Flana tallér recept

Elkészítési idő 60 perc

A Flana tallér hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
10 dkg keményítő
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
A krémhez:
2,5 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor (főzés nélküli)
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
9 teáskanál cukor
5 teáskanál víz
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál vaj


Flana tallér

A Flana tallér elkészítési módja:
1. A tésztához elkeverjük az átszitált lisztet, a keményítőt, a sütőport és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. 2. A csomagoláson megadott utasítás szerint összekeverjük a tejet a pudingporral. Egy másik tálban a vajat felhabosítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral, majd összedogozzuk a kétféle krémet, és a hűtőbe tesszük. 3. A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd öt centiméteres köröket szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük, majd az elkészült korongokat félretesszük hűlni. 4. A mázhoz a cukrot felforraljuk a vízzel, és szirupot főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton tovább főzzük, majd hozzáadjuk a hideg vajat, és folyamatosan keverve beledolgozzuk a masszába. 5. A krémet habzsákba töltjük, tetszőleges mennyiséget egy korongra nyomunk, és befedjük egy másikkal. Az elkészült korongok tetejét bevonjuk a csokimázzal.

Tálalás előtt egy nappal előbb süssük meg, majd tároljuk hűtőben, így az ízek jól összeérnek. Ebből az adagból, nagyjából 24 db korong készül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A flana tallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook