A csúnya, gonosz nagykutya (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A csúnya, gonosz nagykutya
Én nem is értem az ilyen embereket. Szerintem nincs rossz kutya, csak rossz gazdi. És az ilyenek miatt van rossz vélemény a harci kutyákról. Nekem nem volt ilyen kutyám, de az egyik ismerősömnek igen. Ahányszor találkoztunk a kutyával csak hozzá kellett érni és már hanyatt is vágta magát, hogy simogasd. A nagy és félelmetes harci kutya:)
Szerintem sokkal veszélyesebb tud lenni egy kis vakarcs, mert arra senki sem számít, hogy egy kiskutya harap. Pedig egy tacskó vagy egy pincsi sokkal hamarabb ugrik neki bárminek. Ez tapasztalat.
Engem egyszer pici koromban megtámadott egy kutya(még babakocsiban ültem,ahhoz rohant oda),azóta rettegtem tőlük.Amíg nem kaptam 16 évesen egy bernipásztort.Nagy kutya,és annyira harcias,hogyha jön valaki elbújik mögém,és néz rám nagy bociszemekkel,hogy védjem meg..1 éves babák lovagolnak rajta és vizsgálgatják a fogait..
A kis divat-zsebkutyáktól továbbra is rettegek,és okkal szerintem.nagyon kevés van köztük,amelyik normális nevelést kapott és nem idegbeteg...
Nekem is tetszett a cikked! Kutyakozmetikus az eredeti szakmám, anno sok kutyánk volt, dobermannt és amerikai cockert tenyésztettünk.A adobik miatt minket is sokan megszóltak, hogy azok a "vérengző, emberevő" kutyák! :)
Sokkal megbízhatóbbak voltak, mint sok kistestű szobakutya, amit hozzám hordtak.Az egyikük egyszer azt mondhatom, megmentette az aszthmás fiamat, mert én nem ébredtem fel, mikor éjszaka álmában befulladt, a dobink ébresztett és jelezte hogy gond van, odavezetett a gyerek ágyához!
Nem én döntöttem, hanem ő döntött úgy, hogy jön:)
Én már nem vitázom itt senkivel, felesleges szájtépés. De csak egyszer lássam meg, hogy a macskás vénasszony dögjei a játszótérre szarnak, összeszedem, és felviszem neki az elsőre az tuti, ha jó napom lesz, akkor lehet még meg is etetem vele, ennyivel tartozom még neki;)
tetszett a cikked, nagyon jól érvelsz! :P ne foglalkozz az ilyen emberekkel, a hozzá nem értés beszél belőlük! légy boldog a kislánykáddal és a "fenevad" kutyiddal, ne foglalkozz senki mással! :DDD persze ha kell azért néha sztem nyugodtan odapiríthatsz nekik, attól jobban fogod magad érezni!
egyébként sztem nagyon is jó dolog az, ha valaki fiatalon szül! én 27 vagyok, a lányom pedig 8 éves! (nekem is van cikkem olvass el ha érdekel) :))) szóval csak azt akarom mondani, h jól döntöttél a babát illetően :)))
Hát, ez csak akkor derül ki, ha meglesz a pali és bevallja, de úgysem fogja... AZ volt a legviccesebb, hogy amikor rászóltunk, hogy ne menjen el, közölte hogy az ő keze is vérzik és neki állt feljebb. Ki nem szarja le, hogy vérzett /vagy csak véres lett/, amikor a gyerek kezéből ömlött a vér, a kiskutya mg vérző állkapoccsal, sokkos állapotban feküdt a földön...
Én is alaposan megbüntetném a tulajt!
Szerintem direkt küldte rá a kutyákra a seggfej!
Nem hiszem el, hogy csak úgy észrevétlenül kihúzta volna fejét, ez milyen hülye duma már!
Emlékszem mikor még jártunk kutyasuliba, akkor is volt egy ilyen eset, hogy egy hölgy bejött, és kérdezte a kiképzőt, hogy nem ismer-e egy ilyen, meg olyan kutyát, mert a gazdája messziről ráküldte a övékére, és majdnem bele is halt a kutya a támadásba, plusz a nénit is megharapta:S
Milyen emberek vannak! Az ilyet egyébként súlyos pénzbírsággal, és börtönnel büntetném!
Igen, ez is megfordult a fejünkben hogy direkt engedte oda... De ha ha kihúzta a fejét a nyakörvből, akkor el tudom képzelni, hogy mennyire lehetett szorosan meghúzva a nyakán.
Minden esetre keressük még mindig, mert azt sem tudjuk be van-e oltva. Most a gyerek is veszettség elleni injekciókúrát fog kapni a köcsög parasztja miatt...
Kár, hogy nem voltál ott tegnap. Szépen elvoltak a kiskutyák, amikor ez előrontott a sötétből és amelyik a legközelebb voltazt elkapta és nem eresztette. Mi is ismerünk ilyen fajtájú kutyákat és kezes bárányok, aranyosak, de ez minden előzetes nélkül rontott nekünk, harapta meg a 15 éves kislányt és roppantotta el a havanais állkapcsát.
Pedig már eltávolodtak, egyik kutya sem ment oda ugatni, vagy incselkedeni, mert direkt behívtuk őket amíg a közelben volt.
Igen, valóban nem valóak mindenkinek ezek a kutyák...
A mi csivink is játszott már pitbullal, aki nemhogy nem morgott, hanem a lefeküdt és hagyta magát.
Igen, ő a mi Sefonk. Ő pit, és bullterrier keverék.
Reagálnék arra is, hogy ezek nem bírják elviselni a többi kutyát. Az enyém minden este egy akkora kutyával sétál, mint az ő feje, és nagyon szépen eljátszanak. A kiskutya sokszor bevadul, és akkor tépi az enyémnek a pofáját, lassan már nem lesz rajta szőr, és mégsem bántotta soha! Az összes kutyáért odavan, akit hazahoztunk, kis kant is elfogadta, tetszett neki, játszott volna vele, csak a befogadott kutyi félt tőle, meg féltékeny volt rám, és morgott rá, ezért különzártuk őket arra az egy éjszakára. Tény, hogy kutyákra veszéyles lehet az ilyen fajta kutya, de én még nem láttam olyan bull-típusú terriert, aki önszántából támadott volna rá másik kutyára. Persze a rossz nevelés következménye lehet ez is, mint akármilyen más kutyafajtánál, de nem ez a jellemző. Az ilyen balesetek úgy szoktak kezdődni, hogy a másik kutya nekiáll acsarkodni...
Ja, és igaza van aki azt írta, hogy ő nem tartana gyerek mellett ilyen kutyát, ne is tartson, mert tényleg nem mindenkinek való! Csak annak, aki képes tartani a falkavezér szerepét, és elegendő tekintélye van.
Pontosan! Ez a legfelháborítóbb! Nem ismeri az alapvető kutyafelszereléseket sem...
Szerencsére imádjuk a kis Edit, a környéken is mindenki szereti, remélhetőleg kiheveri a kis lelke mihamarabb. Majd a mi kis csivaváink visszaadják a bizalmat neki. Állandóan együtt játszanak ha este összejön a csapat. Bár szerintem a kis beteg most egy jó darabig nem lesz velünk:(
szerencse hogy maradandó károsodása nem lesz.
Remélem a kis lelkében sem okozott sérülést ez a trauma:(
Sajnálom szegényt nagyon nagyon!
Kölyök még és remélhetőleg sok sok szeretettel el lehet felejtetni vele ezt a borzalmat! nagyon remélem minden rendben lesz vele!
Bízok én is benne hogy az a barom megkapja a büntetését ezért persze a kutyát igazából nem lehet hibáztatni mert olyan nincs hogy kihúzza csak úgy a fejét a nyakörvből.szorosabbra kellett volna tenni és akkor nem tudná na meg feltalálták a fojtó nyakörvet is!
szegény kutyus:( még jó hogy túlélte a támadást.
Mielőbbi gyógyulást neki!
Ha a csávó arra nem képes hogy vállalja a felelősséget akkor hogyan feltételezhetnénk róla hogy egyáltalán ismeri a kutyáját és hogy felelősségteljesen neveli,nevelte. Igenis az ő kutyája csinálta és ezzel hogy úgymond elmenekül CSAK SAJÁT MAGÁT MINŐSÍTI.Undorító!
Én is mindig ettől félek hogy egy megvadult kutya lerohanja az enyémet és ez a bolond meg sem tudná védeni magát.Hiába 30kiló 8hónaposan. Múltkor egy spániel szuka szembeállt a kutyámmal és támadta az utcán és Berci játszani akart vele:S Ez minden kutyával játszani akar.Semmi félelem érzet nincs benne ilyen szempontból.A a kerítésen belül legjobban őrjöngő kutyához is farok csóválva,vigyorogva menne.Nem látja hogy ők nem éppen játszani akarnak:)
az teljesen már dolog ahogy a kutyák egymással viselkednek.
Nekünk még gyerekkoromban volt egy staffink és olyan volt mint a kezes bárány:) de a kutyákat ő sem tűrte meg maga mellett.Rárontott volna bármilyen kutyára ezért jobban oda kellett figyelni rá.
A ti esetetekben a gazda legalább tudja milyen a kutyája mert jól ismeri így nincs gond.ez mindenképpen dícséretes
szia
Nekem labradorom van .
Amikor kb 4hónapos volt a párom bement az Otp-be én megh kint vártam őt a kutyával.Egyszer csak nem is tudom hogy honnan odajött egy jó megtermett husky keverék és elkezudett morogni Bercire és le akarta nyomni a földre vagy nem is tudom.Nagyon durva tekintete volt .Soha nem felejtem el.Teljesen kétségbeestem és elkezdtem ordibálni és megpróbáltam elzavarni de szembeállt velem és szerintem nekem jött volna.Ebben a pillanatban egy pasi aki ott ült a kocsijába n kiugrott és elkergette. Neki sem volt egyszerű de neki sikerült.Remegett minden porcikám,nagyon megijedtem.Na meg a kutyám is rettentően megijedt:( Én azt hittem hogy a kölyök kutyákat a felnőtt kutyák nem bántják? de tévedtem mint a példa is mutatja...
Az az igazság,hogy itt a házban is tartanak egy aAmstaffot,szeretjük is,mi emberek,és ő is szeret minket,EMBEREKET de!!!
És itt jön a DE!
A gazdiját is ismerjük,jó ember,14 éve van vele a kutyus,soha semmilyen körülmények közt nem tanította agresszivitásra a kutyát,még sem jön ki más kutyákkal,legyen az kölyök,szuka vagy kan,teljesen mindegy,benne van a harciszellem úgymond.
Most le lehet ugatni,meg minden,de tény,hogy szocializálni ezt a fajtát a csávó csak az emberek felé tudta,más kutyákkal nem sikerült.Tényleg szeretjük,imádjuk,de mindenki félti tőle itt a kedvencét,meg is tartjuk a 3 lépés távolságot ha összetalálkozunk sétáltatás közben.Külön a gazdája szólt,hogy ne!Ne menjünk kutyástól oda.A gyerekeket is nagyon szereti,tényleg nincs baj vele,csak nem bírja a többi kutyát.
A minap az állatorvoshoz pedig egy szuka amstaffot hoztak,ott is beszélgettünk a gazdival,távol tartva a két kutyát egymástól,és ő is ugyanazt mondta,hogy a gyerekeit,unokáit elviseli,de más kutyát nem legyen az kölyök,szuka vagy kan.
Persze biztos vannak kivételek,de nekem is az a tapasztalatom,ami a cikkben le van írva.
Ettől függetlenül tisztelem ezt a fajtát,semmilyen módon nem vagyok ellene,és én is azt vallom,a gazdiknak kell figyelni,úgy,ahogy nálunk a szomszéd figyel.Én is megkötöm az enyémet,ő is az övét,és nincs gond.
Aki felelőtlenül tartja azokra viszont komoly büntetést kéne ki szabni,és eltiltani a kutyatartástól.Nem csak a pitek tartásától,de még egy tacskója se lehessen az olyan embernek,aki csak eszközként tekinti őket.
Sziasztok. Nekem is van tapasztalatom a"csúnya, gonosz emberevő" kutyák terén. Nekem is volt egy bullterrierem sajnos már az örök vadászmezőkön van és annyi betű nincs a klaviatúrán ahány elmebajos embertől megkaptam a negatív jelzőket.Sajnos az emberi butaság határtalan.
Tutu az én bullterrierem a legédesebb "ölbekutya" volt és nagyon hiányzik.
Szép hétvégét és nagy simi a kutyusoknak!
3 éve a goldenemet alig egyméáterre egy dog akarta lefolytani (nem előszőr sajnos) a gazda persze kényelmasen sétálgatott, nekem kellett ráordítani a kutyára h elengedje az enyémet (nyúszítve néezett rám h csináljak valamit! soha nem harapott még vissza kutyának se)
éééésssss amikor elengedte a kutyámat felém fordult! ha az utolsó utáni pillanatban nem ordít rá a gazdája nekem esik!
a goldenem amugy is olyan nyuszikutya h lefexik a kiskutyáknak, hanyadt vágja magát :)
vicsorogni, morogni, ugatni, oda csattintani tud, de akkora blöff a kutya! én ilyet még soha nem láttam!
labdával a szájában eljátsza a másik kutyának h most széttéplek :) de ott a labda, képtelen lenne harapni.
a baj csak akkor van h még egy ilyen blöff kutyával találkozunk...
érdekes szerintem h gyerekként megharapott egy képzett rendőr! kutya, és mégis szeretem a kutyákat sőt tartok is :)
pemete!
a cikben lévő képen a Te kutyusod van? Milyen fajta ő? Amúgy nagyon szép, és nagyon tisztelem, hogy odafigyeléssel neveled, ez mindenképpen dícséretes és példamutató!
Láttál már csivava harapást? Nekünk kettő is van, de a legnagyobb foga is csak 3 mm... Szerinted milyen sérülést tud ez okozni? Teszem hozzá, a mieink játékosak és imádják a nagyobb kutyákat is!
Soha nem haraptam meg senkit, de nem is hallottam még arról, hogy valakit csivava harapott volna meg...
További ajánlott fórumok:
- Szép a széppel, csúnya a csúnyával kezdjen?
- Jó pasik mikor választanak csúnya nőket?
- Mitől lesz egy 4-5 éves gyerek gonosz?
- Miért gonoszak a nők egymással?
- Miért a csúnya, vagy csak szimplán jelentéktelen nőknek van jó pasijuk?
- Kutyaszakértő segítségét kérném! Új kiskutyámat hogy fogadtassam el a már meglévő nagykutyámmal?