Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

543. katie_rose (válaszként erre: 542. - Kristof2003)
2012. szept. 29. 21:37

Engem ma nagyon kikészít a front. Egész terhességem alatt nem hánytam, de az éjjel többször is. Délután meg majdnem,amikor megpróbáltam aludni. A gyerkőc sajtkukaccá változott az időjárástól és addig rúgta a gyomrom,már rosszul nem lettem.

Szóval az sincs kizárva,hogy még a héten szülök :D

542. kristof2003 (válaszként erre: 541. - Katie_rose)
2012. szept. 29. 20:24
így van, minden rendben lesz mindenkinél :)
541. katie_rose (válaszként erre: 540. - Kristof2003)
2012. szept. 29. 20:07
Végül is mindegy. A lényeg,hogy minden rendben legyen! De miért ne lenne? :)
540. kristof2003 (válaszként erre: 539. - Katie_rose)
2012. szept. 29. 18:39
Na, ez látod jó kérdés, hogy melyik lesz :) Doki csak annyit mondott, hogy gerinc :D Majd kedden kiderül :)
539. katie_rose (válaszként erre: 537. - Kristof2003)
2012. szept. 29. 17:22

Császárnál EDA van vagy spinális érzéstelenítés?

Sima szülés után nem kell elvileg feküdni,mert nem érzéstelenítenek el teljesen.

2012. szept. 29. 16:48
Ja a lényeg lemaradt, hogy ugye nekem császár lesz és ezért kell valamelyik megoldás.
537. kristof2003 (válaszként erre: 536. - Katie_rose)
2012. szept. 29. 16:47

reméljük :)

Nekem valamilyen biztos lesz, nem tudom, hogy melyik sikerül majd. A szúrástól félek, meg a kötelező 8 órás fekvéstől, az altatást meg nem szeretném, mert a 2 órás megfigyelés alatt akkor aludni fogok és nem látom a babámat és apát :( Egyik sem jó.

536. katie_rose (válaszként erre: 534. - Kristof2003)
2012. szept. 29. 15:52
Akkor reméljük a legjobbakat. Hátha nem is lesz rá szükség :)
535. kristof2003 (válaszként erre: 530. - Böbe071)
2012. szept. 29. 15:38
Köszi az infót, akkor ne is borítékkal hanem valami ajándékkosárral készüljünk ? Kérdezzek rá vagy inkább hagyjam ???
2012. szept. 29. 15:37
Varga Csaba azt mondta, hogy mindegy milyen nap van, mindig min. 2 szülésznő, doki, és 1 anesztes van.
533. katie_rose (válaszként erre: 532. - Kristof2003)
2012. szept. 29. 15:36
Azt tudom,hogy hivatalosan így kellene lennie, csak vajon a valóságban is így működik? :)
2012. szept. 29. 15:30
Én úgy tudom, hogy van mindig ügyeletes anesztes aki segít, ez nem függ a fogadott vagy ügyis dokitól.
2012. szept. 29. 14:52

Folyton eszembe jut valami:

A doki nem ér rá,mikor szülök. Úgy döntöttem,hogy nem kérek fel mást, jó lesz az ügyeletes is.

De ilyenkor ha minden kötél szakad és pl már 1 napja vajúdok, kérhetek EDA-t? Vagy azt csak előre megbeszélve, fogadott dokival lehet?

530. Böbe071 (válaszként erre: 516. - Kristof2003)
2012. szept. 29. 13:34
Szia én nála szültem és azt mondta meg ne próbáljak adni mert akkor nem császároz meg. Végülis adtam neki egy 7 e ft ajándék kosarat, de ahányszor talizunk meg ismer meg puszil engem is a kicsit is
2012. szept. 29. 12:15
Én is inkább a cumira szavazok mint az ujjacskára, de a fiamnak igazán egyik sem kellett szerencsére. Volt 4, de mindig az ágyalól szedtem össze :) Alváskor kb. 5 percig kellett (ha kellett) és ennyi, de kb. 1 éves koráig vagy talán még kisebb is lehetett.
528. katie_rose (válaszként erre: 527. - Tercsibe)
2012. szept. 29. 08:53

Igen, megoszlanak. És nincs is ezzel semmi gond. Érvek vannak ellene és mellette is bőven. :) Ezen biztosan nem fogunk összeveszni :)

Én egy cumit vettem, ha más nem segít bevetem. De azt viszont biztosan tudom,hogy nem szeretném ha az ujját szopná. akkor inkább a cumi. (legalábbis nálunk ez lesz a menetrend). Mondjuk ha kapásból nem fogadja el,akkor nincs mit tenni :D

2012. szept. 28. 22:16

Cumikérdésben mindig megoszlanak a vélemények. Én 3 gyerek mellett talán 2x próbáltam a cumit, azt is anyósom erőltette(volna) annyira. :)

Első babám két évig, második másfélig szopott, ő is csak azért eddig, mert megfogant a legkisebb. Lehet, hogy ha mindig, mikor cicizni akart, és nem adtam volna, nem is lett volna tejem. Sajnos van több ilyen is a környezetemben, akinek cumizavaros lett a babája, később már nem is fogadta el a cicit, végül tápszerezni kell.

