A medvehagyma a tavasz gyógynövénye (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A medvehagyma a tavasz gyógynövénye
Ildim olvastam a cikked, nagyon jó és használja is a párom, csepp formájában.
Deee, hol lehet szedni élősben, Erdőben, mezőn?
?????????
Szia! Készleteim korlátozottak, mert nekem is csak kb. egy négyzetméteren van egyenlőre. De gondoltam az első három jelentkezőnek testvériesen szétosztom, amit oda kívánok adni.
Úgyhogy benne vagy! Írd meg a címed! Holnap postázom!
Üdv.!
Nagyon megköszönöm, ha borítékban küldesz nekem. Sima levélként feladhatod.
Nagyon köszi előre is :-))))))
Szia Andi!
Igen, hagymás. Úgy írja a fáma, hogy egy kis területről egy hagymát elvehetünk és akkor nem csináltunk kárt neki. Ha erdőbe szedjük, akkor figyelmeztetnek, hogy vigyünk metszőollót és azzal szüreteljünk. Ne tépkedjük ki a hagymát!!!
Figyelmetlenül olvastam! Szóval ennek hagymája van? Majd megnézem találok e belőle a föld alatt, ha igen, akkor szívesen küldök párat!
Üdv.: Andi
Szia! De jó neked :-)))
Én is befogom szerezni a hagymát és szaporítom.
A cikk már megíródott időben. De mire megjelenik az sok idő. Sorba kell állni! :-)))
De az a lényeg, hogy megtudtunk, hogy van ez a jó kis gyógynövény és még finom is! :-)
Sziasztok! Nekem van (volt) a kertembe. (Be-be-be!!!) A szomszéd telekről szaporodott át a mi telkünkre is szerencsémre! Ettem is sokat belőle! Én salátaként fogyasztottam húsételek mellé. Frissen leszedtem a leveleket, megmostam és egymásra tettem őket, hosszába felcsíkoztam, aztán keresztbe is, hogy egész apróra tudjam vágni. Aztán kicsit megsóztam és tejfölt kevertem hozzá. Nagyon fincsi volt!
Szerintem kicsit elkéstetek a témával! Ugyanis már rég levirágzott. Mi már le is nyírtuk a fűvel együtt. Egyébként tényleg a nedves, árnyékos helyet kedveli!
Ha valakit érdekel jövőre szívesen küldök belőle magot, vagy palántát... azt én sem tudom, hogyan kell szaporítani és mikor!?
Ügyes vagy! :-)
Akkor megmarad. Ez jó hír.
Én tegnap gondoltam rá, hogy telepíteni kellene a melléképület köré. Nedves árnyékos rész. Tuti jó helye lenne, kb 10 négyzet métert tudnék csinálni.
Az erdőben kell hagymát szedni. Most lehetne.
Szia! De örülök, hogy tetszik a cikk!
Tudod ki volt az ötletadó? Hát derilla, Erikánk :-)))
Ildikém!
Csak két hónapig ehető?
Bár utána lehet esetleg fagyasztva tárolni.
De aranyos vagy :-) Köszönöm
Ha tudok addig szerezni valahonnan akkor én küldök.Ok? Nálam már mozgósítva van a család de eddig csak bio -boltban láttak vágott állapotban 500.-ért.
Sajnálom Adélkám!
Egyébként rákerestem a neten és lehet rendelni .
720ft egy tő de a posta ktg a duplája és cak 25oo felett lehet rendelni:-(
Azt olvastam, hogy a rendszeres fogyasztása a koleszterin szintet is csökkenti 40%-kal.
Egy naplóban pedig azt olvastam,hogy fogyaszt is. Sajnos nem tudom már kinek a naplója volt.
Köszönöm szépen
Már csak a medvehagyma levél hiányzik:-)
Az a baj ,hogy nem járok erdő felé,de lehet fel sem ismerném:-((
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű gyomnövény vagy gyógynövény?
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- Parlagfű, mint gyógynövény
- Kutyámat behoztam a lakásba, de ígysem bírja a tűzijátékot nagyon sír hiába nyugtatom. Alvássegítő gyógynövénykapszulát adhatok neki?
- Gyógyszer vagy gyógynövény?
- Betiltják a gyógynövényeket?