Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akiknek gondjaik vannak a gyerköc alvásával fórum

Akiknek gondjaik vannak a gyerköc alvásával (beszélgetés)

1 2 3
2011. szept. 8. 20:50

Hát ez van,ezen már nem tudok valtoztatni. Azért annyira nem volt vészes,de nem olyan voltam,m alapban. Sok volt az agyalnivalo a jövövel kapcsolatban:-P

A szüles nekem is ok volt, amennyire ok lehet egy szülés:-P!De 1.-nek 3,5ora altt kint volt.

36. b.eve
2011. szept. 8. 20:16

Nekem is nyugodt volt és könnyű, az első 2-3 hóban volt egy kis hányinger meg gyomorégés, de utána semmi. bár volt, hogy rám jött a sírhatnék többször is, de szerintem azok csak a hormonok voltak...Nekem a szülés is könnyű volt mert csaszi volt. Nem akart kijönni a kiscsaj :)

Én is meg a párom egy temperamentumos emberkék vagyunk, de a lányom vegyes. Tud nyugodt is lenni, mosolygós stb, de van, hogy nyűgős, sírós, bár ez a ritkább :)

35. 5239d91094 (válaszként erre: 32. - Ce53b9ff5e)
2011. szept. 8. 18:30

Sajnos nem fér be az ágya a mi szobánkba. Azon gondolkodom, hogy megyek vele az ö szobájába és matracon alszom...jaj, nehéz, nem tudom hogyan legyen...

Izomláza ? Erre még nem is gondoltam.

Az én terhességem könnyü és nyugodt volt. Hiszek benne, hogy ezt érzik a babák és azt is, hogy hasonló lesz , mint a szülei. A fiam nyugodt, mosolygós, jókedélyü, mint a szülei.

Sajnálom, hogy a te várandóságod stresszes volt. De ha utána nyugis voltál és vagy, az a lényeg !

34. ce53b9ff5e (válaszként erre: 33. - B.eve)
2011. szept. 8. 15:36
nekem is a suttogó tetszik a legjobban.A legbaratibb. A masodiknal megprobalom alkalmazni jobban:-S!
33. b.eve
2011. szept. 8. 15:32
A suttogóban sok jó dolog van szerintem. Én sok mindent aképpen csinálok, de nem a könyv miatt, hanem ez automatikusan kialakult, mármint a rendszer. Meg én altatásnál is nem ringatom, meg nem veszem fel, hanem sssusogok neki aztán egyszer csak elalszik. Van, hogy 5 perc, van hogy fél óra. Pl este 8 kor etetem és utána lerakom aludni és még megetetem 10 kor, ilyen álometetés és valamennyire beválik. olyan hajnal 4 ig alszik is. Amúgy szerintem az beválik, hogy le kell fárasztani a kicsit. Ezt több felől hallottam és akkor jobban és hamarabb elalszik. Van amikor ásít de még nem alszik, akkor még tovább fárasztom és van, hogy magától bekómál a játszószőnyegén. Nekem a "sss"usogó dolgot egy nővér mondta a kórházban és én azóta úgy altatom, nekem az bejött idáig.
2011. szept. 8. 13:21

Amine!én is szoptattam és nálunk is ekörül indultak a problémák.Az elején keves tejem volt és örültem,ha szopizik ,merthogy az tejserkentö ugye.De a cumi nem kellett már,csak a mellem. Igazabol csak a cici és a testközelség nyugtatta meg,más nem.

Amine,viszont lehet,h izomláza van,amikor elkezdenek mászni,akkor van egy óriási fejlödés testileg és ez biza gyakran okoz gyakori ébredést.

Ha az ágyad mellé teszitek az ágyát?Nem müködik?

Vannak aludni tanító módszerek,amik sok gyereknel bejönnek,de a szülönek elég elhatarozottnak kell lennie.Mondjuk ez meggyözödésem,h a gyerek pontosan érzi a határokat,h meddig mehet el.

Van a Suttog´o felvesz.letesz módszere,és a 4 É,ami szerint beállitja a napirendet,aztán van az aludj jólgyermekem is. Sokan elitelik ezeket a modszereekt,én nem.

Van meg kérdésem Hozzátok.Nektek milyen volt a terhességetek?Nyugodt?Mert nekem nagyon stresszes volt,sok sirással füszerezve. Gxakran gondoltam erre,hogy lehet,h ezt kell "kiszeretnem" belöle.

31. b.eve (válaszként erre: 14. - Kori92)
2011. szept. 8. 11:41
Igen, vannak olyanok akik átalusszák az éjszakát, de lehet nappal meg nem alszanak stb. Én is hallottam már ilyeneket. Nekem sem alussza át a kislányom az éjszakát. Hajnal 4-ig alszik kb, de én ennek is örülök, hiszen kb 6 órát mégis csak tudok pihenni. Majd az ő tempója szerint alakul az éjszaka. Ne keseregj emiatt :) Valakinek meg egész éjjel sír vagy üvölt rendszeresen a gyerkőce és semmit nem tudnak aludni. Ha erre gondolsz egyből örülsz, hogy esetleg a tied alszik de nem végig. Mondjuk a nagyon jó csodagyerekben én sem hiszek. :)
30. Serry (válaszként erre: 14. - Kori92)
2011. szept. 8. 11:01
Ugyan dehogy tökéletes a gyereke... csak éppen nem meri bevallani a sztár anyuka,hogy ő is csinál valamit rosszul. Figyeld csak meg, hogy pl a tökéletesen alvó gyerek anyja arra panaszdokiik, hogy verekszik, vagy bármi más.. amiben viszont ti vagytok a tökéletesek.
2011. szept. 8. 10:35

Sziasztok !

Wixyke, én nem tudok neked sajnos tanácsot adni, mert az én fiam még csak 10 hónapos lesz, még nincs akkora tapasztalatom.

Viszont egy ideje mi is küzdünk, jó lenne, ha tudnátok ötleteket adni, hogy mit csináljak.

Az elejétöl fogva velünk alszik, hét hónapos koráig átaludta az éjszakát, majd ahogyan elkezdett mászni, teljesen felborult minden. Óránként- kétóránként kel, nem éhes, de szopizik és úgy visszaalszik. Már hat foga van, soha nem okozott akkora gondod, hogy nem tudjon aludni.

Szeretném lassan átköltöztetni a szobájába, mert eleve így terveztük és este 9-töl reggelig mellette kell feküdnöm, különben leesne az ágyról.

Nagyon félek az átköltöztetéstöl, mert napközben is ha alszik, akkor csak velem vagy a babakocsiban. A kiságyban max. 20 percet tud aludni.

Szerintetek mit csináljak ?

28. b.eve
2011. szept. 8. 08:28
Kíváncsi leszek nálunk majd mi lesz... Most egyenlőre este leteszem az ágyába és ott alszik végig hajnalig, persze hébe hóba megébred, de tudja, hogy éjszaka ott az alvás. Idáig egyszer vettem magam mellé. Meg az első 6 hétben hasfájós volt, akkor sokat volt kézben, hálistennek nem szokott rá :)
27. ce53b9ff5e (válaszként erre: 25. - Edibest)
2011. szept. 8. 08:19
pffff,ez nagyon durva. Szeret iranyitani a kicsike az biztos.
26. edibest (válaszként erre: 23. - Ce53b9ff5e)
2011. szept. 8. 07:39

Nagyágyba alszik velem, és ott vagyok mellette elalváskor is, de az is csak cirkusz.

Fél9- háromnegyed9 körül végzünk a fürdéssel, az ágyba eszik tejet és utána még huncutkodik. Fél10-10 fele már álmos és nagyon küzd az alvás ellen, mindent csinál, csak ne kelljen aludni.

Nappal alszik 2 órát, de azt általában egyhúzásra. Akkor ritkán ébred fel alvás közben.

25. edibest (válaszként erre: 22. - Edibest)
2011. szept. 8. 07:35
Ja! És a lényeget elfelejtettem: éjszaka gondol egyet a gyerek és kitalálja, hogy "anya áll". Ez annyit jelent, hogy anya vegye ölbe és sétáljunk a házba. Próbáltam már, hogy nem veszem fel, hagyom sírni...de annyira ordít, hogy nem vesz levegőt, meg akkor nem alszik vissza, csak kb 30-45 perc múlva. Szóval inkább felveszem és megyünk két kört.
24. b.eve
2011. szept. 8. 07:35

Jó reggelt!

Nekünk is most ment az alvás, de most az elalvással volt gond, meg hajnalban visszaaltatással. Kb fél órás cirkusz volt. Hol lábát lendíti, hol a fejét forgatja, hol a kezével löki ki a cumit stb. Általában ha este 8 kor leteszem, elalszik 5 percen belül és 10 kor sem kel fel mikor álometetek, de mikor hajnal 4-5 felé megetetem akkor van, hogy utána már csak 10 percekre alszik vissza és így megy hajnal 6-fél 7 ig, szóval nálunk is gond van az alvással. De ilyet máshol is hallottam, hogy megébred 5-10 percenként...

23. ce53b9ff5e (válaszként erre: 22. - Edibest)
2011. szept. 8. 07:33

én is azt mondom,ha alszik,ki vok pihenve kibirok mindent napközben.De kialvatlanul..nagyon nehéz.

Hogy alszotok?Együtt?Külön?Este?Maga alszik el?

22. edibest (válaszként erre: 11. - Kori92)
2011. szept. 8. 07:31

Az én lányom 19 hónapos.Soha nem aludt még át egyetlen éjszakát sem!Kb. 5-6 felkelés mindíg van, de van, amikor 12. Már nagyon nehezen viselem, mert én rossz alvó vagyok, és ha felkelt a gyerek, van, hogy a következő felkelésig is ébren vagyok, mert nem tudok elaludni :(

Hál'Istennek szokott Apával aludni, meg a Mamánál is. Ilyenkor legalább tudok én is aludni.

De én már nem hiszek a csodákban, unokatesóm gyereke 6 éves és még míndíg felkel éjszaka!

Szóval kitartáááááás!!!!!

2011. szept. 8. 07:10

Jó reggelt!Kinek milyen éjszakája volt?

Nekünk az éjjel jó volt,csak az elelvás ment nehezen.Igen ez annyira frusztralo,h mindenkinek tökeletes a gyereke alvas téren. PErsze nem rájuk haragszom,csak a kérdés jön,h az enyém miért nem?Pedig sokan szenvednek ettöl a dologtól!Asszem..

Kori,nalunk is volt ilyen ringatós rész,a hátam majd be szakadt. Ilyenkor jött a mi ágyunk és,h melléfeküdtem,és sikerült igy elaludnia.Persze elsöre ez sem ment könyen. De ez volt a legkenyelmesebb.AAutan attettük az ágyába,amikor elaludt,és ha éjjel felkelt,visszajött.

Amugy azt is alairom,h amiota cumi,pelus nincs azota jobb. Ok,nalunk éjjel még van pelus, de amig evett éjjel hát pffff...durva volt a szituáció. Na mindegy,biztos emgoldodik es ket egyforma gyerek sincs.Még az is lehet,h a második szeret amjd aludni?!:-S!

2011. szept. 7. 22:21
Ja igen, sokszor azért is felkelt amikor kisebb volt, mert kiesett a cumi, vagy ráfeküdt, amikor elmaradnak a pelus, cumi, akkor könnyebb lesz...
2011. szept. 7. 22:19
Nekem 5 éves a kisfiam, és ha oviban alszik napközben, ami azért elég ritka persze, akkor este 10-11 óra, mire elalszik.Ha nem alszik napközben, akkor max fél tíz és kidől bárhol van.Persze nekünk is van egy rendszer:vacsora, fürdés egy kis mese, vagy bemegyek hozzá tévét nézni, amit ő a barátok után már nem nézhet, mert "csúnya"filmek mennek.Ilyenkor befordul és alszik.Mi most tettük külön mivel egyedüli gyerek és most jött ki rá a lépés.De első naptól sírás nélkül alszik a saját szobájában, sőt akkor még úgy el volt fáradva, hogy én kint a nappaliban pakoltam és ezalatt bent elaludt, mostmár ugye, főleg ha délben alszik, be kell menni és megvárni míg elalszik.De hát új lakás, külön szoba, ennyi jár neki.Így is büszke vagyok rá.Persze volt próbálkozás, hogy had aludjon velünk, de nem engedtem így elmaradt.Nekem kicsi korában minden éjjel 10-szer felébredt.Mióta nincs pelus, azóta szünt meg.Persze 1-szer van hogy pisilni kell vagy inni, vagy takarj be, de sokszor ez sem.Szóval kitartás mindenkinek fogtok ti még jókat aludni :)
18. Kori92 (válaszként erre: 17. - Cooltim)
2011. szept. 7. 22:04
Ha máskor nem, 18 év múlva már talán...:)
2011. szept. 7. 22:01

Nekem 2 eves 2 honapos a kislanyom es a mai napig nem alussza at az ejszakakt. Tegnap pl. kb. 5- szor voltam nala es ketszer el is aludtam a foldon mellette... :-( mar nehezen birom en is sajnos! Kezdek faradni. De bizom benne, hogy egyszercsak sikerul ezen tulesnunk es jol fog aludni.

Mindenkinek sok sikert!

16. Guccsy (válaszként erre: 13. - Serry)
2011. szept. 7. 21:53
Én az idegeskedéssel vagyok így,hogy sztem ha vki anya lesz élete végéig a gyereke miatt lesz ideges.:)Én is letettem arról,hogy vha lesz egy átaludt éjszakám.Ha csend is van,felriadok,hogy vmi baj történt-e.Tiszta zizi vok.
15. Guccsy
2011. szept. 7. 21:50

Nálunk is a kicsi születése óta egy szobába vannak a gyerköcök(17 hónap van köztük).Nem bántam meg,pedig ha nagyon akartuk volna külön lehetnének.Én költöztem át 6 hétre,utána légzésfigyelővel hallgattuk őket.Ákos (a nagyobbik) az első 3-4 napba kelt fel a kicsihez,utána megszokta.

Nálunk most megy nehezen az alvás,mert a kicsi is ifjúsági ágyba került,így megy a virgonckodás.Reggel nálunk is odabújnak,olyan édesek és ahogy Serry írja mindenkinek megvan a helye.

Nem egyszerű,az tény,ez az esti altatás.Pedig ha a helyükbe lennék biztos 5 perc után aludnék.:))

14. Kori92 (válaszként erre: 13. - Serry)
2011. szept. 7. 21:42
Igen, ez így van, és már nem is ez a probléma, hanem az zavar, hogy a környezetemben mindenkinek "tökéletes" gyereke van, akik 6 hetes koruk óta átalusszák az éjszakát. Ilyenkor azért kissé elkeseredek, hogy az én Noncsim miért nem? Ezért jók az ilyen fórumok.
13. Serry (válaszként erre: 11. - Kori92)
2011. szept. 7. 21:37
Erre csak annyit mondhatok.. hogy ha anyuka vagy sohasem fogsz többé egész éjszakája aludni. Ha kicsi azért ha nagyobbacska azért mert figyeld beteg-e, vagy ha nem alszik otthon mert a mamánál vna azért mert nem hallod szuszogni. Aztán kamasz lesz,meg kisiskolás osztálykirándulás, bulik és egyebek. Felnőtt lesz utazik ,tanul azért...
12. Serry (válaszként erre: 9. - Ce53b9ff5e)
2011. szept. 7. 21:34
Érdekes mód csak első alkalommal kelt fel nálunk a nagyfiú utána már egyszer sem. igaz 3 hét után inkább kijöttem,mert nekem kényelmesebb volt a mi szobánkban szoptatni. de nem ébredt fel arra sem a nagy,hogy ha éjjel sírt a kicsi.
11. Kori92
2011. szept. 7. 21:32
Kicsit meg is vagyok rémülve, hogy ezek szerint még évekig számíthatok ilyen problémákra.
10. Kori92
2011. szept. 7. 21:31
Az én kislányom másfél éves, és még soha egyetlen egy (!) éjszakát sem aludtunk végig! Az elalvás is úgy megy, hogy órákig ringatni kell.
9. ce53b9ff5e (válaszként erre: 8. - Serry)
2011. szept. 7. 18:07

Ez jól hangzik az egy szoba,de gondolod,hogyha felkel a kicsi szopizni,akkor nem fog rá felkelni a nagylány?

Köszönöm, kitartok én csak néha elkeseredek.

Ha nagyon elfárad amúgy a nagylány,na akkor katasztrofa a szitu,akkor aztán alig bir magával és nagyon nehéz elaltatni.

Neked is kitartást;-)

8. Serry (válaszként erre: 7. - Ce53b9ff5e)
2011. szept. 7. 17:34

Ne költözz be hozzá. Majd a tesót költöztesd inkább be:)

komolyan. Nálunk a fiúk a tesó születése óta egy szobában alszaknak. Én jártam be szoptatni, vagy hoztam ki a kicsit.

Azt pedig,hogy aszüksége van a közelségre ak övetkezőképp oldotuk meg.

Nálunk az ébredés a mai napig a mi ágyunkban folytatódik. Lél a nagy születése óta azt szokta meg,hogy reggel van anyával összebújás még. mivel apa korán elment én mindig magam mellé vettem. ezt most is igényli pedig már iskolás... de ha csak 5 perc akkor is idebújik. Mivel kicsinek azt szokta meg ohgy ő van kívül az ágy szélen és én átölelem ez az ő helye. mikor Lehel megszületett akkor ő került a másik oldalamra. Nem mindig tudtam átölelni de összedugtuk a hátunkat. Ő ezt szokta meg,hogy a középső hely az övé. Tehát így éberünk reggel. S éjjel ha átjön aludni akkor is oda bújik. Tehát ne félj mi lesz az összebújássál ha lesz testvérke. elosztják ők a helyeket:)

A másik lassan fog erről a "cirkuszról" Attól függ majd,hogy napközben mennyire fárad el. Kitartást tudok csak kívánni hozzá.

Lehel nálunk még ráadásul nem teljes ágy tiszta, így van ,hogy éjszaka kellős közepén pizsi csere és ágy áthúzás is van.

Én nagyon jó dolognak tartom,hogy kezdettől egy szobában alszanak. Nyitott ajtók vannak tehát tudnak jönni menni és éni s hallom őket. Lél amikor ideköltözünk nem sokáig élvezte a saját szobát.. de imádja a gyerekszobát.

lél is ezt csinálta különben kb 5 éves koárig. Amíg aludt napközben is. vagyis az éjszaki esti járkálást.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook