Agykontroll oktató vagyok - segíthetek? (beszélgetés)
Nem tudok aludni,milyen technikát javasolnál?
KONKRÉTAN.
.)))
Azért nem írok konkrétan az agykontrollról, mert az alap infok egy 150 oldalas könyvecskében elérhetők - még ma is.
Ha e mellett van valakinek kérdése, akkor szívesen megosztom a tapasztalataimat.
Nem is sejtettem, hogy ez ennyire bonyolult.
FT
Hát sziasztok :)
Elejétől olvasom a topicot,de még nem igen jöttem rá miről szól :-O :) az AK-t én is gyakorlom,bár tanfolyamra sajna nem jutottam el,de netről sokat tanultam :)
Ugye, hogy nem tudsz egyetlen kérdést se?
FT
Ui: írd le, nyugodtan. Semmi vész.
Bár ez lenne a legnagyobb gondunk:)
Nem nézek utána,de egy kérdésre emlékszem.
Nem tudok nyugodtan aludni?
Mit tegyek!?
Írj le légyszi egy konkrét kérdést amelyekre hivatkozol azokból, s szívesen válaszolok.
FT
Ezt tényleg ennyire nem érted?
Nyitottál egy topikot az agykontrollról, hogy mindenki kérdezzen, és te majd segítesz.
Kérdeztek is.
Erre te visszakérdeztél és ködősítő válaszokat adtál, majd eltűntél.
Én nem tudom, hogy elolvastad, illetve tudomásul vetted-e azokat a hozzászólásokat, kérdéseket, hogy miért nem válaszolsz konkrétat, miért nem adsz tanácsot légzésben, technikában, elmeállapotban.. de talán nem bennem van a hiba, ha ennyiőnknek van hasonló kérdése, te meg általánosságokat hintesz a szemünkbe...
Köszi a hozzászólásodat.
Megtisztelnél azzal, ha leírnád 1-2 mondatban, hogy mi az agykontroll.
FT
Bocs, de nagyon "megdöbbent" a hozzászólásod.
Az "agykontroll topikatyjának lenni" másfajta ismeretet követel - írod.
Ja, neked is a papír hiányzik? Ha New York-ban kiállítottak volna nekem egy "Mind Controlle Master" diplomát, akkor OK lennék?
Én csak embereken segítek.
Ilye pitiáner vagyok.
FT
Ez nálam is igy történt, de az a második két napban volt. Akkor meg is ijedtem egy kicsit magamtól:)
De az öngyógyító labor is nagyon jó volt. azt mais használom.
Nincs semmi baj, Tibi, látjuk a segítő szándékodat, csak mondom, valaminek a népszerűsítéséhez, oktatásához ez kevés. Hiába ettem jó gulyást valahol, nem kezdhetek el előadást tartani arról, hogy kell gulyást főzni.
Az agykontroll topikatyjának lenni másfajta ismereteket követel. Az alkoholizmust fogalmam sincs, ki hozta elő, és semmi köze az én kifogásomhoz, (sőt fogalmam sincs, mi közöd hozzá, és szerintem nem is kellene, hogy fontos legyen), de hogy te átéled és tapasztalod a témát, az agykontroll mondjuk úgy, gyógyító hatását, szerintem édeskevés ahhoz, hogy hiteles prédikátora légy. Bocs, ha megbántottalak, de az empirkius tapasztalat nem egyenlő a valódi ismerettel.
Szóvaé akkor a segítséged abból áll ,hogy elmondod,te honnan hova jutottál?
De hisz itt pont arról kezdtél beszélni ,hogy mi segített?!:))
Nos ,asszem mindenki erre kíváncsi.
ami pedig nem így volt.
(értsd, teljesen szárazon az a véleményem tibiről, hogy nem tudja, miről beszél. semmi szándékom nincs őt kisebbíteni, lehúzni, megzavarni. SZERINTEM nem ért az agykontrollhoz. és így ennyi.)
Köszi minden hsz.-t.
Értettem is mindegyiket (úgy vélem), és azt is látom, hogy picit bővebben kifejthetném, hogy mire gondolok. (Az azért húzós volt, hogy valaki sajnálja azokat, akiket tanítok..., De... Mennyi húzós helyzetben voltam már...)
"Silva" nevezetű ember, akivel társszerzőségben kiadták a legelső ezen tárgyú könyvet, nem volt dr., hanem vilanyszerelő. Éppen ez az érdekes. "Csak" felfigyelt valamire a gyermekeinél.
Céloztatok az alkoholista múltamra is. Igen, a gödörből történő kijövetel egy erősebb embert talált önmagában, mint aki beleesett. (Noha az Ak akkor is benne volt a fejemben.)
A jelenlegi HIVATALOS alkoholelvonó kúrák htékonysága 20-30%, azaz 70-80%-a a résztvevőknek visszaesik.
Én kb. egy éve tartok AK tanfolyamokat alkoholistáknak (is), és ezalatt az idő alatt kb. 10% volt a visszaesés. Ez nekem tetszik.
Ha valaki tanítani akar, akkor alapból van egy ellenállás - ez természetes emberi dolog.
Azonban ha valakihez odahajolsz, az arcába nézel, és halkan csak annyit mondasz:
Figyelj, te a mostani helyzeted kialakulásában mennyiben voltál benne? Gondolkodj el ezen, és holnap, vagy a jövőhéten megbeszéljük. Ahogy te úgy érzed, hogy valamit megértettél a saját felelősségedből, akkor beszéljünk tovább.
Érdekes!! Már másnap ott vannak az emberek és alig várják, hogy megdumálhassák egymással, hogy (ezt nagyon zárójelben mondom: milyen hülyék voltak eddig).
---------------
Ez egy fórum. A fórum talán azt jelenti itt, hogy hozzászólások - talán nem vagyok messze az igazságtól.
"Nesze semmi, fogd meg jól" - ezt írtam volna?
Szándékom szerint általánosságban nyitottam ezt a fórumot, mert 31 ember az AK alapelveivel megszabadult a fogságából - ahogy én is.
Folytatom ezt a munkámat, noha teljesen ingyen végzem, az adott kerületi budapesti önkormányzat biztosít egy helyiséget nekünk. Köszönet érte.
A LÉNYEG: annyi "nehézség érzetünk", annyi leülepedett keserűségünk, annyi "másra fogható fekete foltok" vannak bennünk, hogy éppen elég arra, hogy megkeserítsük a saját életünket.
MINDEN SZENVEDÉLYBETEG ÉLETÉBEN (és nem szenvedélybeteg életében) MEGTALÁLHATÓ A KIVÁLTÓ OK. HA MEGTALÁLJUK, AKKOR SZERETETTEL ELKÖSZÖNHETÜNK TŐLE.
Próbáltátok már? Nem? Akkor miért ítélkeztek?
Én helyetted soha nem hozhatok döntést, hogy hogyan tovább, ha szarul vagy.
Én helyetted soha nem beszélgethetek a családtagjaiddal, hogy valami nem OK.
Én helyetted nem kelhetek fel reggel, és készítek pirítóst a családtagjaimnak, akik örömmel veszik azt.
Én helyetted nem ülhetek a kisgyermekem mellett 1-2 órát, hogy egy matekpéldát megoldjunk...
Nem érzed komfortosnak az életed? Nézz magadba(!), utána nézz körül a legszűkebb környezetedben, hogy hol lehetnek a bibik.
Lehet, hogy ismét a levegőbe beszéltem.
Én nem sajnálom ezt az időt...
FT
Nem értem miért bántjátok személy szerint őt?
Mi köze ehhez a fórumhoz más fórumnak?
A kritika jogos,ha segítséget kínál ,akkor ködösítés helyett tegyen épp kézláb javaslatokat,a kérdésekre adjon választ.
Ennyi.
Mindenkinek, aki Fishtib-et hiányolja:
Én kicsit passzívan ugyan, de nézegetem ezt a fórumot... amit az indítója nem nagyon látogat, viszont Ő egy másik és más által indított témában elég aktívan osztogatja a tanácsait :) szóval itt van az emberünk csak a saját témája öngólnak bizonyult...