A soványság "átka" (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A soványság "átka"
Kedves Macs77,aki a cikket elindította,most néztelek meg,és hát már ne is haragudj,de nem tudom,hol látnak téged vékonynak,soványnak?!!Hidd el,ez csak irigység lehet a beszólok részéről,mert nem látnám,hogy te annyira hej de soványka lennél!
Férjed vagy barátod biztosan örül,hogy nem egy elasszonyosodott nővel kell élnie,hanem egy csinibabával!
Igen,tipikus példája a felelőtlen,gondolkozás nélküli beszólásoknak..
Lányok,asszonyok,ne hagyjátok megtéveszteni magatokat!
Köszi neked is!!!Pedig megkapom gyakran(érdekes mindig nőktől) .Legutóbb egy lánnyal együtt néztük az iwiwen a képeimet,erre Ő:"De sovány vagy itt is"-"Pedig szerintem nem"-válaszolom neki.És nagyon felbosszantott amit próbáltam leplezni.
Viszont megkérdeztem egy kollegát úgy hogy a csaj is ott volt,hogy szerinte melyikünk a vékonyabb.Válasza az volt hogy :Olyan egyformák vagytok csak Erika(én) formásabb.A csajnak(23 éves)arcára fagyott a mosoly. Képes volt centis hozni otthonról hogy megmérje a combunkat.Egyforma volt.
Ennyit az Ő véleményéről.
Lily drága,te nem vagy sovány,hidd el.Ahogy ránézek a képeidre egy nagyon csinos nőt látok!!
Nekem is van R.R. torna,csak nekem az edzéskártyák csomagja:)
Jó edzés kívánok neked,és ne hagyd,hogy megtévesszenek a beszólásokkal,mert nem vagy sovány!
Egyik legjobb barátnőm 160 centi, és kb 42 kiló, és még gimiben egyszer mondott vmit, erre az egyik nagyobb darab osztálytársam beszólt neki 'viccesen', hogy "te maradj csöndben, mert kicsi vagy", erre bnőm visszaszólt neki, hogy"még mindig jobb, mintha akkora lennék, mint egy kétajtós szekrény"...erre a csaj nem nagyon tudott mit visszaszólni...:D
amúgy középsuliban még engem is cseszegettek vele, hogy sovány vagyok, még a tanáraim is(170 cm és 50-52 kiló), de én úgy vagyok vele, hogy nem zavart, sőt, azt sem bánnám, ha még vagy 3-4 kilóval könnyebb lennék, aki meg irigy, azt pont le....om:)
Milyen jó lenne,ha mindenki csak saját magával foglalkozna annyit,mint mások alakjával,kinézetével!Meglátszik,hogy ha magával már nem tud foglalkozni,könnyebb beszólongatni,megszólnia a másikat,és esetleg bele sem gondolva,hogy mit árt a beköpéseivel.
Én 168 cm,és 56 kiló vagyok,és azt hiszik,fogyózom,hogy ilyen alakom legyen,és nekem is elmondják (görbe tükröt tartva elém),milyen sovány is vagyok én...ekkor nyugodt hangnemben elmondom nekik,nem fogyózom,genetikailag vagyok ilyen alkatú,de csak mert soványnak látnak még tornázom,hiába kiáltják rám,hogy biztos azért nem hízok...meg mikor mit mondanak.
A végén a beszélgetésnek általában az derül ki,hogy a meglehetősen molett beszélgetőtársam fiatalként sovány volt,és a szülések után kezdett el asszonyos kinézetet felvenni,(már bocsánat a kifejezésért,nem bántásnak írom így!)és ilyenkor látszódik ki sok esetben az irigység.Én egy gyerek szülése után is csak 5 kilóval lettem több,és örülök neki,mert 50 kilós voltam.
Nem kéne megszólni a másikat,csak mert az sportos,vagy esetleg annyira vékony.Ha neki úgy jó,vagy nem is tud ellene mit tenni,fogadják el és ne szólongassák meg,mert lelkileg kiakasztó,mikor már sorozatban ezt hallja:jó sovány vagy!!
Köszi nektek,hogy ti nem szóltok le!!Való igaz ,hogy rendszeresen tornázom és szándékosan vagyok ilyen vékony.Egyébként szülés után elől deszka hátul léc voltam és ekkor döntöttem el hogy mivel hízni nem akarok,muszáj tornázni.Ma pedig már bosszant ha esetleg nem jön össze a betervezett torna.
Úgy hogy aki sovány ,kezdjen el tornázni és előbb utóbb meg lesz az eredménye csak kitartás kell.Ajánlom a R.Rékát!
Én is megkapom nap mint nap a soványságot,de nem érzem magamat annak.Tény hogy vékony vagyok,de jól érzem magam a bőrömben,kit érdekel mit mondanak mások.Azt szoktam válaszolni inkább ilyen legyek mint kövér és különben sem vagyok sovány.Erre már vissza jöttek hozzám hangok hogy: "Erika már az anorexia határát súrolja,mert nem veszi észre milyen sovány"
Ja persze mondja ezt egy túlsúlyos.
További ajánlott fórumok:
- Tudatalattit átkapcsoló megerősítések.
- Miért divat a kóros soványság? (Ez eddig egyetlen korszakban sem fordult elő.)
- Hogy néz ki az atka csípés?
- Segítség, atkás a kutyám!
- Az engedelmesség átka
- Mi lehet a baja a pálmámnak ha fehér kis hálószerű göbök telepedtek meg rajta? Atka vagy más? Hogy kezelhetném?