A Kaáli intézet (beszélgetés)
Ja és kértek még toxoplasma és rubeola vizsgálatot is .
Szia ! Nálunk kötelezőnek kérték a HIV, Hepatitis, LUES ( ezek a páromnak is ), Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma hüvelykenet vizsgálat, belgyógyászati szakvélemény, vérvizsgálatok , IR vizsgálat, protrombin, véralvadási paraméterek vizsgálata, méhüreg vizsgálat, helicobacter ( ez szintén kellett a páromnak is.), Mycoplasma, Chlamydia pneumoniae (tüdőgyulladás ) vérvizsgálat - mondjuk ez nem tudom van e mindenkinek, Én az egészségügyben dolgoztam, lehet ezért kérték, mint kiderült egyébként át is estem rajta... Kellett még vércsoport . A páromnak spermavizsgálat + tenyésztés kellett. Ajánlották a kromoszómavizsgálatot ( ezt is mindkettőnknek )Én megcsináltattam a Leiden mutáció vizsgálatot is, meg a folsav felszívódási vizsgálatot is. ( Ezt sok helyen csak a 3. sikertelen lombik után kérik. ). Kellett még EKG, mellkas röntgen, mellultrahang, hormonvizsgálatok a 3. és a 21. ciklusnapon , TSH vizsgálat ( én csináltattam pajzsmirigy UH is endokrinológusnál ), kérnek átjárhatósági vizsgálatot is( Én ezt megúsztam, mivel nincsenek petevezetékeim ) Most ennyi jutott gyorsba eszembe :-)
Szia!
Nekünk a következőkre volt szükség:
- férjemnek: 1 évnél nem régebbi spermavizsgálat, HIV, Hepattits. Nála van egyébként a probléma, kevés mozog, azok is lassúak, ezért csak az ICSI jöhet szóba.
- nekem: HIV, Hepatitis, rákszűrés, 3. napi vérvétel, méhüregi vizsgálat.
A HIV+Hepatitis szűrésre az első konzultáció alkalmával le is vették tőlünk a vért.
Amit még a méhüriegi vizsgálatot végző doki tanácsolt, az a Clamidia vizsgálat.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Tudom, hogy már korábban többen is kérdezték, hogy lombik megkezdése előtt milyen vizsgálatok szükségesek, de ha valaki összefoglalná, hogy mik az „alap” vizsgálatok és mik az „ajánlott” vizsgálatok az nagy segítség volna a számomra.
Szia!A d-vitamint doki mondta vagy magadtol szeded?Nekem több napja késik,holnap csinàlok tesztet. Vicces lenne,mert 3hete közölte az andrologus,hogy inszem sem, csak icsi!Bele sem élem magam... Inkabb aggaszt nehogy nàlam is talàljanak valamit.
Szioka Rég írtunk:) jól vagy? Minden ok? Holnap vegremegyek uh-ra! Remélem minden ok és kezdjük a stimulációt :-) Én az elevit+, D vitsmint meg metet az IR-re és vasat is szedek mert vashiányom is van.
Gratulálok, sok sikert! :)
Gratulálok és drukkolok !:-)
Várom a fejleményeket....csak jó hír lehet!!!
Sziasztok lányok!2 petesejt lett,holnap kell telefonálni :)
Igen. Egy éve szedem a femibiont, most valtottam czeizel vitaminra. C-vitamint és vörösàfonyâból egy kurât mindig csinàlok így télen. Te miket szedsz?
Szia! Köszönöm szépen a választ és segítséget! :-)
E vitamint szedess vele! ! Enyém most csak ezt szedi. Ha ne adj Istenke nem jön össze az első lobik után még kap mást. Nekünk is az ICSI lesz, direkt rá is kérdeztem. Te szedsz vmit? Én kb egy marék bogyót! Nagyon durva!
Kicsit nekem is szokott késni az elmúlt egy évben, de én azt hittem ez a korom miatt van. Remélem nem lesz semmi. Peteérést érzek középidőbe és az ovuteszt is mutatja.
kb 10kg tulsulyom van, de figyelek a kajára, kevés cukros, kevés ch.
A cuccunknak az alkjával van baj és a mozgásával is,mennyiséggel nincs baj. Ezért van köztük,ami ICSI-re jó.
Párodat mivel tuningolod?
Az enyém fer14-et szed és c-vitamint. Na meg nyomom bele a gyümölcsöt!
Te tudsz jobbat?
Szia megint én:) régen volt cisztam és annyi volt hogy emiatt késett a mensim. Van akinél semmi tünet nincs, van aki nagyon görcsöl miatta. Mi is úgy mentünk a káliba hogy férjem részéről van gond, kevés és lassú katonák. Nekem minden leletem jó volt kivéve a cukor....terhelesen kijött hogy inzulinrezisztenciám van. Kaptam gyogyszert és dietaznom kell. Emiatt csúsztunk kicsit. Egyébként én sejtettem hogy lesz vmi mert egy idelye szédültem. Emiatt ne idegeskedj! Ha vmi ki is derül legalább kezelve lesz! És nagyobb igy az esély a babához:)
Kezdek parázni!
Apacucc miatt megyünk lombik konzultációra. Nem tudok róla, hogy velem lenne valami gond. A vérzésem rendeben(kissebb eltolódásokkal).
De itt olvasom, hogy elcsúszhat a lombik. Mi miatt?
pl ciszta? Én nem tudom milyen az. Lehet azt érezni?
Vannak tünetei?
Én nem vittem semmit a doktor úrra bíztam magam.
Az elsőkonzin felírta a következőket:Antimüllerian hormon,rák és clamodya szűrés,menzesz 3.napján vérvétel(fsh,lh...),hsg vizsgálat,ultrahang.
Páromnak voltak leletei azokat vittük,nálunk ő hibádzott egy kicsit :) De tőle is kértek friss leleteket(hiv/hepa)stb..
Szia ;) Visszaolvastam a lombikosnaplóm és igazad volt az infúziót ttekintve :)Bőrfotelben vártam hogy lecsöpögjön :) Bocsika!!!!
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Milyen vizsgálati eredményeknek érdemes meglennie már az első konzultációra? Tudom, hogy korábban már többen kérdeztek ilyet, mert követem már egy ideje a fórumot, de gondoltam így gyorsabban választ kapok, mint hogy nekiálljak visszakeresni :-) Előre is nagyon köszönöm!
Persze ez természetes és így is kell lennie!! Én csak azért mondtam, hogy a másik verzióra is fel kell készülni - és nagyon erősnek kell lenni. Egyébként pedig nagyon jó, hogy így fogod fel. Most lassan mennem kell - nem leszek már csak este. Ha bármi kérdésed van még , vagy csak beszélni szeretnél nyugodtan írj privátba. szió és további szép napot
Köszönöm a drukkot! Én is nagyon szoritok neked! Biztosan nagyon rossz érzés hogy nem jött össze :( Nagyon sajnálom! Tudom hogy benne van a pakliban hogy nem sikerül de olyan jó azt gondolni hogy igen lesz babánk nekünk is nem csak mindig másnak. .... De biztosan tudod milyrn érzés ez! Nagyon régóta várjuk már. Én kb mióta az eszemet tudom:))) szóval jó érzés hinni hogy most babánk lesz! Ha ne adj Istenke nem jön össze most majd akkor úgy is szomorú leszek. Figyelem elterelés napközben meg van viszont minden más időpontban szinte csak rá/erre az egészre gondolok. Bocsi kicsit hosszú lett! :)
Igen most próbálok erőt meríteni a következőre. Majd azért neked is segít ha kicsit eltereled a gondolataidat, mert annál roSszabb nincs amikor rákészülsz, várod , figyeled - aztán semmi. De most azon drukkolok és szorítok neked, hogy sikerüljön!!!! :))
Igen én is erre gondoltam mert zötykölödni ülve másfél oráig biztos nem tesz jót. Igen nagyon szeretm e munkámat:) Bár jelenleg igazán csak a babánk tud foglalkoztatni. Mindig rá gondolok :-) Ha minden jól megy honap végén meg lesz a beültetés :-) neked mikor lesz? Ha jól emlekszem kettő volt már neked?
Te is munkamániás vagy :))) én is :)))) szerintem próbálj meg kocsival menni és ott kényelmesen el tudsz akár fekvő pozícióban is lenni.
Az a baj hogy eleve nem is hiányozhaznek erről a továbbképzésröl. De persze ha minden jól megy pont ekkorra esik a leszivas meg a beültetés is. Az igazat nem szrretnem elmondani igy kitalálok majd vmit.... Lenne még egy kérdésem. A transzfer után busszal jövünk haza mert ugye utaznunk kell, az rosszat tehet?
Szerintem nyugodtan mehetsz!! Sőt! Addig is kiiktatod, hogy csak ezen agyjál. És állandóan csak magadra figyelj. Ha nem stresszes a munkád akkor ok. Egyèbként meg szerintem nem ezen múlik. Én is végig dolgoztam a második beültetés után és teljesen ok volt.
Köszi szépen! Akkor transzfert követő nap lehet menni dolgozni igaz? Én ülő munkát végzek. Sőt pont oktatáson leszek hetekig
A beültetés napján azért szerintem ágy nyugalom, de én igen rendszeresen sportolok, illetve mozgok. Ezért az első beültetésnél egyáltalán mindent felfüggesztettem, de a másodiknál nem, akkor rendszeresen sportoltam ugyanúgy, mint előtte.
További ajánlott fórumok: