ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Engem ma nagyon kikészít a front. Egész terhességem alatt nem hánytam, de az éjjel többször is. Délután meg majdnem,amikor megpróbáltam aludni. A gyerkőc sajtkukaccá változott az időjárástól és addig rúgta a gyomrom,már rosszul nem lettem.
Szóval az sincs kizárva,hogy még a héten szülök :D
Császárnál EDA van vagy spinális érzéstelenítés?
Sima szülés után nem kell elvileg feküdni,mert nem érzéstelenítenek el teljesen.
reméljük :)
Nekem valamilyen biztos lesz, nem tudom, hogy melyik sikerül majd. A szúrástól félek, meg a kötelező 8 órás fekvéstől, az altatást meg nem szeretném, mert a 2 órás megfigyelés alatt akkor aludni fogok és nem látom a babámat és apát :( Egyik sem jó.
Folyton eszembe jut valami:
A doki nem ér rá,mikor szülök. Úgy döntöttem,hogy nem kérek fel mást, jó lesz az ügyeletes is.
De ilyenkor ha minden kötél szakad és pl már 1 napja vajúdok, kérhetek EDA-t? Vagy azt csak előre megbeszélve, fogadott dokival lehet?
Igen, megoszlanak. És nincs is ezzel semmi gond. Érvek vannak ellene és mellette is bőven. :) Ezen biztosan nem fogunk összeveszni :)
Én egy cumit vettem, ha más nem segít bevetem. De azt viszont biztosan tudom,hogy nem szeretném ha az ujját szopná. akkor inkább a cumi. (legalábbis nálunk ez lesz a menetrend). Mondjuk ha kapásból nem fogadja el,akkor nincs mit tenni :D
Cumikérdésben mindig megoszlanak a vélemények. Én 3 gyerek mellett talán 2x próbáltam a cumit, azt is anyósom erőltette(volna) annyira. :)
Első babám két évig, második másfélig szopott, ő is csak azért eddig, mert megfogant a legkisebb. Lehet, hogy ha mindig, mikor cicizni akart, és nem adtam volna, nem is lett volna tejem. Sajnos van több ilyen is a környezetemben, akinek cumizavaros lett a babája, később már nem is fogadta el a cicit, végül tápszerezni kell.
Viszek cumit (én inkább azt pártolom, mint az ujjszopást) akkor. :)
Mellszívóra nem is gondoltam,de végül is a sporttáskában elfér az is. :)
Sztem is legyen nalad cumi, a szemelyzet is tamogatja, nekem nagyon jol jott. A kisfiam az elso ket napban, mint a kis hiena vetette magat a cicimre es egesz nap szivott volna, de persze nem sok minden jott, igy meg erosebben szopizott. A szunetekben meg az oklet / ruhaujjat / barmit cuppogott szegeny, na, ilyenkor eletmento volt a cumi, pedig ugy nezett ki, hogy nem fogadja el, sokat kellett probalkozni.
Ami meg nekem jol jott, az a bimbovedo volt 2. nap, mert az elson mar szetszivta a mellem, nagyon fajt. Ez csak 1 napig kellett, de akkor nagyon, ahogy elindult a tej, mar nem szivott olyan erosen. Persze ez is babafuggo, van, aki nem fogadja el, vagy neked nem is kell, de mindenesetre nem art ha van (akkor nem kell szegeny parodat a Brendonba kuldeni vasarnap, mint nekem :-)
Köszi, beraktam mindkettőt! Meg egy popsikrémet is tartaléknak.
cumiról mi a vélemény? Nem szeretném,ha nem muszáj de javasolták,hogy csempésszek azt is a csomagba. Nem tudom...
Azt mondják,hogy pénz ne legyen nálad, csak kb nasira való. Szóval a dokinak vagy szülésznőnek szánt pénzt azt inkább a párod hozza mikorra kell.
Itt is szülnek "szarka anyukák", mint bárhol máshol. Annak kisebb az esélye,hogy a folyosóról téved be valami vadidegen,mert a szobákba még a családtagok sem mehetnek be.
Jajj Monlevi, de jó hogy említetted Varga Csabát :) Én is hozzá járok, szerintem is nagyon jó fej, rendes, alapos, de felesleges dologgal nem gyötör :) Neked császár volt vagy sima ?
Igen elég szabadszájú, de ez nem nagyon izgat, jókat szoktam rajta mosolyogni mikor kijövök :)
Te mennyit adtál neki a végén ? Én sem szeretnék rákérdezni, hogy mennyi az annyi, mert 9 éve ezt jól megszívtam a Szabolcs u.-i kh.-ban :(
Szia!
Én a Honvéd kórház 1es telephelyére járok (a szép új részbe) terhesgondozásra. Most 4. kerületi lakosként, korábban pedig Honvédségen keresztül.
Nem fizetek a vizsgálatokért, sima tb-s rendelésre járok.
szerintem telefonon bejelentkezel az egyik szimpatikus doki rendelésére és ennyi :)