A sok rosszindulatú embernek miért jó, hogy mást földig tiporjanak? (beszélgetés)
Rossz helyre küldtem el. Ide akartam:\
Múltkor láttam egy iszonyú durva hozzászólást, és azt kell mondanom, hogy igaza volt a hozzászólónak, és olyan motiválásra ösztönözheti a topiknyitót, ami talán egyik hsz sem.
Néha a gyakori kérdéseken szoktam lenni, volt már, hogy én is hasonló indulattal írtam már egy olyan embernek aki már vagy 5x tette föl ugyanazt a kérdést, átcsomagolva. Hiába adtunk jó ötleteket, képtelen volt felállni és tenni valamit magáért, hogy legyen nője:))
Olvassátok el Carpediem 27. hozzászólását:)
[link] 10&p4=2
Arra gondolok, hogy valahol akit sajnálunk, nem is szokott örülni, ha megtudja, hogy sajnálják. Mert azzal azt gondolják róla, hogy szerencsétlen.
Érdekes, hogy milyen keményen szoktak emberek reagálni, ha valaki a sajnálatot érezteti velük.
Az együttérzés hasonló, mint a sajnálat, de inkább csak érzelmi támogatás.
Valami ilyesmi.
Van ebben valami. Sajnálni tényleg nem nagyon érdemes senkit, mert az lenézés is lenne. Együttérezni, az más.
És valóban vannak áldozat tipusok, illetve áldozat szerepet játszó emberek és neki sokszor a kemény hang a kijózanító :)
A feletted lévő?:) Ez az adott helyzettől függhet;)
Téged még nem ismernek úgy mint a rossz pízt, én is rosszalkodtam, de már nem teszem. Inkább tényleg segíteni kellene másoknak, ha tudok valamiben, nem kiröhögöm:)
És mielőtt bárki félreértené, nem szomorít el. Akár a tolerancia fórumban, ha kimaradtál belőle, toleráns vagy. És ha azon nyafogsz ebben a fórumban, hogy bököm a csőröd, akkor te sem vagy különb nálam.
Ez csak falra hányt borsó.
Olvass a fejére letagadhatatlan tényeket. Mint pl. "Neked mindig sikerült minden elsőre?" "Marha érdekes, hogy te mindig jobban tudsz mindent, mindenkinél"
Hatásos szavak, ha határozottan mondják!
Ha véleményez valamit, akkor mondj jobbat, ha tudsz!:)
Hát ez is benne van. Meg arra is gondoltam, hogy ami egyikünknek rosszindulatnak tűnik az a másik számra meg teljesen jogos lehet.
Úgyhogy ha minket ér támadás, akkor szerintem a legtöbbször rosszindulatot érzünk, ha más érez minket rosszindulatúnak, akkor általában azt gondoljuk, hogy az nem az, pusztán jogos akármi :)
Hm. Érdekes felvetés. Vajon ki gondolja magáról, hogy ő az a rosszindulatú ember, akiről a topic szól?
Ki az, aki nem azt gondolja magáról, hogy amit a másik ember rosszindulatnak tart, az az ő részéről teljesen jogos, hiszen a másik tehet róla.
Mi sosem vagyunk hibásak :) mindig a másik a rosszindulatú :)
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, senki nem gondolja magáról, hogy őrá is gondolhatnak. Vannak azok a gonosz emberek, akik....
Szerintem mindenki képes ilyen is lenni és olyan is egy másik ember szemében. Persze vannak, akik talán senki szemében sem rosszindulatúak, mert teljes mértékben kerülik a konfliktust. De általában mindenki úgy gondolja, hogy ő oké és a másik az oka mindennek :)
hmm, ha régebben nem volt ilyen, lehet nem ezzel kell kezdeni, hanem egy őszinte beszélgetéssel-mi a baja, segítség felajánlása...lehet ezzel többet lehetne elérni.
Azt hittem egy alapból és kezdetektől fogva genyó kollégáról van szó.
Ha ennyire minősíthetetlen a dolog, a nyílt kérdőre vonást és némi megfélemlítést csinálnék.
Ha a hangnem már ilyen, akkor nem jön be más.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet a rosszindulatú kérdezgetéseket lerázni?
- Gonosz anyósok, ha neked is rosszindulatú az anyósod írj...
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Irígy, rosszindulatú emberrel szemben mit lehet tenni?
- Utálom az emberi fajt. Rosszindulatúak. Szememben kedvesek,...
- Hogyan szelídítsünk meg egy rosszindulatú kollégát?