A kávé tényleg jó narancsbőr ellen? (tudásbázis)
A folyóiratokat feloszthatjuk szaklapokra és szórakoztató magazinokra. Mindkét kategóriában található bármilyen nyelvű, azonban nem a nyelv alapján dől el, hogy hová kell sorolni. Általában szerkesztőbizottságtól függ, hogy milyen forrásból válogatnak.
A kozmetológia a bőrgyógyászat egyik ága, és bármennyire is sajnálatos, az orvostudomány foglakozik ezzel a kérdéssel tudományosan, másfelől a divatmagazinok is, többnyire üzleti érdekből.
ha valaki tudományos információhoz akar jutni, akkor forduljon tudományos szaklapokhoz, ha pedig kozmetikumokat akar vásárolni, akkor divat-, ill. társasági magazinokhoz. Egyik sem baj, csak akkor van probléma, ha valaki reklám cikkekből (x) véli megtanulni a tudományos dolgokat.
Közismert nevén a narancsbőr elsősorban a hölgyeknél jelentkező bőrelváltozás.
Tévedés lenne azonban azt gondolni, hogy csupán a teltebb hölgyeket érinti. A vékony hölgyek legalább olyan veszélyeztetettek, mint azok, akik súlyfelesleggel rendelkeznek.
Ezt a bőrproblémát a bőr alatti kötőszövet meglazulása, a sejtközötti állományba lerakódott kocsonya szerű anyag és a zsírsejtek nagymértékű megnövekedése idéz elő.
És ez nem nők lapja,de még csak nem is cosmo.
Nem szántam személyeskedésnek, ha annak veted, azt csak sajnálni tudom. Vannak 50 kilós lányok, akik narancsbőrösek, de tudod mit, legyen Neked igazad: túlsúlyosak, sőt, egyenesen dagadtak, ezért alakult ki náluk ez a probléma.
Részemről én nem kívánom ezt a kommunikációt tovább folytatni. Engem nem győztél meg továbbra sem, bár érdekelne a hiteles, az orvosi egyetemen is elfogadott szaklapból, tankönyvből származó, tudományos cikk az említett témában. Tényleg.
Annyit még hozzáfűznék, hogy biztosan vannak olyan fórumok is, ahol a hozzád hasonló képzettségű, nagytudású szaktekintélyekkel cseveghetsz. Bocsánat, értekezhetsz.
Nagyon könnyű ismeretlenül minősíteni másokat és a véleményüket, leszólni minden egyes hozzászólásukat anélkül, hogy képes lennél bárkit is meggyőzni arról, hogy amit állít, az nem felel meg a valóságnak.
húúú, látom egy szakértővel találkoztam..:) aki ráadásul férfi!! :))) tehát max. látott már narancsbőrt - de még nem tapasztalta milyen is az..
Nos, ezt a cikket kb. 1-2 perc alatt találtam a neten - hosszas kutatómunka nem kellett hozzá:
"A narancsbőr kialakulása
Nõk Lapja Cafe
2002.04.11
A narancsbőr az egyik legnépszerűbb kozmetikai téma, mely egyben a nők sorsa. Mert lehetünk soványak vagy molettek, végezhetünk ülő- vagy állófoglalkozást, a gödröcskék, a paplanhatású bőr bármelyikükön előfordulhat.
Pontosabban a statisztikai adatok szerint tíz nő közül nyolcnak okoz szenvedést ez a gyűlöletes szépséghiba.
A narancsbőr kialakulása nincs korhoz kötve, már a 16-18 évesek combján, fenekén is felfedezhető, aminek elsődleges oka a hormonokban keresendő.
De ne csak a fogamzásgátló tablettákra, vagy a tiniknél például a hormonális változásokra gondoljunk, hanem főként a hormonszennyezett élelmiszerekre, amelyeket nap, mint nap elfogyasztunk. Vagy a stresszre, a felfokozott élettempóra, a dohányzásra, az alkoholfogyasztásra, a kevesebb mozgásra, és a gyorsétkezdék kínálatára.
A sors másik igazságtalansága, hogy a női test bizonyos részei – comb, fenék, csípő – egészen nagy mennyiségű zsírt képesek elraktározni, amelytől aztán alig lehet megszabadulni. Amikor a gombostűfejnyi zsírsejtecskék babszem nagyságúra híznak, lelassul a vérkeringés, ez csökkenti a bőr hőmérsékletét, amitől anyagcserezavarok lépnek fel, és kialakul a cellulit.
Az összetapadt zsírsejtek a bőr felszíne felé vándorolnak és a laza kötőszöveten – melynek áldása, hogy például könnyen tágul terhesség idején - könnyen átnyomódnak, így láthatóvá, tapinthatóvá válik a paplanhatású bőr. Ezért a 20-30 éves nők több, mint 45 %-a küzd a problémával, míg a 30-35 évesek újabb 20 százaléka csatlakozik a narancsbőrtől szenvedőkhöz. Aztán amikor a nők elérik az 50 éves kort, már 98 százalékuknak jelent problémát."
Persze, aki kötöszködni akar, annak a Nők Lapja Café úgysem lesz eléggé "tudományos" forrás..:)))))
Szép napot!:)
ez jó nagy tévedés: az 50 kg-s nők is lehetnek narancsbőrösek.. nem feltétlenül csak a bevitt kalóriáról szól a dolog, hanem a méreg- és salakanyagok lerakódásáról, ami - többek között - hajlam kérdése!
és állítólag a nők 80-90%-ának van cellulitisze - viszont a nők 80-90%-a azért nem túlsúlyos..;))
További ajánlott fórumok:
- Melyik narancsbőr elleni készítmény hatékony?
- Székrekedés és narancsbőr elleni praktikák
- Olcsó vagy házi módszer narancsbőr ellen
- Próbálta már valaki a 9 perc alatt hatékony narancsbőr elleni krémet?
- Ha sok folyadékot iszunk, az tényleg jót tesz a narancsbőrös testnek?
- Fahéjolaj és kávézacc? Ki esküszik erre narancsbőr ellen? Valóban a leghatásosabb?