2012. szept. 28. 18:10

Viszek cumit (én inkább azt pártolom, mint az ujjszopást) akkor. :)

Mellszívóra nem is gondoltam,de végül is a sporttáskában elfér az is. :)

525. panndi
2012. szept. 28. 09:33
Én nem viszek cumit. Mellszívót sem. Nekem egyszer sem kellett, amúgy meg van az osztályon. Cumit egyik gyereknek sem adtunk, túlélték ;)
524. mgesa
2012. szept. 28. 07:19

Sztem is legyen nalad cumi, a szemelyzet is tamogatja, nekem nagyon jol jott. A kisfiam az elso ket napban, mint a kis hiena vetette magat a cicimre es egesz nap szivott volna, de persze nem sok minden jott, igy meg erosebben szopizott. A szunetekben meg az oklet / ruhaujjat / barmit cuppogott szegeny, na, ilyenkor eletmento volt a cumi, pedig ugy nezett ki, hogy nem fogadja el, sokat kellett probalkozni.

Ami meg nekem jol jott, az a bimbovedo volt 2. nap, mert az elson mar szetszivta a mellem, nagyon fajt. Ez csak 1 napig kellett, de akkor nagyon, ahogy elindult a tej, mar nem szivott olyan erosen. Persze ez is babafuggo, van, aki nem fogadja el, vagy neked nem is kell, de mindenesetre nem art ha van (akkor nem kell szegeny parodat a Brendonba kuldeni vasarnap, mint nekem :-)

2012. szept. 27. 21:26
Én viszek. Még anno a fiamnál is vittem, itthon kifertőtlenítettem, zacsiba be és ennyi. Meg ha van mellszívód az is jól jöhet, segít a termelésben is, de előtte kézzel kell a hátsó részeket megnyitni, a szívó csak az elejéről szívja ki a tejcit.
522. katie_rose (válaszként erre: 521. - Kristof2003)
2012. szept. 27. 17:22

Köszi, beraktam mindkettőt! Meg egy popsikrémet is tartaléknak.

cumiról mi a vélemény? Nem szeretném,ha nem muszáj de javasolták,hogy csempésszek azt is a csomagba. Nem tudom...

2012. szept. 27. 17:11
igen, meg popsitörlő
2012. szept. 27. 17:02
Tudom,hogy volt már szó róla,de pelust kell vinni a babának? Nem találom azt a hozzászólást és elkezdtem összerakni a kórházi motyót :)
519. mgesa
2012. szept. 27. 16:57
Van szef a szobaban, de en nem hasznaltam, ki volt irva, hogy a szemelyzetet kerdezd ha kell. Mondjuk tenyleg inkabb ne legyen nalad sok ertek, max telefon, penz nem nagyon kell semmire. En az egesz tarcamat hazakuldtem inkabb egy szemelyi kivetelevel.
518. katie_rose (válaszként erre: 517. - Dorkavics)
2012. szept. 27. 13:35

Azt mondják,hogy pénz ne legyen nálad, csak kb nasira való. Szóval a dokinak vagy szülésznőnek szánt pénzt azt inkább a párod hozza mikorra kell.

Itt is szülnek "szarka anyukák", mint bárhol máshol. Annak kisebb az esélye,hogy a folyosóról téved be valami vadidegen,mert a szobákba még a családtagok sem mehetnek be.

2012. szept. 27. 13:10
Sziasztok! Eszembe jutott még egy kérdés és erről nem igazán olvastam sehol sem. Van a kórtermekben vagy valahol olyan szekrény, széf vagy vmi biztonsági izé, ahol el lehet zárni számomra értékes dolgokat? (iratok, telefon stb) ill. szokott lenni a kórházban lopás v. hasonló kellemetlenség?
516. kristof2003 (válaszként erre: 515. - Monlevi)
2012. szept. 27. 06:56

Jajj Monlevi, de jó hogy említetted Varga Csabát :) Én is hozzá járok, szerintem is nagyon jó fej, rendes, alapos, de felesleges dologgal nem gyötör :) Neked császár volt vagy sima ?

Igen elég szabadszájú, de ez nem nagyon izgat, jókat szoktam rajta mosolyogni mikor kijövök :)

Te mennyit adtál neki a végén ? Én sem szeretnék rákérdezni, hogy mennyi az annyi, mert 9 éve ezt jól megszívtam a Szabolcs u.-i kh.-ban :(

515. monlevi
2012. szept. 27. 04:27
Szia egyetértek katie-roseval.szemelj ki 1 számodra szimpatikus dokit és akkor mindig ahhoz mész utána a gondozásra. Modjuk ki tudja kinek ki a szimpi,de elmondom én hogy jártam. Vidéki vagyok,de Mávos feleség úgy kerültem oda,előtte már találkoztam 1-2 orvossal. Nekem szimpi volt a Bálint Koppány,aztán dicsérik az ősz hajú idősebb főorvost Kiss Attilát ő tényleg úriember,de engem nem vállalt el (már 2 hónapja szültem tudta h szabin lesz%!)végül ajánlotta maga helyett a Varga Csaba dokit hozzá mentem nem bántam meg,van 1fajta stílusa,de jó szakembernek tartom több kórházban dolgozott s még tervezek is vele laparószkopiát.Nem kérdeztem meg mennyit kér ne szülésért de azt tudom neki nincs is magánrendelője,de 1x a podmaninczkybe adtam neki 5000ft,h jelezzem biztos akarom és ezt tudja,bár mondani is mondtam.remélem segítettem
514. katie_rose (válaszként erre: 513. - Ljanka)
2012. szept. 26. 21:05

Szia!

Én a Honvéd kórház 1es telephelyére járok (a szép új részbe) terhesgondozásra. Most 4. kerületi lakosként, korábban pedig Honvédségen keresztül.

Nem fizetek a vizsgálatokért, sima tb-s rendelésre járok.

szerintem telefonon bejelentkezel az egyik szimpatikus doki rendelésére és ennyi :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook