Állatrendőrség Magyarországon, avagy amiben érdemes lenne követnünk a fejlett országokat (beszélgetés)
Itt leírják, hogy az amerikai példa sem az, aminek látszik, mivel az állatokat hiába mentik meg, ha egyszer ugyanolyan állatmenhelyeken végzik, mint a nálunk.
Inkább a kecskeméti példát kellene országosan kiterjeszteni.
Szia!
Majd tedd közzé, hogy milyen infókat gyűjtöttél!
Illatoson ha jól tudom 90 nap az idő, utána altatják...
nekem van egy üdvéd haverom holnap megkérdezem, hogy hogyan lehetne ilyen állatrendörséget beindítani!!!!engem nagyon érdekelne!
nekem is szóljatok ha elindul valami!!!!
Van ám még bökkenő... a menhelyen nagyon rövid ideig maradnak életben az állatok, sajnos, nem tudom pontosan, hogy mennyi idő múlva elaltatják az állatokat (megdöbbentem, valami nagyon rövid idő, nem akarok hülyeséget mondani, de valami 3 napra emlékszem).
Sajnos az ilyen embereket a pár ezer Ft-os bírság nem vágja földhöz, vagy nem tartja vissza...
nahát igen, ötletem nekem is ezer van, mert felháborít, mikor hallok egy-egy ilyen hírt, ki mikor mit művelt az állatával... de sajnos nekem hamarabb járna a kezem, ugyanazt művelném én is vele... :(((
KOnkrétan, ha bizonyítékokat gyűjtenek, a rendőrséggel együttműködve pénzbírság és elzárás lehetséges. Ezt kiegészíteném az állat elkobzásával és szigorúbban vett pénz, illetve börtönbüntetéssel - ezt viszont csak visszaeső állatkinzó, illetve bizonyos esetekben elkövetett kínzás, szándékos elhanyagolás esetében alkalmaztatnám. Egy két nap a kiskaptárban is elég lenne némelyeknek, hogy észhez térjenek :) Meg ingyenessé tetetném pl. a munkanélküliek, rokkantnyugdíjasok állatainak ivartalanítását -akár mozgó állatorvosi rendelőben...ésssatöbbi...ezer ötletem van! :D Hol a pénz és a jog???
szerintem egy ilyen szervezet, mivel lényegében egy hatóság lenne, nem olyan egyszerű létrehozni, de én is szívesen belevágnék, csak nem tudom, hol is kellene elkezdeni!
Ha nincs törvény, akkor az állatrendőrség nem tud mit tenni, max ejnye-bejnyézni :(((((.
engem is nagyon tud bántani, ha megvernek, megkínoznak, vagy éheztetnek egy állatot, vagy bármi módon szenvedést okoznak neki, és nagyon bosszantó, hogy nálunk annyira csekély pénzbírsággal sújtják az elkövetőt, hogy csak röhög az egészen... ha kiolt valaki egy életet, legyen az ember vagy állat, üljön is érte. Valami visszatartó erőre szükség lenne. Vagy gondoljunk a rengeteg kidobott, megunt állatra... aki ily módon "szabadul meg" valamelyik állatától, az sem nevezhető embernek:(
Hahhó :) ennek a topiknak nagyon örülök!!!
Személyesen is támogatnám, de nincs erre valami EU-s alap? Vagy valami? Hogy kéne ezt elkezdeni? Kezdené valaki? Keresni kéne embereket, helyet, orvosokat...elkezdte már valaki? Persze valóban, egy erősebb törvényi alap komolyabb cselekvési lehetőségeket adna :(
Hjahj...azért ha valaki tud valamit, szóljon!
Ha működne ilyen még pénzzel is támogatnám,mert egyszerűen nem bírom elviselni,ha állatot bántanak:(
Teljes mértékig támogatom az öteltet, csak itthon erre nem fordítanak kellő figyelmet. Csekély a pénzbírság, de ha jól tudom külföldön még börtönbe is csukják (azt hiszem Amerikában, de nem vagyok biztos benne...), ha olyan dolgot követett el az állata ellen, de hogy komoly pénzbírságot kap, az tuti.
én is támogatnám!söt ha tehetném részvevöje is lennék!!!!szoktam nézni az animal plannettet és azon sok szörnyü ember van akik rosszul bánnak az állatokkal. itt magyarban is tuti sok állatot meg lehetne menteni, és legalább a büntetésekböl befolyt öszegböl részesülne az állam is.én ezerrel támogatnám!!!!szükség lenne erre!!!
Napjainkban egyre több hír szól állatkínzásról, a minimális pénzbírság azonban nem tartja vissza a kegyetlen embereket szörnyű tetteik kivitelezésétől. Külföldön, elsősorban Amerikában és Angliában állatrendőrségek működnek, amelyek megpróbálják felvenni a harcot a barbár emberekkel. Magyarországon elsősorban a megfelelő jogi háttér hiányzik, de érdekelne a Hoxa látogatóinak állásfoglalása a témában, hogy az állatkínzás problémájával ki hogyan venné fel a harcot.
További ajánlott fórumok: