Afrikában élő magyarok, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Szia!Tudod biztosan az idojaras miatt vannak ezek a fajdalmak,mert nekem hal"istennek nincs senki a csaladban,akinek ilyen panaszai lennének,de mar jobb.Itt is az ido messzemenoen eltér a megszokottol.Ma egész nap a Nap nem létezett.Tegnap én is temetésen voltam,az idosebbik sogornom tavozott el.Jaaaj nagyon nem birom és még 3 oras volt odaig az ut.Tudod rogton kell menni,ha meg van a baj.Van 3 fia és 2 lanya nagyon szornyu volt latni a fajdalmaikat.Foleg a 3 fiu kint kulfoldon élnek és az egyik szinte az utolso percben érkezett meg.Pontosan o volt a kedvenc fia nem tudott tole elbucsuzni,pedig nagyon emlegette.Hat ez van.
Nagyon aranyos a bébi a foton.Nojjon nagyra.Na szép estét neked és legy jo!puszi
Szia! Remélem már jobban vagy,és nem fájnak az izületeid!Lehet,hogy az időjárás befolyásolja öket!Itt még mindig nagyon változékony az idő!Az egyik nap hideg van,a másik nap meg meleg!Az ember azt sem tudja,hogy hogyan öltözzön.Pláne a lányok,mikor mennek reggel a suliba hideg van,amikor meg jönnek haza meleg van!Na megyek fürdetni gyorsan,mert utána meg megyek a városba!Légy jó puszika!
Szerintem a mi részunkrol is ugy van:)
Szia!Itt nem mondhatnam,hogy izzadok,este még befutok.Jobb is ez igy.Ilyen meleg csak augusztusban szokott lenni,vagy elotte 1-2 napig szokott hirtelen felmelegedés.Ugy latszik a korral haladok,minden bajom van.Az ujjaimban fajnak az izuletek,na és a nyakam,derekam:)most minden osszejott.Ja és fejfajassal ébredtem.Na majdcsak elmulik,ha akar:)Tegnap hazamentek a sogornomék,egy kicsit messze laknak tolunk.Jo volt,hogy itt voltak,de lehet azért faj mindenem:)
Aranyos lehet a baba,jo neked,hogy peszralkodhatsz.En is szivesen lennék mar nagymama,remélem az is eljon egy nap.Jo munkat neked is és szép napot!puszi
Kösz:), de részemről a szerencse, hogy megismerhettelek benneteket és olvashatok a mindennapjaitokról:)
Szia!Itt ma jó idő van!Tegnap elött 37 fok volt!Ha csak belegondolok,hogy még hány hónapig lesz ez a meleg ,már rosszul vagyok!Nem szeretem a nagy meleget!Az ember nem tud kimenni a szabadba csak este!A lányaimnak ,ma kezdődtek a vizsgák!A Szonjának ma kémiából lesz,amit utál,pedig 4 fajtát tanul!A kisbaba szépen nődőgél,és nagyon szép!Már kezd mosolyogni mikor megyek fürdetni és mondom a nevét!Egy tünemény.Ami a zenét illeti,én is szeretem Margót,nem csak a hangját,hanem az egyéniségét is!Szeretem még Stefanót,Nótár Maryt,Váradi Roma Cafét,,meg még sorolhatnám!Na megyek takarítani,aztán meg főzni!Légy jó,és vigyázz magadra!Sok puszi!
Szia!En altalaban ilyenkor szoktam kelni.Nekem most hirtelen eszembe nem jutna,hogy mikor van itt a gyereknap,de az biztos,hogy nem most a napokban.Aranyos lehetett a lanyod,hogy csavaroban aludt,dehat a szépségnek ara is van.Naimanak hivtad?En is ismerek egy not,akit igy hivnak,de a lanyodnak nagyon jol passzol az egyéniségéhez.Itt is szép ido volt,vagyis van.Gyalogturaztunk,szoval 6km-t gyalogultunk emelkedos helyen és bizony,most alaposan izomlazam van.Nem szokott izomlazam lenni,de most ugy néz ki,hogy tobb volt a kelleténél.Egy masik hazban,ahol laktunk volt benne citrom fa és narancs fa,olyan illatos volt mindig a kert,amikor viragzott.A fiam kisebb koraban éppen a rozsarol tanultak és hozott egy dugvanyt és képzeld olyan gyonyoru rozsa fa lett belole.Remélem a tulaj nem vagta ki azota,mert egy alma fat is ultettunk,de a hulyéje kivagta,pedig gyonyoru almat termelt,és nagyon hamar.Te is ugy néz ki,hogy szereted a mulatos zenét én is nagyon imadom,de a Margonak a hangjat jobban szeretem,mint a fiaét vagy a férjéét.Remélem kitancoltad magadat az nagyon jo mozgas,legalabb mindennap egy félora és meg lesz az eredménye.Na szép napot neked is és jo legyél!puszi
Kedves toled,hogy megtisztelsz azzal,hogy elolvasol bennunket!
Szia kedvesem!Ma korán keltem már fél 7 kor ,mert indítottam a lányokat a suliba!Náímának a kisebbiknek ma van gyeremek nap az isibe!Nagyon örült neki,mert kapnak valamilyen ajándékot!Szépen kiöltözött,még a haját ir be kelett csavarni tegnap este!Alíg tudott aludni a csavaróktól,de úgykell neki!Már itt is szép idő van pár napja.Tegnap egész délután kint sütkéreztem a napon,mert a lakásban majdnem megfagytam.Képzeld,múlt héten ültettem egy citrom és egy narancsfát.Már régóta szerettem volna ültetni a házunk elé.A termésre gondolom jó sokat kell várni,de nem baj nem sietek sehova.Jó náthás vagyok már 3 napja.Gondolom a sok vendégtől kaptam el valamit akik idejárnak már nem is tudom mióta!Jaj most megy a nóta tévében a Bodi Csabitól a Laridéj!Imádom!Jó kedvem lesz ha ezt a pasit meghallom,vagy az apját!Megyek táncolok egy kicsit!:):)Légy jó puszi
Olyan jó olvasni benneteket?)
Szia!Szivesen maskor is!Dehat az,hogy én azt irtam neked hasonlitasz az arab nokre,az dicséret volt részedre.Nagyon sok arab no gyonyoru,de ha a karakter ellen tiltakoznal,azt jobban megérteném:)Biztosan sikerulni fog a fogyid,ha eros akarattal elszanod magad,és az nem igaz,hogy kovér vagy.A nyaron mindenképpen jonni fognak a fiaim.Szeretik a tengert,a napsutést. Nagyon szép lehet amikor ennyi ember osszejon,szép csaladias az élet!Nalunk is szokott ilyesmi lenni,ha nem is ennyien,szeretem a nagy csaladot.Nekem is fog jonni egy hétre a sogornom és a férje,o az egyik legkedvesebb sogornom.Ismered a madleine sutit?Ha nem akkor leirom majd a receptjét,nagyon gyors és finom.Na én is megyek a dolgomra.Vigyazzatok a pici babara!Szép napot!puszi
Szia!Köszi a dícséretet!Na ugye az új képeken nem is vagyok olyan arabos?Csak jó kövér!Jövő héttől neki akarok fogyózni,de nem tudom,hogy menni fog-e?Mert mindig csak mondom,aztán nem lesz belőle semmi!Szóval vissza ment a kicsi fiad!Hát gondolom,hogy szomorú vagy!És mikor jön meg legközelebb?Itt egész héten esős idő volt,és hideg.Esténként ,majdnem meglehet fagyni.A húsvétot nem tartjuk,csak a karácsonyt.A kisbabák jól vannak.Ma fognak jönni a vendégek,vacsorára.Jó sokan lesznek,ha jól számoltunk ,úgy kb hatvanan.Kuszkuszi lesz a vacsora.Meg hát tea,sütemények meg üdítő.A kislányt én fürdetem minden nap,mert az anyukája még túl szerencsétlen,de majd megtanulja remélem!Na megyek kedvesem!Légy jó és vigyázz magadra!Puszi
:)Jaj azt nem is irtam,lattam az uj fotoidat az iwiw-en nagyon jol nézel ki,csak igy tovabb,mindent bele!puszi
Szia!Olvastam az uzenetedet az iwiw-en,gondolom lattad a nyitott boritékot,valaszoltam is ra!
