A Kaáli intézet (beszélgetés)
Mit értesz mozgás alatt? Kb ugyanugy élted az életed mint transzfer előtt?
Sziasztok!
Egy kérdésem van csak a BP-i Kaáliba Krizsa doki van még???
Hát tuti, hogy most Én sem fogok végig feküdni :-)
Szia,
Én már mind a két verziót kipróbáltam a pihenést , a mozgást. Igaz, hogy nem jött össze se így se úgy de a mozgással jobb eredmények lettek.
Lányok, Nektek mi a tapasztalat arról, hogy a beültetés után mennyit kell pihenni, milyen mértékben élhetem a mindennapjaimat ? Én elég pörgős vagyok, és az első beülti után szinte végigpihentem a 3 hetet. Sajna nem jött össze a baba, ezért úgy gondolom nem azon múlik, hogy mennyit fekszek... sőt hallottam azt is, hogy nem árt némi mozgás, mert jót tesz a méh vérellátásának. Szóval elég sokféle véleményt hallottam már
Csak azert gondoltam, mert az nekem is megvan, hogy a műtőben keltenek, hogy masszak at az ágyra, meg hogy kitolnak. De a vernyomasmeres meg nincs meg, pedig direkt rákérdeztem később, szoval nekem pl fixen megcsinálták, mégsem emlékszem. De persze lehet h nálad tényleg kimaradt, csak ilyen altatok utan nem tudhatjuk, hany perc esik ki :) ( az elsőnél pl kint ebredtem, es persze hallottam előtte is, utánam is, hogy ugy csinaljak, hogy az ember lányának magának kell atmasznia, es állítólag nálam is igy volt, de akkor meg az a mozzanat esett ki, pedig nyilván valamennyire ébren voltam, ha mászni tudtam... Jo anyag az az altató, nem bánnám, ha itthon is kaphatnek néha ;) )
Ugye már a műtőbe felébresztenek,és amikor kitoltak onnan én már magamnál voltam.Nem aludtam át..
Mindenkinek kitartás,szurkolok mindenkiért :-)
Aranyosak vagytok, ram fér :) majd jelentkezem a pozitiv (szó szerint) fejleményekkel, UFF ;)
Sziasztok.Képzeljétek úgy volt hogy holnap megyünk 21.napi UH-ra és kezdjük a lombikot erre olyan szerencsételen vagyunk, hogy ma hívnak hogy BB-nek el kell utaznia ugyhogy hétfőn tudunk majd menni ami a ciklusom 25.napja.Remélem emiatt nem kell még egy hónapot várni,mert akkor sírva fakadok.Nem hisezm el, hogy ennyire szerencsétlenek vagyunk, hogy már harmadik hónapja nem a mi hibénkból csúszunk.
Hajrá-hajrá! Nagyon szurkolok és várom a híradást a fejleményekről! :)
Nofi
Akkor drukkolok ezerrel !!!!!
Nem lehet, hogy ataludtad? A vernyomasmeres most nekem sem rémlett, de direkt rákérdeztem, es a noverke meg a pihenő csajok is mondtak, hogy nem maradt el, csak nekem valószínűleg kiesett :) meg az infuzio is lement, mire rendesebben magamhoz tertem :) ja, a többieknek plusz info, mikor kiultetnek a fotelbe, adnak teát, ropogtatnivalot, szoval ha valaki mar délután kerül sorra, a sok ehgyomri várakozás utan azért az jo, hogy nem kell plusz időt étlen szomjan eltölteni...
Csak annyit fűznék hozzá,hogy leszívás után nekem nem volt se vérnyomás mérés se infúzió.
Nekem a fekvés volt 30 perc,majd 60 perc a fotelben teázgatás. /szintén Budapest/
Hát, friss élmény volt, igy könnyebb volt visszaidezni :) (még várjuk az eredményt)
Köszi az infót,jó volt olvasni.
Hú, ezt de jó volt olvasni! Én is köszönöm! :)
Nofi
Nagyon köszönöm az infót :-) Ez tök jó , hogy a párom is bejöhet a beültinél. Máshol ez nem így van ...
Szia, a Bp-i kaaliban leszivasnal először a doki megnéz uh-val, majd noverke felkiser a mutohoz. Ott az öltözőben at kell öltözni a polcokon levő kopenybe, labvedobe, es egy lepedot kell magad köre tekerni. Melltarto, zokni maradhat. Aztán elkuldenek mosdóba, es ha nem kell várakozni, hajhalo felvétele utan mehetsz a mutobe, ahol miután felfekszel, az aneszteziologus szúr egy venat, aztán kepszakadas. A többség ugyanott ébred, es félálomban atmaszik egy melletolt ágyra, amin kitolnak a pihenobe, vernyomas mérés, infuzio, es fekvés kb egy órát, aztán kb egy órát fotelben ucsorges. Beultetesnel a ruha ugyanaz, a párod is bemehet megnézni az embriókat, ha bemegy, o is kap vedoruhat. Aztán asztalra fel. Uh-n megnézik a méreteket, hogy tudjak, hova küldjék az embriókat, a bejuttatas utan uh, kapsz egy fotót, amin valójában nem az embrio, hanem a vele bejuttatott legbuborek látszik, szinten atmaszas az ágyra, es fel óra fekvés. Utána lehet hazamenni.
Lányok ! Szeretnék egy kis infót :-) Valaki le tudná írni Nekem, hogy hogyan zajllik a punctió és a beültetés itt a Kaáliba ? Mit kell vinni magammal?Meddig kell bentmaradni ? A beülti után meddig kell feküdni bent ? ilyesmikre vagyok kíváncsi. Most lesz az első lombikom itt :-) Köszönöm
Köszi mindenkinek a választ. Most már én is érzem a különbséget. Azt hiszem, az utrot utálni fogom, mégha kevésbé macerás is a használata. Ez valami undorító! :( Egyébként kedden kezdem el a prolutexet, hátha az megkönnyíti az életem.
Úgy tudom, hatásukat tekintve ugyanaz. A Crinone nekem nem ürült, csak becsomósodott, így három nap után váltottam az Utrora. Ez nagyon zsíros, alig bírom magamról lemosni, de legalább ürül. Sok tisztasági betét kell hozzá, de mégis utóbbit választottam már másodszorra is.
sziasztok!
használ valaki prolutex szurikat? szívesen várok tapasztalokat, előre is köszi
Szia
Én beültetés után utrogestant használtam 3*2-t,majd hiánycikk lett,és utána a dokim Crinone-t írt fel.Nem tudok pro-kontrát,szerintem mindkettő ugyanolyan hatásos,de a mellékhatása is ugyanaz volt,ugyanúgy kellett mindkettőnél tisztaságit használnom.
Szia az utro nagyon folyik és ragad elég sok betét kell. A crinon nekem olyan szempontból jobb, hogy dolgozni is tudok vele- az csak darabosra összeáll. Hát nálam ennyi.
Van valakinek ( pozitív-negatív) tapasztalata az utrogestan és a crinone cuccokkal kapcsolatban? Pro és kontra, mindkettő érdekelne. Első lombiknál utrot írt fel a doki, de most crinone-t. Melyik a jobb?
Mennyi idős kismama vagy?
Például nekem a 8.héten volt hogy 4 nap kimaradt,mert nem kaptam a lakóhelyemen utro-t végképp,így Crinone-t kellett vennem.Kérdeztem a Kaális dokim,hogy gondot jelent-e ez a 4nap,mondta hogy nem.
Nekem például csak 10 és félhétig kellett progit "szednem" utána már nem.
Köszönöm, hogy megosztottátok véleményeteket a munka - lombik kérdésben.
Én például a Magzati Diagnosztikai Központban csináltattam a méhtükrözéses vizsgálatomat. Keress rá a neten, azt hiszem csinálnak hycosit is. Az Örs vezér téren és a Benczúr u. ( VI.ker ) is vannak.
Igazán nincs mit, ezért vagyunk itt :-) Gondolom Mindenkire ráfér a segítségnyújtás, bíztatás ...
Szia! Én elmondtam a főnökömnek, hál istennek nagyon lojális volt. Mindig jó előre szóltam, hogy mikor kezdjük a a beavatkozásokat így biztosította a szabadnapokat is. És a kolleganőimmel is szerencsén volt, ha hírtelen kellett műszakot cserélnem mindig megoldottuk. Egyébként kórházban dolgoztam, lehet ezért is ment könnyebben a dolog, mivel sok vizsgálatot helyben megtudtam csináltatni, úgyhogy nem kellett külön elkéretzkednem .Ez mázli
További ajánlott fórumok: