ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Sziasztok!
Márciusra várjuk a babánkat, és a Honvéd kórházat szemeltem ki magamnak (IV: kerületi lakosként tudok oda menni). Tudnátok a következőben tanácsot adni?:
Jelenleg a IV. kerületi SZTK-ba járok terhes vizsgálatokra, gondozásra, szóval még sosem voltam a kórházban, nem láttam ott dokikat. Ha mondjuk szeretnék fogadott dokit, akkor az hogyan zajlik technikailag??? (nem biztos, hogy a magánrendelésekre mennék el)
Hogy jutok el hozzájuk és hogyan kérem fel?
köszi szépen a válaszokat :-)
Egy standard kelengyelista alapjan hozz ide is mindent, ket reszletben, egy csomag szulni, egy kesobbre.
Ami korhaz-pecifikus:
A babanak csak popsitorlo es pelenka kell, ruhat adnak, takarot is, koldokkezeleshez is mindent. Esetleg meg egy plusz textilpelust erdemes vinni bufizeshez, vagy barmihez kellhet.
Ami meg kell: evoeszkoz (nem adnak), pohar, szalveta, , wc papir, ilyesmi. Ja, es innivalo, ennivalo legyen nalad plusz, mert nem biztos, hogy ki tudsz menni mindig kajalni.
Szia!
Bocsi,hogy nem a kérdésedre fogok válaszolni hanem visszakérdezek, de tényleg van szülésfelkészítője a kórháznak? Én nem is tudtam... Esetleg van róla info.-d?
Kelengyelistám nekem van egyébként,de csak ilyen barátoktól és tapasztalt anyukáktól összeszedett és nem "hivatalos". :)
Sziasztok!
Már elég régóta olvasom a fórumot és ha minden jól megy, akkor én is az ÁEK-ban fogok szülni pár hét múlva. Tudom, hogy van szülésfelkészítő, meg szülőszoba látogatás, de nem hiszem, hogy el tudok jutni, ezért szeretném megkérdezni Tőletek, hogy tudna-e valaki olyan listát adni, amin össze van szedve, hogy mit kell bevinni a kórházba a szülőszobába, gyermekágyas részlegre? Köszi: Dorka
Igen, amíg bent vagy a gyermekágyas részen, addig nem mehet be senki a szobába és nem is viheted ki elvileg a picit. Igazából én ennek örültem, ott szoptattunk, aludtunk, nem lett volna jó, ha mindenféle rokon / gyerek / nagymama betódul a szobába, nagyon nem.
Egyik szobatársamhoz bejöttek 4-en (!!!) a szobába kérdezés nélkül, és ott dumáltak, persze csak addig, amíg ki nem zavarták őket. Egyszerűen nem értem, hogy lehet vki ilyen tapintatlan... Amúgy, amikor csak ketten voltunk és épp egyikünk sem szoptatott, akkor megkérdeztük a másikat, hogy apuka (és csak ő) bejöhet-e egy puszira, ez megoldható.
Viszont odatolhatod az ajtóba látogatáskor (üveg), ami a folyosóra nyílik, elhúzod a függönyt, így mindenki láthatja közelről is. Mivel ott vagy 1 lépésre tőle, nem kell leadni addig a babát.
Nekem is adódott egy kérdésem :)
Apuka és esetleg a család (anyukám, illetve nagyobb tesó) bejöhetnek látogatni ? Ha igen, akkor mikor és hogyan ? :)
Szuper! ennek nagyon örülök! Pizsi alatt én is valami laza vékony nadrágot és egy pólót értettem :)
Csak azt hittem,hogy kötelező. De így meg van oldva a probléma! :)
Abban vagy, amiben akarsz az osztalyon. A szuloszoban nyilvan haloing, de utana a kutyat sem erdekel. En is utalom a haloinget, elso ejel voltam csak abban. Nappal pizsiben sem szeretek lenni, igy poloban es halasznadragban voltam, nekem igy sokkal komfortosabb volt, ott meg a vilagon senkit sem erdekel.
Tipp: nagyon meleg van a babak miatt, meleg ruha nem kell!
Igen, de én jobban érzem magam pizsiben. Max több lesz a mosnivalóm.
A hálóing mindig felcsúszik a nyakamig és akkor kint van mindenem. :D
Jó lenne ha engednék a pizsit...
Sziasztok! Van egy roppant fontos kérdésem! :)
Kötelező a hálóing vagy lehet pizsiben is lenni szülés után?
(én inkább pizsamás vagyok de azt hallottam,hogy a Honvédban nem szeretik csak a hálóinget a friss anyukákon)
Na ennek nagyon örülök, hogy rugiban vannak :)
A fiam pólyában volt és esküszöm ettől féltem, hogy nem érzem, hogy hol a baba benne és elejtem :( Alig vártam, hogy itthon saját ruciban legyen :) Köszi az infót Mgesa :)
Sziasztok!
Pénteken szültem a MÁV-ban, úgyhogy ha valakinek friss infóra van szüksége, akkor bátran írjon!
Röviden csak annyit, hogy nagyon pozitív (csalódás) volt minden bent, féltem, hogy milyen lesz majd a személyzet, stb., de tényleg nem értek rossz élmények. A nővérek nagyon kedvesek voltak, volt, aki jött magától, hogy miben tud segíteni, volt, akihez menni kellett kérdezni, de mindenki segített.
Bent rugiban vannak a babák és kapnak takarót, csak a szülőszobán csomagolják őket pólyába közvetlen szülés után, de ahogy lekerülnek az újszülöttre, ott megfürdetik és átöltöztetik őket rugiba.
Még egy kérdésem adódott :)
Miben vannak bent a babák ? Rugit adnak vagy pólya (normál vagy angol) ??? Nem vinnék sajátot, bár van bőven :) Te vittél ?
Szia Shera!
Ha jól emlékszem a fiam után kb. 2-3 hét volt, nem sokáig és vastagabb betét vagy sűrűbb csere sem kellett mint egy normál mensinél.
Hogy vagytok ? Kismanó ? Tejci ? :D
Sziasztok!
Császárosok! Ti meddig véreztetek a műtét után??
Faros eddig még nem volt (vagy nem vettem észre). :)
A csuklásából tudom,hogy mikor merre van a kis buksija. De örülék ha megúsznánk a császárt. :)
Hihi, akkor olyan mint az enyém :)
Nekem már kb. 2-2,5 hónapja ül :) Ezt leginkább a méhszájam és a hólyagom érzi meg :D Most 2 napja igen intenzív mozgása van, mostanában ez már nem volt, de sajnos nem hinném, hogy megfordult, bár nekem gyakorlatilag mindegy, mert így is, úgy is császár lesz :(
November 9. Szóval még van 58 napom. Vagy ha a mait nem számolom,akkor 57. :)
De azért izgulok, mivel a 36. héttől már szinte bármikor lehet bármi. :)
Megnyugtató,hogy ilyesmiket írtok! :)
Vánszorgó idő és szuper orvosok! :)
holnap megyek vizsgálatra, remélem nem kell sokat várnom,mert időpontom az nincs.... Kötelező konzultáció és totál teli előjegyzés... Meglátjuk. viszek egy jó könyvet :)