Persze az iwiw-en sok idot el lehet tolteni!Gratulalok a kislany szuletéséhez!Hat tudod reggel szul és este hazaadjak,itt is ugy van,foleg,ha maszek klinikan szul,mert eléggé draga!Viszont semmit(legalabbis itt)nem kell otthon csinalniuk!Mindent megcsinalnak a kismama helyett!A draga fiacskam visszament,ilyenkor észhez kell térnem,mert nagyon megvisel.Azzal vigasztalom magam,hogy az o boldogsaguk tobbet ér,mint az én szomorusagom.
Ma mar ujra érzodik a tavasz jovetele,szép a természet!Lassan kozeledik a husvét szoktal ilyenkor tojast festeni?En kaptam otthonrol tojasfestéket,ugyhogy most lesz festett tojasom.Legy jo te is és vigyazzatok a kis babakra!puszi
Szia!Már elég régen voltam!Írtam neked az iwiwre is,de ezek szerint nem olvastad!Most inkább ott vagyok,mert ott mindig keresnek a rokonok,és nem győzök a levelekre válaszolni.Meg hát sokan jöttek a magyar sógornőmhöz a vetélése miatt,és mindig oda kellett mászkálnom.Tegnap reggel meg megszült a másik sógornőm is.Kislánya született.Most megint kezdődik a nagy jövés menés,előlről!Már únom!Képzeld reggel szült,este meg haza hozták!Nevetséges!És felelőtlenek!De hát ők is csak líbiaiak!Az eszükhöz kell érteni!Az ilyen dolgokon ,még 20 év után is kiakadok!Hiába,nem tudom megszokni az észjárásukat!Különben,hogy van a fiad?Vissza ment már?Remélem sok időt töltöttetek együtt!Na megyek!Légy jó!Puszi
Szia!Igen itthon van hal'istennek,de csak 2 hét és ez olyan hamar el fog szaladni!Hat tudod,tényleg nagyon nehéz nélkuluk,de az ember a gyerekének szeretné a jobbat adni.Itt jartak a Kozgazdasagi Egyetemre,de kulonbozo egyetem mind2 és nagyobbik azt mondta,hogy szeretne kimenni,mert nem tetszett itt neki,utana a kisebbiknek sem tetszett.Nem akartuk lebeszélni oket,mert szerintem a fejlodés szempontjabol jobb sokkal,igy meg kellett tanulnom az o boldogsaguk erdekében,hogy elengedjem a kezuket!Nagyon jol megtanultak fozni,mosni,takaritani,ellatjak magukat:)a feleséguknek nem lesz ilyesmiben gondjuk,ha majd lesz:).Nekem azért is nehezebb mert én is kulfoldon,és nincs itt senkim a férjem csaladjan kivul,néha teltségérzetem van toluk:),tehat egyoldalu:)Tényleg hazakoltoztél volna,ha a gyerekeid nem lennének?En ebben a szempontbol màr leléphetnék:)de jo férjem van,de szeretnénk visszamenni haza,egy ido utan,tobbszor gondoltunk ra,de nem a legjobbak az otthoni lehetoségek!Na majd elvalik,hogyan alakul idovel!Szép napot!puszi
Szia!Már hiányoztál!Nem tudtam el képzelni,hogy mi van?Azt hittem,hogy már nem is jössz vissza!Persze ,így már megértelek!Szóval,itthon van a kicsi fiad!Gondolom ,nagyon boldog vagy!El hiszem,hogy nehéz,így a gyerekek nélkül!Én el sem tudnám képzelni,hogy messze legyenek tőlem!Ha már most bele gondolok,hogy mi lesz ha a lányaim férjhez mennek,már rosszul vagyok.De azért szerencse,hogy a lányom barátja,itt lakik nem messze,5 percre.De a kisebbiket sem engedem messzire!Nem akarom,hogy azt éljék át amit én!Messze mindenkitól.Mondjuk,ha a gyerekek nem lennének,akkor már haza költöztem volna!!Az iwiwet irmertem,csak nem volt meghívóm.Nem szóltam a tesóimnak,különben küldtek volna!Ha akarsz keress meg!Majd írok privit!Na légy jó!Szia!És használj ki minden pillanatot a fiaddal!
Szia!Tényleg nem tudtal az iwiw-rol,akkor mondtam volna neked!Igen az elején érdekes,aztan megszokassa valik!Mostanaban azért nem irtam,bocsi,mert itthon van a kisebbik fiam és tudod,minden percemet raszanom!Nagyon hianyoznak nekem!Ezt csak az tudja,aki benne van!Gondolom még tart nalatok az unnep a babak szuletése miatt!Végre 3 napja tart a szép ido,itt van a tavasz illata!
Szép napot neked!puszi
Hát,hála a Jó Istennek ,hogy külön házban lakunk,mert különben megbolondulnék a nagy zsivalytól!
:)szia:)akkor tényleg nem unatkoztok,vagytok páran:)Nem tudom milyen lehet ilyen nagy családban élni ,de én szeretem néha a nyugalmat ithon azt tudom ,ill. a csendet:)
Szia!Bocs,de nem nagyon értem rá! Tudod felmentem az iwiwre,mert csak most kaptam meghívót!Megkerestem a régi barátokat,akikkel rengeteget beszélgetek,a régi szép időkről!Nagyon jó felidézni,a régi emlékeket!A testvéreim is mind ott vannak,és napi szinten tudunk levelezni.Eddig is tartottuk a kapcsolatot,de csak messengeren.Különben mi jól vagyunk,remélem ti is!Légy jó,és írj!
Szia!Igen ismerem az ilyen helyzeteket,ha nagy csalad él egyutt.Van elonye és hatranya!En mindenfajta allatokat nagyon szeretek,jo lehet az ilyen farmos élet!
Te is legy jo!puszi
Szia!Igen ,írtam a Ritának,hogy hol élünk.Ez tényleg egy nagy farm,és minden fiú testvér itt lakik,kivéve egyet.Meg van aki még nem nősült meg.Nagyon sok fajta állatunk van,de én nem vagyok értük oda.Vannak lovaink is,csak őket szeretem.De sajnos nem rég pusztult el a kedvenc lovam.Nagyon sajnáltam szegényt!Az én férjemék 16 -an vannak testvérek,de 2 anyától.Az én férjem anyukája meghalt,mikor még ők kicsik voltak,és hátra hagyott 7 gyereket,5 fiút és 2 lányt.A legkisebb akkor volt 10 hónapos,a férjem meg 4 éves.Már nem is emlékszik az anyukájára.Ez után az apukája úgy döntött,hogy nem hoz mostohát a sok gyerek mellé,hanem inkább elveszi feleségül a volt felesége húgát,Őtőle van 9 gyerek,2 fiú és 7 lány.Úgyhogy nagy a család,pláne mikor jönnek,és hozzák a gyerekeket.Kész bolondok háza!Na megyek !Légy jó puszi!
Szia!Akkor most van elfoglaltsagod a vendégekkel,szép ez amikor egybe van a nagy csalad.En jol érzem mindig magam,amikor vagyunk vagy 20_an 30-an,amikor van valami unnep.Na nem babaszuletésre gondoltam,valamilyen mas unnepekre.Most visszaolvasgattam egy kicsit,és irtad a Ritanak,hogy te farmon laksz és az anyosodek és testvérei a férjednek mind ott laknak.En is ismerek egy ilyen csaladot,az apa minden fianak epitett oda lakast,(ez is farm)és egyutt laknak,nagyon nagy terulet egyébként.De el vannak mindenkitol zarkozva,mar ugy értem,hogy nincs szomszédjuk.Nem lehet rossz,biztosan nincs idod unatkozni,akkor.Nekem nincs anyosom egyszer lattam,amikor még elhozott a férjem bemutatni neki,mikor idejottunk végleg,mar nem élt.Szegény eleg fiatalon meghalt,nyugodjon békében.
Irigylem akiknek van anyosuk,nekem ugy hianyzott mindig,az aposomat is ugyanakkor lattam.
Na ez van!Szép napot neked!puszi
Szia Rita!
Nem csodàkozom,hogy ezutan a hosszu tél utan varod a tavaszt,hiszen otthon gyonyoru minden tavasszal.
Ha mindig 34 fok lenne korulotted biztosan megunnad,mert azért otthon is szokott annyi lenni nyaron,sot még tobb is.
Van mar hovirag,mert ugy emlékszem ilyenkor bujnak ki,és nem sokara a kicsi ibolyak,jaj de szeretem oket.
Szép verofényes napot!
Szia!A múltkorihoz képest ,már lehűlt az idő.Nem szeretem ha ilyen össze vissza van.Tegnap volt vacsora a sógornőmnél,nagyon sokan jöttek.Ma meg a szomszédok,meg az ismerősök jönnek.Igy szoktuk csinálni,ha valaki szül.Jobb mint ha mindennap beállít valaki.Tegnap a rokonok voltak.Nálunk majdnem mindenki náthás,meg köhög.A pici lányomat nem is engedtem ma suliba,mert egész éjjel köhögött.Ez mind az időjárástól van,hogy nappal meleg van,este meg hideg.Nem is tudja az ember,hogy hogyan öltözzön fel.Át kell mennem a sógornőmhöz segíteni készülődni,mert délután jönnek a vendégek.A másik sógornőmnek is már csak 1-2 hete van hátra,és akkor kezdődik minden előlről!Szia puszi
Sziasztok lányok:)úgy örülök ,hogy már tavaszodik:)olyan szépen süt nap kint és meleg van , a februárhoz képet!Már vége lehetne a télnek:(meguntam nagyon...!34 fok:)azt kibírnám ám !
Szia!Jo birod az alvast,ha ilyen sokaig alszol,jo neked.Akkor a tazsint ti is csinaljatok,erre is igy keszul,de itt tesznek bele sajtot is.Jo pofa lehet a férjed,hogy a gipszet leszedte a labarol.Lehet csak zuzodas,mert ha tores lenne a labaujjan az nagyon fajna nem?Lehet,hogy most mar azota rendbe is jott.Hat igen,ha a ferfiaknak van valami gondjuk az egeszségukkel,akkor van kenyeztetes,nyafogas,minden bajuk van:),na és persze mi meg megteszunk mindent ertuk.Aztan mondjuk a magunket:)Na itt nincs 34 fok,tegnap jobb ido volt,de ma mar nem jo, ujra esett az eso,és fuj a szél,neha van nap neha elbujik.Ha ilyenkor mar 34 fok van nalatok,akkor nyaron hany fok van?Nem hiszem,hogy birnam!Valemelyik nap olvastam nagyjabol,hogy ha valaki akar az orszagotokba utazni,ha meg ervenyes vizummal is rendelkezik,jobb ha lemond rola,gondolom te is hallottal rola,hogy mi miatt....Ma huslevest foztem,salata,rantott hus,és krumplipuré.Holnap legalabb levest nem kell foznom!Na szép napot!Udv.puszi
Szia!Nem rég keltem fel.Jól kialudtam magam.Már beraktam az ebédet a sütőbe,tazsint csinálok,csirkéből és zöldségekből.Ugye ma péntek van és mindenki itthon van.A férjem tegnap is itthon volt,mert tegnapelött este,elcsúszott a fürdőbe és fáj a lába.Szerintem eltört a lábujja,mert elég jól be dagadt neki.Hiába mondtam neki,hogy menjem el orvoshoz nem akar.Én borogatom neki,ecetes vizzel,meg áztatja tenger sós vízbe.Ma már leapadt egy kicsit a duzzanat.Nem tudja elviselni a gipszet.Már volt ilyen pár hónapja,hogy megrepedt a csont a lábába,akkor begipszelték neki,de ő 3 nap múlva egyedül leszedte.Sajnos ő ilyen!Roszabb mint 10 gyerek.Komolyan mondom a gyerekekkel nem volt ennyi problémám ,mikor betegek voltak.De hát én kényeztettem el,most meg eszem amit főztem.Remélem,gyorsan meggyógyul.Különben nem ismerem azt a krémet amit írtál,itt nem csinálják.Az almás pitéd biztos finom lett!Küldhettél volna egy kicsit!Ne tudd meg ,hogy milyen meleg van ma!Az mondta a tévé,hogy 34 fok lesz ma,és jövő héten ismét lehülés várható.Na szia !Puszi!Erika
További ajánlott fórumok: