A hajhullás (beszélgetés)
Szép napot minden ismerősömnek!
Szerintem február óta nem voltam fodrásznál,majd 07.17.én muszáj lesz.Addig növesztem.Esemény az életemben...Örömanya leszek.Azért növesztettem a hajam.Olyan 7 cm hosszú lehet!!!Semerre nem halad a növése.A csalánszeszt rendületlenül használom,de mosni már 4-5 naponta kell.Nem hullik.Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Tigris! Találtam egy amerikai fórumot, amin eszméletlen sok infó van. Na jó! Nem én találtam, hanem a párom, mert már látta, hogy teljesen kikészít ez a hajhullás téma. Olyan sok mindent írnak a hajhullásról. Az egész fórum a hajhullásról szól, és kb. akkora, mint az egész hoxa.
Pl. ott azt írják, hogy a nagy átlagnak a napi 100 szál a normális mértékű hullás, de ez egyénfüggő. Van egy bőrgyógyász ott, akinek napi 700 szál haja hullik, mosáskor kb. 1000 szál és még mindig annyi haja van, mint huszon éves korában, pedig már elmúlt 40. A másik nagyon fontos dolog, hogy a 40 év alattiaknál a hajhullás oka az esetek 95%-ában a vashiány. És sokan azért hiszik azt, hogy nem az a gondjuk, mert szedik max fél évig a vasat, és azt hiszik, hogy rendbejött. Pedig nem. Az igaz, hogy a vérképedben a vas normalizálódik, de a hajba a beépülési idő 1-2 év. Azt írják, hogy vastablettát 2-3 évig kell szedni, és utána lehet átállni természetes vasra. De a legjobb, ha olyan multivitamint eszünk a vas abbahagyása után is, ami tartalmaz vasat.
Még fontos infó az is, hogy az SLS pl. nem is olyan káros a hajra, mint ahogy telezengenek vele mindent. A samponok és a tusfürdők, csak kis mértékben tartalmazzák, és hajhulláshoz nem vezet, mert el se jut a hajhagymáig. Csak akkor okoz hajhullást, ha allergiás vagy rá, de azt rögtön észreveszed onnan, hogy az egész fejbőröd vörös lesz tőle.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Mivel most kezdtem szőkére festeni a hajam gondoltam jobban odafigyelek a hajhullásra. Eddig satírozva volt. Mondjuk nekem eddig is hullott a hajam, de nem tudom mennyi a normális. Egyforma mennyiség jön ki hajmosás után, és a sima fésülködéskor. Lehet, hogy nem is sok, csak én aggódom.
A Bánfi hajszeszt próbálta valaki?
Igazából én olcsóbb termékeket gondoltam kipróbálni, és olyat, ami nem zsírosít, mert nagyon hamar zsírosodik a hajam.
Köszönöm előre is mindenkinek a segítséget!
Ezt a szöveget pár perce leltem:
A ricinusolaj áldásos hatása
Régen Egyiptomban nem ismerték a macskajajt! A kairói egyetem kutatói rájöttek arra, hogy nagy mulatozás után a régi egyiptomiak hideg ricinusolajos borogatást tettek a homlokukra. A macskajaj pár percen belül elmúlt. Kleopátra pedig azért masszíroztatta a fejbőrét ricinusolajjal, hogy haja csillogóbb legyen.
Szia Anonima !
Az őszi duna tv-s riport óta - pcosok, endosok,ismeretlen erdedetű hajhullosok - sokan megvettük ezt a bizonyos krémet, az eltelt fél év kijelenthető, hogy senkinek nem használt sem a hajhullásra, sem az egyéb tüneteire, pedig nem egy hónapig használtuk.
Az endometriózisban szenvedőknél, akiknél valóban a kimutatható ösztrogéndominancia miatt keletkeznek az endo-szigetek, azoknál egyes esetekben van javulás.
Nőklapján van egy fórum erről.
Szió!
Ez a krém nem az ösztrogén szintet növeli,hanem a progreszteront,az ösztrogén szint már így is sok a különböző vegyi összetevőktől.
Nem hiszem,hogy a progreszteron krém hamisítvány,a duna tévében többször volt a forgalmazó céggel riport,több órás műsor.Nagyon sok PCO-snak ez az utolsó szalmaszál.
Én nem használom amúgy,mert fogamzásgátlót szedek és ameddig szedem nem lehet használni,de én már kezdek javulni,és így nem tudom,hogy érdemes lenne elkezdenem a progreszteron krémet.
Netről eddig még kollagént rendeltem,olyat amiről más is mondta,hogy jó,amúgy nem merek akármit rendelni.
Nekem anno azt mondta a bőrdoki,attól,hogy jó az eredmény nem biztos,hogy nem vagyok érzékeny egy bizonyos hormonra.
Kisérletezgetni kell,hátha valami bevállik,én is annyi minden szart kipróbáltam mire eljutottam erre a szintre,hogy nem hullik és dúsúl.
2 éve már csak a bőrgyógyászokat,hajgyógyászokat,vizsgálatokat járom,nagyon sok pénzem odalett,de most már látom az alagút végét.
Szió.
Én úgy csináltam mikor nagyon kezdett hullani,hogy vágattam belőle először csak 4cm-t,utána meg 2 havonta 1 centit, ez ment 1 évig,és így nem kellett megszabadulnom a hajamtól.űrűbben kellett fodrászhoz járni,de a hossza megmaradt és ahogy kezdett rendeződni a problémaúgy alul a tömege is egyre több lett.
Szerintem ne vágass egyszerre sokat,mert lehet,hogy csak fokozatosan rövidülni fog.
Az életkor előrehaladtával a hajszálak élettartalma rövidülhet,ezért van az,hogy valakinek egy derékig érő haj levágása után váll alá soha többet nem fog nőni,mert 2 év után a hajszálak kihullanak.