Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Diéta & Fitness témák » A Gerson-diéta cikk

A Gerson-diéta


„Azt, amit egy nemzedék az emberi tudás csúcsteljesítményeként tisztel, gyakran botorságnak tűnik a következő nemzedék szemében -- amit ebben az évszázadban babonának tekintenek, az a következő században a tudomány alapjává válhat“ – vallja Beata Bishop a Gerson diéta legismertebb európai terjesztője.


Beata Bishop saját betegsége révén került kapcsolatba a Gerson-diétával, majd gyógyult meg tőle.

A diéta megalkotója Dr. Maximilian Gerson, aki azon géniuszok közé tartozott, akiket nemcsak kortársai, de az egy évszázaddal később élő nemzedék tagjai is nehezen értenek. Ő is saját betegsége révén alkotta meg kitűnő méregtelenítő módszerét, melynek betartásához általában kizárólag a daganatos betegek éreznek elég elszántságot, ezért velük van a legnagyobb tapasztalat. Természetesen alkalmazható a diéta minden más betegség esetén, ha a szervezet elsalakosodása ezen méregtelenítő diétával kiküszöbölhető. Szigorú figyelmeztetés: a Gerson-diétát csak orvossal való konzultáció után kezdjük el!


A terápiás diéta magas biológiai értékű élelmiszerekből áll. Alapja az óránként frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek fogyasztása, kizárólag biológiai termesztéssel előállított alapanyagokból. Ennek következtében a diéta túlnyomórészt növényi szénhidrátokból áll. Magas káliumtartalom mellett alacsony nátriumtartalom, fehérjében és zsiradékban szegény. Gyógyszerkiegészítésként sósav-pepszín, hasnyálmirigyenzimek, májkapszula, Lugol-oldat, pajzsmirigy-kivonat, méhpempő, lenolaj, ricinusolaj szerepelhet. A diéta része a rendszeres ricinusolajjal vagy/és kávébeöntéssel történő bélürítés.


A Gerson-diéta egy precízen megszerkesztett rendszer, mely diétát, gyógyszerszedést, fizikális méregtelenítést, Beata Bishop révén pszichoterápiát és egyebeket foglal magába. Az optimális eredmény eléréséhez ezek mindegyikét igénybe kell venni az egyén adottságainak figyelembe vételével.


Néhány általános tanács:

1. Az elfogyasztott ételnek kb. felét nyers zöldség vagy gyümölcs alkossa -- lehetőleg valamilyen friss salátával kezdjük az étkezést!

2. Minden zöldséget a lehető legkevesebb vízben főzzük meg, hogy a tápanyagokból minél kevesebb menjen veszendőbe.

3. Ne használjunk sót, borsot, vagy más erős fűszert. Használjunk inkább gyógynövényeket (rozmaringot, bazsalikomot, kakukkfüvet, borsikafüvet, metélőhagymát stb.)!

4. A cukrot és az édességet szigorúan ki kell hagyni!

5. Minden főétkezéshez igyunk egy nagy pohár frissen préselt sárgarépa-almalevet.

6. Kerüljük a finomított gabonaféléket: fehérkenyeret, fehérlisztből készült péksüteményeket!

7. Legalább három hónapig egyáltalán ne fogyasszunk tejtermékeket!

8. Főzéskor ne használjunk alumíniumedényt, hanem zománcozott vagy rozsdamentes acélból készült edényeket!


Összegzésként elmondhatjuk, hogy a Gerson-terápia egy átfogó méregtelenítő étrend és életmód, mely nyitott arra is, hogy a tudomány és a tapasztalatok újabb eredményeit is magába foglalja.


Szerző: Dr. Tóth Erzsébet, orvos

Megjelent parneroldalunk a Netbarátnő hozzájárulásával.




Írta: Hoxa, 2006. december 22. 11:44
Fórumozz a témáról: A Gerson-diéta fórum (eddig 5 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook