hogy ott állok a híd alatt, erre elmosolyodott. Háttal fordultam neki, és hirtelen nagyon sok embert láttam ott, akik addig nem is voltak a közelben. Azután visszamentem a térre, és a Dunaparton kezdtem sétálni.. A víz nagyon tiszta volt (annyira, hogy a Duna alját >az iszapot< is lehetett látni) és valami háló volt a lábam alatt, és úgy séltam a Dunán. Aztán felébredtem.

Tudna valaki segíteni, mit jelenthet vajon?

2007. szept. 24. 22:18

Tudja valaki mit jelent a narancssarga szin az alomba?

Az en esetembe egy narancssarga takaro....

671. szkaro
2007. szept. 23. 08:32

Sziasztok!

Ma hajnalban szörnyű rémálmom volt. Azt álmodtam, hogy a kezemen kidagadtak az erek, de aztán közelebbről megnézve nem erek voltak, hanem kígyók. Téptem fel a bőröm és húzkodtam kifele őket. Aztán észrevettem, hogy a lábam is tele van. Iszonyú volt! Légyszi segítsetek, hogy mit jelenthet!

2007. szept. 20. 23:28

Már jó pár éve volt ennek az álomnak

A temetőben voltam, és nem messze a nagyszüleim sirjától volt egy üres gödör kiásva, ahova még nem volt eltemetve az illető.

Tavaly szept 19-én meghalt az édesapám. És nem messze ahogy megálmodtam oda lett eltemetve!

A halála után nemsokára beugrott ez az álom!

669. Reiki
2007. szept. 12. 22:19

Sziasztok

Egy nagyon érdekes téma jutott eszembe amiről beszélgethetnénk, s ismerőseim,barátaim s kedves leendő ismerősök és barátok kérlek benneteket tiszteljetek meg véleményetekkel s még inkább álmaitokkkal.

Köszönettel Sanya

2007. aug. 28. 16:34

Szervusztok kedves testvereim,

A kovetkezot almodtam; Egy labasban valamilyen leves fele fott, s amikor odakozeledtem megtekinteni a levest csak csirke lab kaparok bugyogtak. En erre annyira rosszul lettem az almomban hogy remulten felebredtem. A csirke kaparo ebben az esetben mit jelent ??

Egyebkent utolag rohogok ezen az almon, de amikor felriadtam ebbol a bolondos alombol, undorral ebredtem es felelemmel.

667. selly
2007. aug. 27. 12:53

Sziasztok!

Egy sráccal álmodtam akit ismerek és nagyon közel áll hozzám.Álmomban ez a srác kinyitott egy hatalmas lánccal lezárt kaput és egy olyan település tábláját láttam amiről ébren még nem is hallottam a település neve HIDEGKÚT volt.Mihelyst felkeltem utána is néztem és létezik.Egy buszváróban csókolóztunk és ha jól emlékszem szerelmet vallott nekem.

Mit jelent ez az álom?Aki tud légyszi segítsen!

2007. aug. 27. 12:10

Sziasztok!!

Valaki tudna nekem segíteni.... szívből megköszöném!!

Szóval az álmomban egy számomra nagyon fontos ember halálhirét kaptam.. sms-ben... és az álmomban még ezen a héten szombaton lesz a temetés...

A valóságban már egy ideje nem tudom elérni azt a személyt aki az álmomban meghalt. Munkája is veszélyesnek mondható...

Lehet, hogy csak az én agyam képzeli be magának a legrosszabbat, de érdekel hogy mit jelent...

Fontos lenne számomra!

Nagyon köszönöm!!

M.

665. sneer
2007. aug. 24. 09:16
Én szinte minden nap álmodok, és úgy érzem, hog ott élem a "második életem". Olyan dolgokat csinálok meg álmomban, amit az életben nem. :) Szóval, ide várom az álmokat! (Tudom, hogy néha értelmetlen, néha összefüggéstelen, néha nehéz megfogalmazni, de próbálkozzunk)
664. Strucy (válaszként erre: 663. - Fe20557d00)
2007. aug. 21. 20:57
Igazéból az álom elötte volt,de sajnos nem tudom felidézni,csak megérzésem van, hogy vm üldézés lehetett benne és a bizonyos nagy Ő,akivel összevezstem az utóbbi napokban és emiatt zaklatott voltam.De amikor felébredtem,az nagyon furi és félelmetes érzés volt.Nem hiszem, hogy az elszakadás miatt van.Kisebb nagyobb okok miatt inkább szeretnék már elszakadni,és egy évet ugrani az életemben..
663. fe20557d00 (válaszként erre: 661. - Strucy)
2007. aug. 21. 19:03
Ilyen nekem is volt amikor kamszkoromat túlléptem olyan 18 felett elég sokáig...,sőt ilyenkor volt hogy tök úgy érzetem valamit elveszítettem olyan gyászos hangulatba kerültem.Amióta megszületett kislányom nem éltem át ilyet.
662. gerna (válaszként erre: 661. - Strucy)
2007. aug. 21. 18:07

És OTTHON történt veled mindez? úgy veszem ki.

Te is olyan "felnőttéválós" korban vagy, talán félsz az elszakadástól? Egy álmot önmagában nehéz értelmezni.

661. Strucy
2007. aug. 21. 14:20
Sziasztok.Ma éjszaka levert a víz és felébredtem.Reszkettem a félelemtől.Körülnéztem, hoyg hol aludtam el, vagy hol vagyok.Merthogy azt bezséltem meg a szüleimmel, hogy hazaérek valameddigre.Bekapcsoltam a telefonom,hogy megnézzem hány óra,de még mindig nem fogtam fel, hogy csak álmodtam.Rettenetes élmény volt.Újra teljesen együtt éltem az álmommal.Miért lehetett ez?Nem tudom megmagyarázni.
660. gerna (válaszként erre: 659. - 283bf2f8af)
2007. aug. 19. 17:05

Ahogy írod, "semmit sem" érzel iránta. Azért ne maradj vele, mert nincs jobb!

Nem 17 évet vártál rá, hanem mondjuk kettőt, hármat? az első 14 évet ebbe ne számítsuk bele. Fiatal vagy ahhoz, hogy megalkudjál, azzal csak veszíthetsz!

659. 283bf2f8af (válaszként erre: 657. - Gerna)
2007. aug. 19. 16:22
Elképzelhető,h azt jelenti amit írsz. Mert azt hiszem félek attól,h sokáig nem lesz senkim. Ez a fiú volt ugyanis az első barátom. 17évesen. Ha az első barátomra 17évet kellett várni, mi van ha a következőre is ennyit kell majd? :( (Ő egyébként 19éves,neki is én vagyok az első)
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook