Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kedvenc kókuszkocka recept

Kedvenc kókuszkocka recept

A Kedvenc kókuszkocka hozzávalói:
A tésztához:
20 dkg puha Rama Sütőmargarin
3 evőkanál tejföl
1 db tojássárgája
2 evőkanál keserű kakaópor
1 kiskanál őrölt fahéj
20 dkg barna cukor
35 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor

A tepsi kikenéséhez:
Rama Sütőmargarin
finomliszt

A töltelékhez:
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
5 db tojásfehérje

A mázhoz:
1 evőkanál rum
20 dkg porcukor
4 db tojássárgája


A Kedvenc kókuszkocka elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kedvenc kókuszkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook