A fogamzásgátló abbahagyása (beszélgetés)
sziasztok
Remélem tud valaki megoldást mondani 6 évig szedtem fogamzásgátló gyógyszert 3 hónapja abba hagytam , mert szakítottunk a barátommal 2 hónapig rendesen megjött a menszeszem , de most már 1 hete meg kellett volna jönnie , de semmi .
Miért?Lehet hogy a gyógyszer miatt megzavarodott a ciklus?
Köszönöm a gyors választ.
Szerinted mi lehet a probléma?
Szia Cibella!
Szerintem igen.
Sziasztok!
Lehet-e abból probléma, ha 3 hónapra szüneteltetem a fogamzásgátlót? Ugyanis elutazom és nem lesz rá szükségem.
Sziasztok!
Segítsetek ha tudtok! Júniús végén hagytam abba a bogyi szedését, majd megjött a bogyi által szabályozott mensi, viszont szeretkeztünk a párommal (de kihúzta) pont a 14. napon. most vagy a ciklus 30. napján és semmi:( tegnap csináltam 2 tesztet és negatívak, szerintetek ez normális? meddig késhet? m én 1x abbahagytam már a bogyót de akkor normálisan megjött. . .
köszi mindenkinek
sziasztok
2,5 évig szedtem fogamzásgátlót[tri-regolt,majd 1évig milligestet,utána yasminellet,majd most fél évig lindynette30at].1hónapja leálltam vele,az elmúlt napokban kellett volna megjőnnie de semmi,csak néha barnás valami...ez befog állni szerintetek?mert én szeptembertől aerobik edző sportsuliba megyek és nagyon nem lenne jó ha nem lenne rendszeres a ciklusom és pláne ha sok lenne[2,5éve kórházba kerültem kórosan sok vérzéssel].Mióta abbahagytam gynex cseppet szedek,ami elvileg rendezi a ciklust..ezek szerint nem:[
Ne aggódj, ez természetes ilyenkor. Esetleg ha több hónapig sem javul, akkor érdemes elmenni orvoshoz, hogy beállítsa a hormonokat. Nekem legutóbb úgy jött meg, hogy két hétig barnás folyás volt, nagyon kevés, utána majdnem egy hétig megvolt normálisan, de akkor is kevés volt, és azt mondta a nődoki, hogy amiatt lehet, h nemrég hagytam abba a tablettaszedést.
A tabiszedés előtt rendszeres volt a mensid? Mert ha nem, akkor valószínű, h ezután sem lesz az. Nekem mindig nagyon rendszertelen volt, bár ilyet még sosem csinált, mint a múltkor.
Köszi!
Remélem nincs semmi nagyobb gáz...
Sziasztok!
Én 2 évig szedtem ezt a tabit. A párommal szétmentünk, így októberben abbahagytam a szedését. Januárban jött meg azóta először, viszont ennek már lassan 4 hete és azóta hol kevésbe hol jobban, de menstruálok. Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata?
A mostani kímáélő samponok, ha nem fél flakont használsz el egyszerre, nem fojg ajobban zsírosítani a hajad. (kipróbáltam egy hétig naponta mostam hajat utána 3 napig nem, semmi különbség nem volt az előtte-utána állapotban, a hajam ugyanúgy igényelte a 2-3 naponkénti hajmosást) Télena a sapka miatt kell 2 naponta hajat mossak, nyáron a meleg miatt. Tavasszal ősszel kibír 3 napot. (utolsó nap már össze kell fogjam)
Igen, igazad lehet, a bőröd zsírossága miat zsírosodik be a frufrud is. Meg a gyakori simogatástól, hogy ne lógjon a szemedbe:)
sajni akkor nekem nincs más ötletem ::(
remélem idővel rendeződik
Én most egy alig forgalmas budai "dombon" lakom, hiába a főváros, itt az ablakot is ki lehet nyitni, és a hajamról se szürke hab jön mosáskor. Sokat számít, hogy hol laksz, mert a fejbőr a piszkot zsírral "védi".
Nem tudnék úgy dolgozni, és emberek közé járni, hogy nem friss a hajam. Hiába fognám össze, mivel szőke vagyok, minden rögtön látszik rajta. Hosszú is, így tögtön szembetűnik, hogy piszkos, és igenis igénytelen hatást kelt.
dehogy nem!
de ezt most már csak kb az nap érzem mikor már jön a haj mosás ideje, tehát jelenleg hetente... most mindig szerdánként, csütörtökönként mosom.
Viszont mikor "átszoktattam" magam, bezony utáltam, ezért kötöttem fel, tűztem el olyankor ahogy tudtam, így annyira nem volt zavaró, és úgy másnak sem volt olyan látványos, hogy most már mosni kéne...
Teljesen igaz, hogy az is számít hol él az ember, ezt én is tapasztaltam. Pl mikor egyetemre jártam és buszoznom, vonatoznom kellett, na is hatott rá...
Lehet,hogy neked büdös 2 nap után is a hajad,de pl az enyém 5 nap után sem az.
Amúgy a haj úgy van kitalálva ha több hétig sem mossa az ember akkor beindulnak az öntisztuló folyamatok és ötisztulóvá válik.
Bár ahogy te is utaltál a környezeti hatásokra, emiatt ennek a kikisérletezése nem ajánlott.
Én gyógyszer mellett és anélkül is 2 naponta mosom.
Sok minden függ attól is, hol laksz. Míg a belvárosban laktam (Bp) sokkal piszkosabb volt a hajam 1 nap után, mint most, hogy kikerültem a poros Pestről.
További ajánlott fórumok:
- Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok
- Akik fogytak a fogamzásgátló abbahagyása után!
- Yadin fogamzásgátló tabletta abbahagyása
- 1 évvel a fogamzásgátló abbahagyása után normális a gumiszerű folyás peteéréskor? Ha nem, mitől lehet?
- Van olyan, akinek fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után akár 60 napig sem jött meg a mensije?
- Terhesség fogamzásgátló abbahagyása után