A Mások, akikkel a "normális" társadalom nem tud mit kezdeni... (beszélgetés)
:))))
de mit árul?
Ha nem haragszol, továbbra is várom azon országok listáját, ahol betiltották az aszpartamot.
Értem, mit jelent az "atipikus" szó, köszönöm:)
A steril bakteriális fertőzés egy oximoron. Megköszönném, ha leírnád részletesen, konkrétan, mert érdekel.
Most hagysz magamra? Pedig még rengeteg dolgot tudnék mondani neked a neurotranszmitterekről, amelyeket nem tudsz.
Nem tudlak nem kinevetni, ne haragudj, ha belekontárkodsz olyan dolgokba, amelyekről minimális infód van, de teljes komolysággal osztod meg azokat itt :)
Allie, szerinted ha egy pszichés probléma szomatizálódik, akkor vajon elegendő pszichológiai módszerekkel kezelni a problémát?
IBS: remek példa ez is. Ez egy tünetegyüttes, nem betegség. Kiváltó oka sok minden lehet - igazából még nem tudják megmondani, mi okozza. Mivel magyarázod, hogy étrendváltással megszüntethető? Mert megszüntethető.
Aszpartam: hol tiltották be pontosan, mely országokban?
Pontosan tudom, mik azok a neurotranszmitterek, mi a szerepük, milyen kórképeket idéz elő, ha az egyensúlyuk felborul, stb.
Vizsgáztam belőle, ilyesmi.
Ha már a "szállít" szót használtad: a neurotranszkitterek elsődleges feladata az idegi ingerület-átvitel. Vagy hogy laikusabban fogalmazzunk: információ - szállítás :)))
Ezért merem azt írni, hogy a "neurotranszmitterek szállítása" egy kimondottan laikus megfogalmazás.
Valószínűleg téged érdekel ez a téma (az orvoslás), összeolvasol róla mindent, de mivel a valódi képzettség, a valódi tudás hiányzik mögüle, a végeredmény ilyen sületlenség lesz.
Amit átküldtél nekem, az pedig egy olyan (...... - önmoderáció) koholmány, ami egyrészt baromság (amivel alapvetően semmi baj nincs, még szórakoztató is lehet), másrészt némileg veszélyes is. Trombózis, cukorbetegség... csak hogy néhányat kiemeljek.
Pontosan azt érzem veled kapcsolatban, amit te vetsz az én szememre: tudatlan vagy a témában.
Tudod, olyat viccet már hallottam, hogy az orvost kritizálja a gyógyszerész a ronda kézírásáért, mire az kifakad: én megtanultam írni, ő tanuljon meg olvasni. Te nem tudsz olvasni, még nyomtatott betűket sem. Csaba doki számtalanszor beidézte a teljes mondatot, de te állandóan csak kiragadod az értelmetlen szóhalmazt. Remélem, nem újságíró vagy, aki a tényekkel így így bánik...
A lényeg az: minden félresiklik, mindent a pénz mozgat. Mondjak neked olyan diagnózist, ami lelki eredetű, mégis gyógyszerrel próbálják kezelni? Irritábilis bélszindróma... De írok többet is, ha gondolod...
Aszpartam... Igen, idegméreg. Én nem boncoltam le, hogy valóban a szervezetben való emésztési folyamat során felszabaduló aszparginsav a felelős, holott tudom. De ez a vegyület meglehetősen ritkán van jelen önmagában, így nem láttam jelentőségét. Az viszont tény, hogy pl. napi egy liter aszpartamos üdítő (nem érdekel a forgalmazók által megmagyarázott mennyiség) bizonyítottan neurológia tüneteket okoz. Bocs, én a területen vagyok... Olvass utána a neten a tüneteknek, de ha gondolod, bemásolom ide az ide vonatkozó teljes cikket. Nyugaton már betiltották, minden mennyiségben, vajon miért, ha ennyire egészséges?
Csabadoki, én csak barátkozom!
Kérlek szépen:-)
Amúgy semmivel semmi baj!
:-)
De azt is mondta, hogy mindent magunknak köszönhetünk és az a kérdés, hogy ilyenkor nem-e mi vesszük semmibe a világot. Merthogy napokon keresztül erről beszélt, hogy nem a világgal van a baj.
Amiben olyan szempontból egyet is értek, hogy a világgal nincsen baj :)))
...korábbi, néhány nappal ezelőtti
hozzászólásodra... amire Fata válaszolt... aki sajnos azóta törölte magát innen:-(
Tudod, néha nekem is fáj, mennyire semmibe tudja venni az embert a Világ... :-(((
De sebaj! :-) Einstein sem foglalkozott a világgal, és lám, megszületett a relativitás-elmélet:-))))
Nem vagyok orvos, de szerintem tényleg inkább nézz utána ezeknek, meg amikről vitatkoztál, mert magabiztosan állítottál elég sok zöldséget.
Igen a neurotranszmitterek szállításával van gond. Mivel a neurotranszmitterek szállítják az idegsejteknek az információt.
Azt mondod, hogy laikus a megfogalmazásom, pedig folyamatosan csak tudatlan vagy a témákban.
Azt írod nem akarsz sértegetni és közben akivel vitatkozol, mint Alie, vagy én, azt látom, hogy szívesen használod ezt a módszert, miközben csomó mindennel nem vagy tisztában.
Gondolom ezt ezzel próbálod palástolni.
És látom nagyon sok mindennel még nem vagy tisztában, de kinevetsz dolgokat, amik már túlnőttek rajtad. Ez butaság. De hát érthető. Sok ember van, aki inkább nevet és azt próbálja nevetségessé tenni, amivel nincs tisztában.
a "neurotranszmitterek szállítása", na ez is egy gyöngyszem:)
most már 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem a SOTE miatt van az a "doki" a nickedben.
Bocs, nem akarlak sértegetni igazából, de hihetetlen laikus megfogalmazásaid vannak. Egy orvos biztosan nem fogalmazna így.
Eszembe jut az a sok hasontalan szar, amit pl gimiben meg kellett tanulnom.
Hogyhogy nekem nem volt vakbélgyulladásom?
És hogyhogy a kutyáknak is van vakbélgyulladása?
jaj ez nem karika sehogysem :)))))))))
megnéztem, amit küldtél.
tehát a vakbélgyulladás = Olyan dolgokat fogadott be tárolt el és abból próbál tanulni, amire semmi szüksége nem volt. Cél meglátása.
hát LOL
Amúgy te milyen doktor vagy? Orvosdoktor?
Nem érvelek kiskapukkal, hanem megint pusztán nem tudod, hogy mit miért mondok. De azonnal rányomod, hogy kiskapu.
Látom te szereted az embereket a sarokba szorítani. Ez valami hatalommánia lehet :) Én csak tippelek, de elég fárasztó lehet, ha te ilyen módon érvelsz.
Valóban a pánikbetegségre nem gondolják, hogy minden esetben lelkieredetű lenne, mert tudományosan tudod csak annyit tudnak kimutatni, hogy a neurotranszmitterek szállításával van gond. Tehát a tudomány ebben bizonyos szempontból vak, hiszen a tudomány el sem fogadja a lelki eredetet. Ha ez neked kiskapu használata, akkor sajnos nem tudok neked mit mondani.
Ha a vakbélgyulladás lelki eredetére vagy kiváncsi, akkor olvasgass egy kis előzetest és ha mélyebben érdekel a téma, akkor van már sok könyv, amiben minden betegségnek megtalálod a lelki eredetét és a szervezet jelzésének okát.
A linket nem engedi betenni, de átküldöm priviben, hogy nehogy megint kitalálj valami: Üres érvek
vagy egyéb hasznos cimkét
Egyéni minősítéseket használok, mivel egyéniség vagyok, egyedi, más, tudod:)
Tipikusan kiskapukkal érvelsz, a pánikbetegségre nem gondolják, h minden esetben lelki eredetű lenne, stb.
Nézzük a vakbélgyulladást. Kérlek, vezesd le a lelki eredetet. Ne maszatoljunk azon, hogy egy pszichiátriai betegség lelki eredetű vagy sem.
Szóval még mindig nem tudod megálni az egyéni minősítesidet. Akkor majd én is használom veled kapcsolatban, hogy érezd is, amit csinálsz.
Szóval a pánikbetegségre nem gondolják a tudósok, hogy minden esetben lelki eredetű lenne, így nem vérzett el semmi, pusztán tájékozatlan vagy a témában.
Ali azt írta, hogy addig pusztulást szolgálja, ameddig nem értik meg a nagyobb összefüggéseket és ezekre vannak példák. Elnyomni a problémát és nem megkeresni a kiváltó okot.
De mondok neked még egy nagy megdöbbentő dolgot. Minden betegség lelki eredetű, kivéve a születési rendellenességeket.
Szóval kedvedre válogathatsz abból, hogy a tudósok mit nem fogadnak el lelki eredetű betegségnek.
A kritika oka nem feltétlenül az, hogy nem értem, amit írsz.
Mivel rendelkezem ilyen irányú végzettséggel, a témában ha nem is "vagyok otthon", mindenesetre többet tudok róla, mint egy áltag ember. Inkább úgy fogalmaznék, hogy többet tudok erről a témáról, mint egy laikus.
Natehát.
Csaba doki:
„Mivel nem igazán ismeri még el (bár már kezd nyitott lenni rá), hogy a betegségek legnagyobb része lelki eredetű, így a gyógyszer, amit adnak rá, van, hogy többet árt, mint használ.”
Én:
„Kérlek, írj egy konkrét betegséget, ami bár lelki eredetű, de a "tudósok" gyógyszert adnak rá, ami többet árt, mint használ.”
Csaba doki:
„Például pánikbetegség olyan stádiumban, amikor még nem kellene gyógyszer, viszont a gyógyszert megoldásként tálalják. Emiatt nem történik meg a probléma gyökerének a megkeresése, így a betegség tovább mélyülhet.”
Én:
„Arról volt szó, és olyan példát kértem, ahol a "tudósok" nem fogadják el, hogy lelki eredetű a betegség, és konzervatív módon kezelik. Ez a példa nem erre példa. Ez arra példa, hogy rosszul diagnosztizál az orvos.”
Csaba doki:
„Ki találja ki a gyógyszert és kísérletezi ki? A pszichiáter? Nem. És nem a diagnosztizálásról van szó, de ezek szerint ebben a témában nem vagy otthon, úgyhogy "át kell csaponganom" egy olyan témára, amit mind a ketten ismerünk.”
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a gyógyszert nem a pszichiáter kísérletezi ki.
A te példád esetében pedig DE, a diagnosztizálásról van szó, illetve a minél időhatékonyabb kezelésről. Van egy ember egy pszichiátriai betegséggel (=lelki eredetű betegséggel, tehát a példád már itt elvérzett, amikor egy pszichiátriai betegséget hoztál példának, amikor olyan betegséget kértem tőled, melynek lelki eredetét az orvos nem fogadja el) fordul orvoshoz. Aki a jól bevált módon tüneti kezelést alkalmaz.
A pánikbetegséget amúgy jól kiválasztottad, mivel olyan általános tünetekkel jár, amik ezer más betegség tünetei lehetnek.
A buta tudósokat és a pusztító célú találmányokat meg bocs, de minden adandó alkalommal használni fogom, mert nagyon megtetszettek. Nem csúsztatásból, hanem mert egyszerűen tetszenek.
Az atombombához:
A kiindulás az volt, hogy Alien írta, minden találmány a pusztítást szolgálja.
Ez természetesen nem így van, szóvá is tettem.
Erre te hozol egy példát – az atombombát
És abszolút színvonaltalan módon még hozzáteszed: „Szerinted ki találta föl? Zöldséges? „
Egy bomba a példádban szereplő találmány. Eleve pusztítás céljából létrehozott dolog.
Nem érzed, hogy ez a példa enyhén szólva nem jó?
És még valami: általában ezekkel a találmányokkal nem a létrehozók, feltalálók rendelkeznek, hanem a kormányok. Tehát nagyjából kukkmindegy, mit akar a fejlesztő.
Na ez az. A tudósokat az hajtja, hogy minél egészségesebb gyerekek szülessenek és ezért képesek lesznek belenyúlni a természetes folyamatba akár kőkeményen is. Ez sok embernek logikus is lesz és érthető.
Aztán elég valószínűnek tartom, hogy meg lesz a böjtje, mert azért vannak dolgok,amik nem véletlenek és ameddig azoknak a működését nem értjük meg, addig ezek csak felületi kezelések.
További ajánlott fórumok:
- Akiket a társadalom nem fogad el
- Szerinted a társadalom, hogy itéli meg a depressziós embert?
- Megtörtént esetek, avagy a társadalom szégyenfoltjai...
- Egészséges családok - apukák a modern társadalomban
- Mennyire fontos a pasiknak, hogy a barátnőjüket a társadalom csinos, jó nőnek tartsa?
- Bérpotló juttatásban részesülsz, ki fizeti a társadalombiztosítást?