Afrikában élő magyarok, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Na véletlenul elkuldtem.Szoval alkalmazkodàssal és masok kulturàjànak az elfogadàsàval az ember meg tud lenni,ha viszont is elfogadjàk.
Szép napot neked!Udv.
Szia!Kulonosebbet én sem tudok mondani,22 éve élek itt a férjem otthon tanult és ugy ismerkedtunk meg.Van 2 felnott fiam,akik kint nyugaton vannak,az egyik màr dolgozik a kisebbik még tanul.Nem mondhatom,hogy megszoktam az itteni életet,de elfogadtam es a
Szia!Az orom mellett,akkor akadtak egy kis nehézségek is,mivel az idopont nem volt betartva,ezt ugy hivjàk,hogy arab randevu.Megnéztem a kutyust,jaj nagyon aranyos.Nekunk is volt régebben 2 is és macska. A kertben volt egy teknos is,nagyon kicsike a férjem talàlta az utcàn és hazahozta.Novogetett szépen,de egyszer a levàgott galyakkal ossze lett fogva és kidobva,persze nem vettuk észre.Remélem,hogy megmaradt és elvànszorgott valahova.Jo pinenést neked délutànra.Udv.puszi
Szia Rita!Hát magamról csak annyit,hogy itt vagyok már 20 éve.A férjem idevalósi,van 3 gyerkőcöm,akik már nagyok.Van egy fiam 22 éves,és van 2 lányom,egy 18 és 13 évesek.Látom te celdömölki vagy,az nincs messze az én kis városomtól,Szombathelytől.Írj egy kicsit a családodról,munkádról.És kérdezz nyugodtan.További szép napot Erika
Szia! Na végre itt vagyok!Tegnap nem értem rá!Nagyon jól sikerült minden!Itt voltak a lányom barátnői,vagy tizen,plusz a sógornőim.Nagyon elfáradtam,már reggel be kelett mennem a konyhába készülődni,az ebédre.Csak az volt a baj,hogy a lányok mind külön jöttek.Az első már itt volt 12-kor,az utólsó meg 4-kor.És addig nem tudtak ebédelni,amíg nem volt itt mindenki.Úgyhogy fél 5-kor ettek.Amire végeztem utánuk fél 2 volt.Úgyhogy ma olyan vagyok mint egy halott,de ebéd után alszok egyet.Nézd meg az adatlapomon a képet ,a kutyusról amit az osztálytársaitól kapott,olyan édes.Virágom nekem sincs a lakásba,de volt régen nagyon sok,de mind tönkre ment.Nem tudom mért?Pedig több fajtát is kipróbáltam,de feleslegesen.Szia!További szép napot neked!Erika
Köszi mindkettőtöknek,jövök amikor tudok és engem minden érdekel:)(a fogyis témák annyira nem ,lehet egyszer majd...)
Igazából először az érdekelne hogy kerültetek oda ahol most éltek ,gyerekek,férj,munka stb.nyelvtudás..örülnék privinek is vagy itt meséltek:)nekem okés:)és persze kérdezzetek nyugodtan:)ti is!
Szia! Remélem minden jol sikerul a mai napon es jol fogjàk érezni a lànyok magukat!Ma én milànoit fozok,most vàrom a viz,hogy felforrjon!Udv:puszi
Szia Rita!
Mint ahogyan a Naima is irta gyere csatlakozz hozzànk,ugyis csak 2en tartjuk a frontot,szivesen vàlaszolunk a kérdéseidre,persze,ha tudunk.
Szia!Ha levelezni akarsz,nyugodtan csatlakozhatsz hozzánk!Igaz csak ketten vagyunk,aranyparton és én.Ha kérdésed van ,nyugodtan kérdezz,vagy ha csak beszélgetni akarsz ,akkor is örömmel várunk.
Sziasztok:)én nem Afrikában élek ,de nagyon érdekel más népek kultúrája,szokásai..van több külföldi levelezőbarátnőm,akikkel írogatunk:)és örülnék ha beszélgetnénk néha itt is:)örülök ,hogy idetaláltam:)
Szia!Hàt nem tudom a foton tényleg nagyon hasonlitasz rajuk,de néha a làtszat csal,mert van amikor a foto nem mindig jol sikerul.Akkor most jo nagy munkàban lehetsz,de finom ebédet készitesz és a fo,hogy a lànyodnak emlékezetessé teszed a szulinapjàt.Nàlatok kell futeni,én nàlam mindig megy a melegito,kivéve éjszaka.Akartam màr toled tobbszor kérdezni,hogy neked a lakàsban vannak viràgok?Nekem mindig tonkremennek a lakàsban,bepenészesedik.Mindig csodàlkoztam rajta,hogyan és miért nincs nekik viràg a lakàsban,hàt gondolom ezért.Sajnos a futonak a nevét nem tudom na ez az egyetlen,ami megmarad a lakàsban,de az is csak a konyhàban.A sogornod kozel lakik hozzàd?Ma szerelik a parabolt,mert lecseréltuk a tànyért vagy mi a neve,de màr reggel ota szorakozik vele.Nagyon nem szeretem,ha valamit szerelni kell a lakàsban,mert turelmetlen leszek a lassu munka miatt.Na jo szorakozàst nektek és Boldog Szulinapot a lànyodnak!Udv.Eva
Szia!Komolyan hasonlítok rájuk?Jaaaaaaj neeeee!Csak a kép rossz!!!!Pedig akár hova megyek,egyszerre tudják rólam,hogy nem vagyok arab!Még csak az kéne ,hogy össze keverjenek vekük!Régebben szőkés barna voltam,de azt mondták a vörös jobban áll.Képzeld,a lányom holnap tölti be a 18-at.Meg hívott egy csomó barátnőjét.Úgy kb 15 csaj lesz,meg mi.Úgyhogy készülhetek holnapra.Úgy van,hogy ebédre jönnek.Lesz rizs,sült csirke,rántott csirke mell,burik,pizza,meg hát torta,meg sütemény.Amit tudok ma megcsinálok,mert nem akarok holnap, egész nap a konyhába lenni egyedül,és főzni.Most keltem fel ,nem rég.Megint alíg aludtam az éjjel,mert fáztam,de lusta voltam felkelni egy másik takaróért.Megyek főzni,meg takarítani.Ha közelebb laknál,biztos meghívtalak volna a holnapi buliba!Szép napot!Szia Erika
Szia!Akkor gondolom,hogy meg volt az orom a gyerekei részérol es részedrol is a csomag làttàn.Biztos,hogy jol érezték magukat,mivel otthon nagyon sok mindenben kivehetik a részuket.Na most,hogy kuldtem a jelet làttalak a foton.Hàt nem semmi,de nagyon hasonlitasz az arab nokre,elkeveredsz kozottuk,nem mintha én nem,mert én sem vagyok szoke,de azért észreveszik rajtam.Ma foztem meg én is a spenotot,nekem is mintha elvàsolta volna a szàmat,vagy a fogaimat:)Biztosan valami miatt izgatott vagy,azért nem tudsz aludni,talàn az orom miatt,hogy otthoni izeket kaptàl.Na megyek nézni a Joshi Urat:)Szép estét és tessék aludni éjszaka!Udv.puszi
Szia!Na végre megjöttek a sógornőmék!Nagyon sokat mesélt.Nagyon jól érezték magukat,a hideg ellenére.Sokat kirándultak,csavarogtak minden felé.Kaptam levelet anyukámtól,és csomagot a testvéreimtől.Nagyon örültem neki.Itt még nem esett a hó,jó neked,hogy részed volt benne,és élvezhetted.Tegnap nagyon finom lett a spenót,annyit ettem,hogy még éjjel is égett tőle a torkom.Itt is vannak leárazások,de nem nagyon érdekel.Már két kávét ittam,de még mindig olyan álmos vagyok,mint a csuda.Fél 7-től fent vagyok,de még nem csináltam semmit.Fárdt vagyok,egész éjjel nem aludtam,nem tudom mért.Van még tegnap vacsoráról , borsó levesem,de kellene még főzni mellé valamit.Megyek mert nem lesz belőlem semmi.További szép napot!Szia puszi!
Szia!Szegény sogornodék,akkor jol megjàrtàk.A repulojegyet ilyenkor vajon ujra kell vàltani,hàt csak visszaérnek ma màr.A téli vàsàr az,amikor a téli ruhàkat,kabàtokat,csizmàkat,cipoket leértékelik 30-70szàzalékig.Régebben itt sem volt,de màr vagy 3-4 éve van.Na làtod most te juttattad eszembe a spenotot,én is meg fogom csinàlni,van is itthon.Sajnos itt sincs soska én is jobban szeretem azt,dehàt a spenot is finom.Na otthon senki sem tudta volna belém tomni a spenotot,itt meg megeszem,furcsa az ember.Igen hallottam,hogy kemény tél van otthon,én meg màr 22 éve nem làttam havat.Soha nem mentem még télen haza.Foleg karàcsonykor nagyon-nagyon hiànyzik,de ez mind azért,mert télen nem szeretek utazni.Aztàn majd lehet,hogy ràveszem egyszer magamat.Ja tényleg egyszer itt is esett a ho,nagy pelyhekben hullott,kint àlltam a teraszon és ugy néztem,kozben azt sem vettem észre,hogy a làbam lefagyott.Na jo fozést neked,jo legyél!szia puszi
Szia!Hát el sem hiszed!Tegnap sem jöttek meg a sógornőmék,mert le késték a gépet.Talán ma már haza érnek.Nem hallottam még a téli vásárról.Itt nincs.Mi az pontosan,miket árulnak?Ma spenótot főzök krumpli pürével,és főtt tojással.A gyerekek nagyon szeretik.Ti szeretitek?Nagyon hiányzik a sóska,amit imádok,de itt sajnos nincs.Nálatok van?Tegnap este pizzát csináltam 5 tepsivel,mert a sógornőm gyerekeinek is adtam belőle.Ma itt szépen süt a nap,de néha vannak felhők is.Lehet,hogy esni fog.Láttad a tévében,hogy otthon milyen hideg van?A hó nagyon hiányzik,már 14 éve nem láttam havat.14 éve voltunk otthon utoljára télen.Akkor halt meg az apukám.Azóta csak nyáron megyünk.Na megyek,csinálok valamit!Légy jó puszi!
Szia!Nem tudom,hogy nàlatok a kovetségen hogyan zajlik az utlevél rendezése, mert itt amikor beviszem,àltalàban itt adom le,és ok kuldik tovàbb haza!Na most itt az a baj,hogy ide futàr nem mindig jon,van amikor félév is eltelik,mire ujra visszajon az utlevél.Erre vigyàzzàl érdeklodd meg,mert lehet,hogy nàlatok még ritkàbban van futàr.Jobb,ha minél hamarabb beviszed nekik,foleg,ha nyàron haza akarsz utazni.Itt sincs mindig friss gomba,foleg nyàron,én is sokszor hasznàlom a konzerveset.Tényleg nem izlett nekik a turogomboc?Szaraznak talàltàk?Nem tudom te szoktàl hozzà szoszként adni tejfol egy kis olvasztott vajjal kikeverve es vanilliàs cukor és megontozod.Ma elmentem megnézni a téli vàsàrt,érdekes modon most nem volt az a nagy tolongàs,mint szokott.Nem igazàn tetszett semmi az az igazsàg!Remélem a sogornod megérkezett es a férje!Szép estét!puszi
Nos igazából Afrika déli részére gondoltunk. Nagyon szeretünk állatokkal foglalkozni, ezért valamilyen ehhez mérhető munkát szeretnénk találni.
Szióka!Hát az útlevelem nekem is le fog járni márciusba.Akkor majd el megyek a követségre és mindent meg érdeklődök pontosan,ne hogy meglepetés érjen.Tegnap megcsináltam a túrógombócot,de amennyire kívántam úgy nem ettem belőle sokat.Nagyobb volt a szemem mint a szám.A gyerekek közül is csak a lányok kóstólták meg,de nem nagyon ízlett nekik.Többet nem is csinálok csak magamnak egy kicsit,ha megkívánom.Ma kuszkuszit akarok csinálni.Különben a gombát frissen veszem,de nem mindig lehet kapni.Ha nincs friss a konzerves is jó.Nagyon szeretem,eszembe juttatja a gyerekkoromat,mikor a nagypapámmal gombásztunk az erdőbe.Jaj de szép volt!Ha van ,akkor ki rántom,de teszek majdnem minden ételbe.Levesbe nagyon finom.Még nem csináltam semmit,de neki kell állnom,de ha fázok akkor nincs kedvem semmihez.Pedig lenne mit,mert tegnap megint vihar volt és minden csupa homok,meg még ki kell olvasztanom egy csirkét.Légy jó,és vigyázz magadra!Sok puszi Erika
Szia!OK.akkor majd jobban figyelni foglak!:)Akkor te is olyan vagy,mint én,ha vàsàrolni megyek a férjem a fejét fogja.Nekem is o vàsàrolja be a piacos dolgokat,mert én nem szeretek oda menni.Friss gombàt hasznàlsz vagy konzerveset?Itt màr lehet kapni friss gombàt,de én nem tudom,hogy miért gyengének talàlom az izét az otthonihoz képest.Akkor sogornod jol megjàrta,ezek szerint a lànyai màr nem kicsik,hogy egyedul hazautaztak,még az a szerencse.Egyszer én is jàrtam igy,hogy itt lejàrt az utlevelem,és a kovetségen adtak egyszeri utazàsra engedélyt,de otthon meg majd,hogy nem be kellett bizonyitani,hogy én tényleg igazi magyar vagyok-e .A végén az itteni kovetség intézte el,hogy megkapjam az utlevelemet,pedig anyakonyvi kivonatom is volt és anyukàm is alàirta,hogy az o lànya vagyok,tehàt a fejem alaposan belefàjdult.Es tudod miért mert nem voltam a szàmitogép rendszerben,mert a rendszervàltàs elott jottunk el.Na szép estét kivànok neked!Udv.puszi
Bocsi lányok mennem kell!Addig is,ha van kérdésetek,tegyétek fel!Este 6 fele leszek!
