Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-fahéjas kiflik recept

Almás-fahéjas kiflik recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Almás-fahéjas kiflik hozzávalói:
A tésztához:

25 dkg sütőmargarin
1 kk só
50 dkg liszt
3 dkg cukor
1 db tojás
1 dl tej
A töltelékhez:

1,5 kg alma (én 1 kg-ot használtam)
10 dkg cukor
fahéj


Az Almás-fahéjas kiflik elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, a kapott formát kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2 cm-es távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-fahéjas kiflik elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook