A párom nem fogadja el a kutyámat (beszélgetés)
Én nem azt írtam, hogy ajándékozza el a kutyát, hanem esetleg visszavihetné oda, ahol korábban volt.
De már megírta, hogy inkább a kutyát választja a pasi helyett, szóval a probléma megoldva végülis.
Nem válaszolok egyenként, hanem egyben, bocsi:
A kutyától nem válok meg, senkinek nem passzolom le, mert az én kutyám. Amikor magamhoz vettem, egy életre terveztem, nem úgy h az aktuális párom kénye kedve szerint dobáljam ide-oda.
A bepisilése régebben is előfordult izgalmi állapotban, de ennyire sosem volt durva.
Nincs rendetlenség, rend van és tisztaság, csak a kutyaszőr száll mindenre, engem sose zavart, rendszeresen takarítunk.
Úgy gondolom, hogy ha valaki választás elé állít komolyan hogy vagy ő vagy a kutya, akkor egyértelmű a válasz.
Jelenleg a fő problémája a kutyával a bepisilése. Azon kívül más nem.
Ágyba nem jöhet, csak a kanapéra, de bútorra, szőnyegre sosem pisilt, csak a padlóra, ahonnan simán felmosom.
Gondoskodom róla, rendszeresen fürdetem, hogy ne legyen büdös, és egy 3 kilós kutya sztem semmiképp sem udvarra való....
A páromnak gyakorlatilag semmi dolga nincs vele. Én sétáltatom, etetem, játszom vele.
Utolsó utáni lehetőségként felajánlottam, hogy együtt járjunk el kutyaiskolába, hogy ő neki is egy szakember mondja meg, hogy a hangos szó, vagy az agresszió semmiképp sem célravezető.
Ha nem változik a hozzáállása, lehet akármekkora a "szerelem", kereshet egy kutyátlan lányt...
Ha egy felnott kutya ijedteben bepisil miatta, en 99,999999%-ra veszem, hogy fizikailag bantotta a kutyat mikor te nem voltal ott. Elkoltoznek a fenebe.
Amugy egy kutyas helyen miert kellene rumlinak lennie? A bulldog osszevizez mindent ha iszik, minden allatnak saros a laba vizes idoben, es igen, szoroznek. De rendetlenseg?
Amikor odaköltöztél is tudta hogy van ebzet, és minő csoda, ha nem kopaszkutya, még vedlik is! Van aki nem bírja a lakásban az állatot, de ő tudta hogy te "ezzel jársz".
Tudom, mocskos vagyok, de nem lehet hogy nem csak a kutyi bundája kopik, hanem a szerelmetek is? 🤔
Az a baj az ilyen helyzetekkel, hogy aki rend és tisztaságmániás, az nem szereti, ha a kutya bent van a szobában, pláne az ágyban, bár nem tudom, hogy ez nálatok is így van-e.
Bár eleve lakásba nem való szerintem kutya, csak kertes házba, de ott is csak a kertbe.
De ha kettejük közül a kutyát választod inkább, hát nem tudom...
Az a kutyus máshol nem lehetne el?
Pl. szülőknél, testvérnél, ahol rendszeresen tudnád látogatni?
Vagy ahol eddig volt, mielőtt odaköltöztetek volna a pasihoz?
“Nekem ellenkezik az elveimmel, hogy bántsak egy 3 kilós kutyát.”
Nagyobb súlyú kutyát lehet bántani?
Sziasztok.
Nagyon el vagyok keseredve. Van egy zabálnivaló 3 kilós kiskutyám (már 4 éves), aki a mindenem.
A párommal fél éve költöztünk össze az ő lakásába, egyértelmű volt számomra, hogy a kutya is jön velem.
Eleinte jól kijöttek, a kutya nem rongál, nagyon jól viselkedik, viszont egy évben 2x nagyon vedlik, ami zavarja a páromat, akinek sosem volt még kutyája. Ezek mellett ő rend és tisztaságmániás, ami egy kutyás lakásban szinte lehetetlen dolog.
A kutya imádta őt, de az utóbbi időben már annyira retteg tőle, hogy bepisil ha rászól.
Nekem ezt nagyon fáj néznem, hiszen sosem emeltem kezet a kutyára.
A párom szerint én neveltem rosszul és elkényeztettem. Nekem ellenkezik az elveimmel, hogy bántsak egy 3 kilós kutyát.
Kijelentette, hogy szerinte nem szobatiszta a kutya(mert ijedtében bepisil), és mennie kell.
Mondtam, ha a kutya megy, én is megyek. Ezt kiforgatta teljesen és rám hárítja a felelősséget, hogy én nem szeretem őt igazán...
Egyértelmű, ha választanom kell, a kutyát választom. De nem bírom ilyen könnyen feladni. Rengeteget küzdöttünk egymásért mielőtt végre összejöttünk.
Mit tennétek a helyemben?