Szia!Nekem nem kelett semminek neki indulnom,mert a férjem ide valósi.Csak modernebb országot válasszatok mint pld.Líbia,Tunézia,Libanon,Marokkó,Egyiptom.Ezekben az országokba könnyebben be tud illeszkedni egy külföldi.Mire gondoltatok?Melyik országra?
Bátorság csak ugy elindulni! Azért csak nem Európáról van szó! Elképzelésetek van, hogy hova mennétek, vagy mit szeretnétek csinálni?
Sziasztok!
Párom és én úgy tervezzük, hogy Afrikában szeretnénk letelepedni.
Szeretnélek megkérdezni titeket, hogyan indultatok el, és mit tanácsoltok nekünk. Hová induljunk?
Dzsibuti a Vörös-tenger partján fekvő kelet-afrikai ország. Északon Eritrea, nyugaton és délen Etiópia, délkeleten pedig Szomália határolja. Az egyik legszegényebb Afrikai ország. Gondolom Magyarok nem is élnek ott.
Szia!Erről a városról még nem halottam!Tudnál róla többet írni?Merre van?
Szia!Vannak nők akik el takarják magukat,de ritka.A nők 90%kendőt hord.Én úgy öltözök mint otthon.Néha ha elmegyek valahová,én is csodálkozom,hogy milyen modernek az emberek.Mikor én jöttem 20 éve még nem volt ilyen.A boltok tele vannak a leg divatosabb olasz import ruhákkal.Amiről te írsz az keletebbre van.A vallást,én személy szerint nem gyakorlom ,mert keresztény vagyok.Ha van még kérdésed nyugodtam tedd fel.Szia
Sziasztok.
Van valaki itt Dzsiboutiból vagy környékéről? Nyáron költöznünk kell oda pár évre és érdekelnének az ottani szokások. Előre is köszi.
Szia! Nektek nőknek nem kell olyan zárt ruhában járnotok ott? Lehet, hogy keverem a szokásokat más tájegységekkel, bocsi előre is. Gondolom a vallást nagyon kell gyakorolni, ugye?
Szia!Pedig arra jártam!Kiabáltam, hogy Vicaaaa!!! Vicaaaa!!!,de semmi!Így hát vissza jöttem!Hát tényleg sokat költöttem,több mint 150 dinárt,de legalább mindent megvettem ami kell.Általába a férjem vásárol,én csak akkor megyek boltba ha nagybevásárolni kell.Még jó ,hogy nem én megyek minden nap a boltba,mert akkor még a gatyánk is rá menne.Hahaha!Mégsem csináltam meg a túrógombócot,talán ma este.Ebédre csirkepörkölt volt,gombásan és tejfölösen,és csináltam hozzá gombás,kukoricás rizst,finom volt.Képzeld a sógornőmékkel mi történt!Ma kelett volna haza jönniük,de ausztriába nem engedték fel a repülőre.Csak a két lánya jött vissza,ő meg ott maradt a férjével.A következő történt:Le járt az útlevele és otthon megcsináltatta,de valamilyen arab pecsétet kifelejtettek belőle!Úgy hogy holnap fel kell mennie pestre,megcsináltatni a papirjait.És akkor talán kedden vissza tud jönni.Megyek valami vacsit csinálni.Van még pörkölt,de én megpróbálom a túrógombócot,remélem sikerük,mert már évek óta nem csináltam.Na szia.Sok puszika,és vigyázz magadra.
További ajánlott fórumok: