Albérlet két gyerekkel....önerő nélkül nincs saját lakás:((( (beszélgetés)
szia!
Bocsi, de mi jól élünk albérletben...csak vágyom egy saját lakásra. Persze ez is jó, mert nem vándorlunk sehová... És úgy rendeztük be, ahogy nekünk tetszik. Csak mindenkinek van már lakása a környezetünkben, akik összeköltöztek, és gyereket vállaltak. Én bevállaltam a gyerekeket albérletbe, mert ha arra várok, hogy legyen lakásom, kb 40 éves lennék... akkor meg már nem igazán jó. És megadunk nekik mindent, sosem szenvedtek még hiányt semmiben. Szerintem, gyereket vállalni lehet albérletbe, sajátba, akkor is nagy a felelősség. Persze, jobb lett volna úgy, de én nem fogtam ki gazdag pasit. Mi együtt építjük fel, amink van-lesz
Fiatalon szűlni,tényleg nagy felelősség,de nem elítélendő,én is fiatalon szűltem,de megállok a lábamon,persze nem 20 évesen szűltem,de tulajdon képpen a fizetés szempontjából mindegy,mert rá 3 évre sem kerestem többet,akkor meg mire várjon???
Saját lakás,persze jó,de írta már valaki,hogy az majd leghamarabb 10 év múlva vagy 20-30 év elteltével saját..
Akkor meg???
Szerintem hagyjuk ezt az egészet,mert nem erre kiváncsi a kérdező.
A válasz: önerő nélkül,már szinte képtelenség
lakáshoz jutni,de sok sikert,és ereszd el a füled mellett a piszkálásokat nyecsus ..!!
Mi is a hitellel vagyunk bajban.
Nem kell lemondania senkinek a gyerekről, hisz a szüleim hitelek mellett 3 gyereket neveltek fel.
Egyszerűen arról van szó, hogy sok fiatal nagyon felelőtlen. Tudom, nem könnyű kevés pénzből félre rakni, de amíg az embernek nincs egy kis megtakarítása, addig nem kellene sürgetni a gyerekvállalást. És itt nem arra gondolok, hogy gond nélkül be tudjanak fizetni egy nyaralásra, hanem pl a tankönyvek megvételéhez ne kelljen hitelt felvenni! Mert sajnos erre is van példa.
És természetesen tisztelet azoknak, akik nem akarnak mások nyakán élni, és inkább az albérletet választják.
Viszont nem biztos, hogy a fórum nyitónak 20 évesen kellett volna szülnie. Tudom, mindenki a saját sorsának a kovácsa. Én 4 évet vártam, és lett saját lakás, viszont nem lettem fiatalon anyuka. Valamit valamiért.
Hogy írhatsz ilyeneket? Nem sok fiatalnak tesznek a segge alá berendezett lakást! Akkor csak azok szüljenek? Ne "máááán"....!!!
Ha valaki hitelre vesz lakást az még nem az övé, hanem a banké, majd 20-25 év múlva lesz az övé. Akkor 45-50 évesen már hová szüljön?
Ha pedig valaki beleugrott egy lakáshitelbe és bebukta ugyanúgy elárverezik a házát, és akkor is ott a gyerek! De már lakás nincs.
Arról meg nem is hallottál, hogy nyugaton az emberek bérlik a lakásokat nagyon kevésnek van saját???
Hozzáteszem,akinek esetleg kevés a fizetése az soha nem kap hitelt,pláne a mai világban,akkor most azok akik pl:minimálbérrel vannak fizetve,mondjanak le a gyerekről???
Ez így erős..
Amúgy a környezetem példázza,nem kell a gyerekről lemondani,csak ha megvan utánna,csak érte kell hajtani,ezt aláírom!!!
Sok sikert mindenkinek!
Szia!
A leveled,másnak szólt,de sajna nem értek egyet veled.
Ha valaki szegény ne szűljön???
Húúha..
Te könnyen szűltél,mert a párodnak volt háza,nem gondolod,hogy a párodnak nem lett volna semmilye,akkor is akartatok volna gyereket???
Nem,hiszem,hogy lakás,vagy bankszámla függő a gyerek vállalás,az érzelem stb..
Abban egyetértek,hogy biztonség kell a gyereknek,de azért ne essünk túlzásokba!!
Mert több száz szülő neveli gond nélkül gyermekét albérletben,és mégis rendben vannak a dolgaik,mert vért izzadnak azért,hogy eltartsák a gyereket,nem más nyakán éljenek!!
Ezzel senkit sem akarok bántani,de aki azt mondja,hogy miért vállalnak albérletben élők gyereket azok túlzásba esnek,gondolom a kérdező is így érzi!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Albérlet 2 gyerekkel
- Gyerekkel vagy gyerek nélkül dísziteni a karácsonyfát? Hány éves kortól érdemes bevonni a gyereket?
- Albérlet keresése átvágás nélkül, ingatlanosok kihagyásával
- Exfeleség a közös gyerekkel az apa beleegyezése nélkül kiköltözhet Angliába?
- Gyerekkel (5-6 éves) hogy lehet taxit fogni? Gyerekülés nélkül utazhat rövid távon?
- Új munka, gyerekkel, segítség nélkül...