A barátom drogozik... (beszélgetés)
Aki ismer évtizedes füveseket, az tudja, hogy a fű sem ártalmatlan dolog. Olyan lesz az agyuk, mint a szita, ami társul jó kis üldözési mániával. Nem mellesleg szélsőséges hangulatingadozásokat tudnak produkálni annak a függvényében, hogy épp eltudták e szívni a napi szükségest, vagy még nem. Ez különösen férfiaknál igen látványos, mivel a nőknél ezt a fajta ingadozást még rá lehet fogni másra.
Egyébként aki azt mondja, hogy a fű mellett elő-elő szokott kerülni más is náluk, az sem jár messze a valóságtól. Mindenféle legális nyugtatótól kezdve, más keményebb drogokig tendálva, szokásuk bele-bele kevergetni dolgokat plusszba a fűbe, "kísérletezés" céljából. Kifele a dolgot mindig megtudják indokolni ez nem kérdéses. Családi tragédia, fizikális panasz enyhítésre, pszichés zavar kezelésére, önmaga megismerésére, tudattágításra, stb ...
Hülye duma mindig lesz, mit miért, de a valóság minden esetben az, hogy ez az amivel elmenekül az aktuális problémái elől. Talált egy mankót, a hóna alá csapta és igen nagy csodának kell, ahhoz történnie, hogy többé ne arra akarjon támaszkodni, hanem végre a saját lábára állva szembenézzen a problémákkal.
Az ugyebár könnyen belátható, hogy aki elkezd mankóval járni megkerülhetetlen indok nélkül, az hamar hozzászokik, és a legyengült testrész, tovább fog gyengülni és így még kevesebb esélye lesz arra, hogy segédeszköz nélkül éljen valaha is.
"Elítéljük a drogosokat, a melegeket, pedig ők mind beteg emberek."
A melegek? Na ez azért elég erős...
De most tényleg....tett bármi olyan lépést is a pasi, amiből azt lehetne leszűrni, hogy ő ezt abba akarja hagyni? Vagy lebeg a fórumindító a rózsaszín ködben, hogy jaj de cuki pasit fogott.
Betépve alap a világbéke hangulat és a jófejség.
De itt én sem hiszem hogy csak füvezik, emlékezetkiesés stb...
Az ilyen gyenge embereknek csak mankó kell akire támaszkodhatnak. Aztán az is igaz, hogy van aki a tisztulás után eldobja azt a bizonyos mankót.
Függő emberrel veszélyes kezdeni.
nem hiszem, hogy csak füvezik....van ott kokain is...puhatold ki
(a furcsa szemei miatt gondolom)
Én sem vagyok az empátiáról híres :)
De azt gondolom, abban az esetben vele maradnék, ha ő megfogadná h mindent megtesz hogy leszokjon. Ebben segíteném.
De amúgy lapátdíj.
Így kedvel-úgy kedvel... be van tépve. Vajon ezek a valódi érzelmei?
Vajon annál, hogy vigyorog és egyszer hozott virágot is, tudna Érted több felelősséget és áldozatot vállalni???
Ringatod magad mosta rózsaszín ködben, értem. De ennek egyszer vége szakad.
És ugye egy 30 éves emberről beszélünk, nem egy tiniről aki divatból a diszkóban bevesz egy bogyót.
Szóval ha tovább együttmaradnak, akkor felmerül a családtervezés? Egy drogos emberrel bármit is lehet tervezni?
ha megszeretted akkor tarts ki és segíts neki feldolgozni, beszéltesd. én kihoztam ár függésből 2 embert is. hajrá, ha úgy látod megéri akkor kitartó munka előtt állsz :)
de rajta is sok múlik. lehet hónapokba fog telni ha nem évekbe. amíg ő nem látja be és nem akarja addig marad minden ebben az állapotban. a lényeg hogy semmit se erőltess rá.
"Velem még pasi így nem bánt.."
Kérdés, hogyha nem lenne az anyag, akkor is így viselkedne-e vagy csak a drog miatt ilyen.
Van munkahelye? Onnét nem rúgják ki? Ha kiderül, akkor ki fogják és akkor csak rosszabb lesz.
Ha ő maga nem akar változni te nem tudsz rajta.
Vagy csak nem ismertél normális pasikat eddig. Lehet, hogy nem jó helyen kerested eddig a pasikat.
Ugye a füvezés az azért érdekes, mert mindenki aki füvezik, azzal menti magát, hogy nem kemény drog, és az alkohol sokkal ártalmasabb.
Csakhogy a legtöbb kemény drogos füvezéssel kezdi. És te majd mindig azt lesed, hogy mikor lép tovább, lejjebb?
Én a te helyedben ultimátumot adnék, hogy vagy én vagy a drog.
Nem csak drogos, hanem kamus is. Nem az édesanyja miatt szívja, ez csak kifogás.
Engem is zavarna. Ennek csak egy eredménye lehet, tönkreteszi magát és a környezetét, és bűncselekményt követ el mind a drog megvásárlásával, mind a fogyasztásával.
Ha a pasi hajlandó leszokni róla és tenni érte, és ha te vagy olyan erős, hogy kitarts mellette, akkor nem kell lelépni.
Ha ő azt várja el hogy te ezt fogadd el, mármint az időnkénti betépést, akkor viszont lépj le de gyorsan. Ugyanis akkor te vagy a gyenge, és bizony előbb vagy utóbb lehúz téged is, mert sokkal jobb párban betépni.
Lelépnék, ha nem látnám rajta, hogy tényleg velem akar lenni, és nem mutatná ki ennyire, hogy kedvel, bejövök neki. Velem még pasi így nem bánt. Ő az első, aki kimutatja felém az érzéseit.
A fórumot azért indítottam, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Gyenge jellem. Valami tudatmódosítás kell neki, hogy ne a való életet élje.
Kell ez neked?
Meg se ismered a személyiségét, csak egy függő alakot látsz, aki anyukája halálára fogja (ahogy minden drogos ráfogja valamire...)
Nagyon lemondóak vagytok :(
Meg kell próbálni segíteni.
Ne már. :(
Szegény(ek)
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos terhesen elhagyott a barátom a legjobb barátnőmért
- Legjobb barátom megaláz
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Party drogozik a tesóm, mit csináljak?
- Hogy tudnék megbizonyosodni arról, hogy valaki drogozik?
- Hogyan tudom megvonni a láthatást, ha apuka iszákos, illetve rendszeresen drogozik?