Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ahogy az egyszerű parasztemberek ettek... fórum

Ahogy az egyszerű parasztemberek ettek... (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ahogy az egyszerű parasztemberek ettek...

1 2 3
2009. febr. 27. 12:11
Vártam volna jó recepteket.:D(
2009. febr. 27. 10:39
köszönöm a válaszokat!!! Mindenkinek :)
2009. febr. 27. 10:31

Akenyérsütés a kovász készítéssel kezdődik.

Mentem kovászolni.

2009. febr. 27. 10:27

A BL55 a liszt őrlési finomságát jelzi.a BL80-as liszt durvább őrlésü,ebből sütnek a pékek kenyeret.

Az 55-ösből a sütiket készítik.

Én BL55-ből fogom most sütni.

Az a lényeg,hogy házi kenyér legyen!

2009. febr. 27. 09:55
Lányok, asszonyok hajrá! Süssünk kenyeret. ( kipróbálom, sajna időmilliomos lettem, az időmbe belefér. Ha 3 naposan is nem esik szét, nem jelentkezik penészesedés jele, nyert ügyem van ).
27. Hableány (válaszként erre: 17. - Biológus)
2009. febr. 27. 09:49
Én ABOMIL rozslisztből szoktam a kenyeret sütni kenyérsütő gépben. Sokkal jobb mint a bolti. A keverési arányok rajta vannak a zacskóján és le van írva rajta, hogy kell elkészíteni ha nem kenyérsütő gépben sütöd. Nekem sokkal jobban bejön mint a bolti kenyér és sokkl kevesebb is fogy belőle, mert laktatóbb.
2009. febr. 27. 09:20
Beírtam a keresőbe : " kenyérsütés " ott mindenfélét megtalálunk..
25. biológus (válaszként erre: 23. - Anyuca66)
2009. febr. 27. 08:57
Én olyanra lettem volna Kíváncsi, ami csak rozsliszt...
24. biológus (válaszként erre: 18. - Tapsi hapsi)
2009. febr. 27. 08:56
Nem akarok hülyeséget írni, de azt hiszem a búzaliszt sikértartalmát jelzik ilyen módon.
23. anyuca66 (válaszként erre: 17. - Biológus)
2009. febr. 27. 08:50
Szárazon a keverési arányt én is szeretném tudni. Vagy önmagába rozslisztet kell használni ?
22. anyuca66 (válaszként erre: 18. - Tapsi hapsi)
2009. febr. 27. 08:48
Mit takar azt én nem tudom, de rá van írva a zacsira..
21. anyuca66 (válaszként erre: 12. - C4f059c04b)
2009. febr. 27. 08:44
Lányomnak mondtam ha ott fogtok lakni, nem akarjátok művelni a kertet, tartsatok kecskéket. " Nem akararunk ". Aztán hogy 2 év múlva mit hoz nekik a jövő ? Pedig azt kellene " termelni " amiből kevés van ...
2009. febr. 27. 08:10

Hozzàszolàsokat olvasva vàgyom vissza a falusi életre:)

Mi is minden évben hàzi kolbàszt,füstölt sonkàt,sajàt termesztésü zöldséget,gyümölcsöt,baromfit stb fogyasztottunk.

Ma màr megkell elégednem az àruhàzi termékekkel sajnos.

A hàzi készitésü kenyér viszont jol hangzik

19. cukilany (válaszként erre: 18. - Tapsi hapsi)
2009. febr. 26. 22:33
finomlisz
18. tapsi hapsi (válaszként erre: 13. - Vénboszi)
2009. febr. 26. 21:30
Nagyon szépen köszönöm én is. Csak még egy kérdés, mivel én még nem sütöttem soha kenyeret, mit takar a "BL55"-ös kifejezés??? :S
17. biológus (válaszként erre: 13. - Vénboszi)
2009. febr. 26. 21:28

Ez tök jó, párom tutira imádni fogja! :)


Nincs véletlenül vkinek olyan receptje, amiben csak rozslisztből készülő kenyeret lehetne sütni?

2009. febr. 26. 21:24
Nagyon szívesen mindenkinek! ;D
15. Gummy (válaszként erre: 13. - Vénboszi)
2009. febr. 26. 20:54
Köszi szépen, biztos hogy holnap kipróbálom
14. c4f059c04b (válaszként erre: 13. - Vénboszi)
2009. febr. 26. 20:29
Ezt kipróbálom.
13. vénboszi (válaszként erre: 9. - Gummy)
2009. febr. 26. 20:11

Ha rám gondoltál akkor íme a recept,nagymamámtól lestem el.


Igy készül: 80 dkg BL55-öS liszt, egy nagy szem burgonya vízben megfőzve és saját levében szét turmixolva, (hagyjuk langyosra kihülni) 1 ek só, 2 ek porélesztő. kb fél liter víz (ez a sikértartalomtól függ)1 mokkáskanálnyi őrölt kömény, 3ek olaj. Az anyagokat jó alaposan egybedolgozzuk, az olaj kivételével, amit csak a végén adagoljunk hozzá apránként, és jól eldolgozzuk a tésztában. Bedagasztjuk, 30percig, utána lefedve hagyjuk 20 percig szobahőmérsékleten kelni. Ezután mégegyszer összedolgozzuk a tésztát, majd helyezzük bele formába vagy edénybe, amibe meg akarjuk sütni, rakjunk az edény v forma alljára káposztaleveleket, vagy alapossan hintsük be liszttel, és ismét hagyjuk ezuttal 35-40 percig megkelni. Ezután rakjuk a hideg sütöbe és 250 fokon hagyjuk 45 percig sülni. Amint kész, fényezzuk át vizes kefével és boritsuk rácsra ugy hagyjuk kihülni. én néha megszórom szezámmaggal, lenmaggal. mikor mi van. Isteni finom, ha valaki kedvet kapott próbálja ki.

2009. febr. 26. 20:05
Szívesen tartanék kecskét.
2009. febr. 26. 20:00
Sajnos mi nem tudunk sertést tartani a kertszomszédom miatt,mert a baromfi miatt is feljelentett(azt szabad tartani).Tanyán nőttfel és biztosan rossz emlékeket idéz számára.Az ő családját is elláttam friss tojással és baromfi val.Igyekszem követni a nagymama példáját ő minden nap tudott mit főzni pedig nem járt boltba.Sokkal jobban izlenek a családomnak a régi paraszt ételek és nem csak finomabbak,de olcsóbbak is.
2009. febr. 26. 19:19
Mi is itthon sütjük a kenyeret (kenyérsütő gépben).
2009. febr. 26. 18:29

Engem is érdekelne a recept a ficsi kenyérnek.

Mi is készítettünk kenyeret, nem nem lett olyan finom. Kemencében sütitek, sütőben, vagy a gépi kenyérsütőben-dagasztóban?

8. winny (válaszként erre: 7. - Winny)
2009. febr. 26. 17:28

plyat= olyat!

D

2009. febr. 26. 17:27

Mi parasztok vagyunk a jó értelembe véve:)

A férjem 73 én 72!Nem vagyunk kövérek.Csak plyat eszünk ami egészséges.

Abált szalonna tepertő kolbász.

Egészségesebb mint bármelyik felvágott.Na és csa vizet iszunk.

2009. febr. 26. 17:18
Én is ennek a híve vagyok,mindenbδl a természetes,és mindent amit csak lehet,én készítek,a savanyúságtól kezdve a befδttig.Igyekszem megválogatni hogy honnan vásárolok,mi is házi tejet,vajat túrót fogyasztunk.Kerüljük a túl sok édességet,viszont rengeteg csirát,sok-sok salátát/frisset/és én sütδm a kenyeret,zsemlét, kiflit mindent.Boltból ilyen dolgokat nem is veszünk.Egészséges-tiszta házi mézet biztos helyrδl olyantól vásárolunk,aki tényleg mézet ad és nem valami cukorral δsszekevert kotyvalékot.Majdnem mindent oliva olajjal készítek és nyersen is fogyasztjuk salátákhoz stb.Lekopogom,a napját sem tudom mikor voltam orvosnál.
2009. febr. 26. 17:13

Mi nem eszünk házi kenyeret, viszont a bolti kenyerünk még hasonlít a kenyérre (korán is kell menni érte a boltba, mert elfogy).

Van még: tej a szomszédból; saját sertés, csirke, zöldség, gyümölcs, befőtt, lekvár... Mi is elvagyunk látva mindenféle jóval :)


A hízásról nem tudok mit mondani, mindig is vékony voltam...

2009. febr. 26. 17:09
És meg lehet tudni annak a fincsi házi kenyérnek a receptjét?
2009. febr. 26. 17:07
Ügyes! :)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook