A családnak bejön a kancsós víz, nem vesszük az ásványvizet! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nálunk tök jó víz volt, amíg fel nem újították a vízhálózatot jó eu-s pénzből a "hozzáértők".... azóta tragédia, zavaros, darabos, szagos. A full belvárosban konkrétan szennyvízszagú víz folyik, főleg eső után,aminek nem szabadna hogy befolyása legyen a csapvízre, de van.
Nálunk víztisztító van a házban, az utóbbi időben nagyon gyakran kell bele töltet és szűrő csere. Borzalom amit kiszűr és azonnal érződik a vízen mikor "fáradt el" a tisztító. Így, víztisztítóval mi is csapvizet iszunk, bubisnak meg ott a sodastream. Nem veszünk vizeket/leveket, szerencsére így a betétdíjjal se kell backódni.
Nem annyira, de Zacher szerint jobban tud dolgozni az immunrendszer. :)
Régen volt víztisztító? :)
Nekem van kettő kétszeres kancsóm.
Teleengedem csapvízzel.
Kimegy belőle a klór, mert nálunk nagyon klóros.
Vettem szódagépet, abból csinálok buborékosat.
A vízforralóba is az megy, nagyon kemény nálunk a víz, hetente kell ecettel vízkőteleníteni.
🥃🧊
Én csak a kétféle deszt-vízröl kérdeztelek. Nem-nem! Én tapasztalom mi mocsok van felénk a csapvízben, de nem a deszt.víz a megoldás
Legalább karfiolt, sárgarépát savanyúkáposztát rágcsálj mellé
Ugorgyunk!
Szerintem nem azonos forrásokból tájékozódunk.
Nem látom értelmét a vitatkozásnak.
Tégy ahogy neked jó, én is úgy teszek, ahogy nekem.
Az emberi szervezet nem képes hasznosítani a szervetlen ásványokat. Egyedül a sót. Egy részük kiürül a vizelettel, más részük lerakódik az erekben, lágy részekben, terheli a vesét. Az én ereim 70 évesen tiszták. de igen, ezen élek. nem csak iszom, főzök is vele, a palántákat is deszt vízzel nevelem mindig. Cica, kutya is ezt itta.
Nem véletlenül javasolják hogy aki ásványvizet iszik váltogassa, és lehetőleg a kevesebb ásványianyag tartalmút vegye.
Köszönöm, de nem kell féltened. A 90 év nincs becélozva, szak az számít amíg itt vagyok, érezzem viszonylag jól magamat. Az ivóvíz tartalmával hidd el tisztában vagyok, ezért döntöttem amellett hogy nem engedem be a szervezetembe úgy ahogy a csapon kijön. Ha látnád 3.5 l víz desztillálása után mennyi bűzös szutyak marad a készülék alján, elborzadnál. És én még azt is tudom miből áll.
Én azt a fajtát iszom amit én készítek. Ma már több féle desztilláló készüléket lehet kapni, egyre népszerűbb.
Nekem OK csak sajnállak hogy esetleg nem éred meg a 90-et. Aki ennyire egészségesen szeretne élni, tisztában kellene lennie az ivóvíz tartalmára
Figyelj a deszt.vízre, mert kétféle van. Az olcsóbbikat múszaki boltban árulják akkumulátorba,a drágábbat patikában , és ionmentes vagy nem. MERT nem mindegy
Na jó, aki ismer kicsit az tudja, nagyon is körültekintően döntök minden téren.
Ha nekem jó, akkor jó. Te pedig ne emészd magad e miatt!😉
És mi van a szervetlen, netán szerves dolgokkal smit a természetes viz tartalmaz és szükséges a szervezetnek?
Olvass utána!
Lavor pohár tányérban hagyom a vizet egy napig, leüllepszik valami fekete kosz
8 éve nem ittam csapvizet, mióta itt lakom, csak cukormentes üditőt
Én sem veszek vizet,,bár van vízszűrő kancsónk,,de már nem használom.
Szeretem a csapvizet,nálunk finom is.
Sosem veszek ásványvizet. A csapvizet jobban szeretem.
Szódát szoktunk venni, amit azért szeretek, mert csapvízből van.
További ajánlott fórumok:
- Mit főzöl holnap a családnak?
- Káros-e a túlzott ásványvízfogyasztás vagy sem?
- Programajánlók - Szórakozás, kiállítások, programok az egész családnak
- Melyik a legjobb ásványvíz a mindennapi fogyasztáshoz?
- Tápszer: csapvízből, ásványvízből, babavízből?
- Mondj egy vacsorát/ebédet, ami 15 perc alatt kész (4-5 tagú családnak)!